Körösladányi MSK

Így szerepeltek a Megye II-es csapatok ősszel

A Békés remek szezonnal a háta mögött őszi bajnok lett, de végül a Békésszentandrás sem maradt le sokkal a második helyen. A Battonya dobogón zárta az őszt a Lőkösháza büntetése miatt, pozitív meglepetés volt az Újkígyós is, valamint az okányiak hazai szereplése is dicséretes. A két békéscsabai alakulat pedig kieső helyről várja a tavaszi folytatást.

 

1. Békés (37 pont)

Nem úgy indult a csapat szezonja, ahogy azt remélték, hiszen egy döntetlennel kezdtek, majd egy vereség következett a második fordulóban. A két sikertelen hétvége után viszont szárnyra kapott a csapat, sorra nyerték meg a meccseiket, így hamar az élre kerültek, amit aztán ki sem adtak a kezükből. Az együttes végül egy ponttal előzte meg a Békésszentandrást, bizakodva várhatják a tavaszi folytatást.

2. Békésszentandrás (36 pont)

Számolgatással telt a Békésszentandrás ősze, hiszen a csapat egy elmaradt mérkőzéssel kezdte a szezont, így végig meccshátrányban volt a csapat. A nagy rivális Békést ugyan legyőzték, de szezon közben valamivel többet hibáztak, mint a békési gárda, így egy ponttal lemaradtak az élről.

3. Battonya (27 pont)

Idén ősszel jól szerepelt a battonyai csapat, talán a vártnál is jobban. Összességében elsőnek „csak” a negyedik helyre értek oda, azonban a Lőkösháza büntetése miatt már a bajnokság után kerültek a harmadik helyre. A csapat potenciálisan esélyes lehet a dobogóra, ugyanakkor az első két csapattal szemben már nagy a hátrányuk.

4. Doboz (26 pont)

Üde színfoltja volt a bajnokságnak az újonc dobozi csapat, akik huszonhat pontot szereztek, ezzel pedig a negyedik helyen értek célba. Ez, egy feljutó csapattól nagyon jó teljesítmény, arról nem is beszélve, hogy egy hasonló tavasszal még akár a dobogóra is odaérhetnek. A dobozi labdarúgás kezdi visszanyerni régi fényét.

5. Újkígyós (24 pont)

Nagy meglepetéssel robbant be a bajnokságba az Újkígyós, hiszen a csapat még a tabellát is vezeti a szezon első harmadában. Az őszi idény második fele viszont kissé hullámzóra sikerült, így az ötödik helyig visszacsúsztak, de ők voltak az ősz egyik pozitív meglepetései.

6. Sarkad (23 pont)

A sarkadi csapat idén ősszel csak a középmezőny magjába fért oda, a dobogótól némi lemaradásuk azért van. A csapatnál is voltak pozitív és negatív meglepetések is, de vélhetően az előző szezon után jobb helyezésben bizakodtak, mint amit elértek. Ennek ellenére tavasszal még akár a dobogó is célba vehető.

7. Sarkadkeresztúr (22 pont)

Nehezen indult a keresztúriak szezonja, sokáig csak szenvedtek a bajnokságban, pedig a 2016-os tavaszuk nagyon jól sikerült. Egy év végi edzőváltás helyrerázta viszont a csapatot, és az új trénerrel veretlenül hozták le a bajnokság utolsó harmadát, amivel a hetedik helyre tornázták magukat előre.

8. Bucsa (21 pont)

A bucsaiak már-már a megszokott helyükön telelnek, hisz a klub rendre a középmezőny közepén végez a bajnokságban. Számukra is nehezen indult be az év, de egy nagyon jó szériájuk is volt, aminek köszönhetően a nyolcadik helyre kerültek.

9. Lőkösháza (20 pont)

Eredetileg a címvédő Lőkösháza a dobogós harmadik helyen végzett, elfogadható eredménysorral, de az ifjúsági csapatuk sorozatos létszámhiányos kiállása miatt hét pontot levontak a klubtól a szezon után. Emiatt szinte az egész bajnokságuk a kukába ment, olyan szempontból, hogy a bajnoki címért folytatott harcból szinte biztosan kiszálltak. A dobogóra még talán odaérhetnek, de ez a hét pont mínusz nagy hátrány számukra.

10. Gyomaendrőd (19 pont)

A szezon kétharmada nagyon jól sikerült a Gyomaendrődnek, hazai pályán bárkire veszélyes volt a csapat, de a bajnokság végét négy vereséggel zárták, ami miatt több helyet is veszítettek. Összességében ezzel a pozícióval elégedettek lehetnek.

11. Csanádapáca (19 pont)

Kiesett, majd mégis bennmaradt a második vonalban a Csanádapáca, így a klub célja nem lehetett más, mint a kieső helyek elkerülése. Ez szezon elején még nem teljesült, de az őszi idény végére maximálisan hozták az elvárt célt, és a tizenegyedik helyen fejezték be a szezont, ami számukra remek helyezés lehet.

12. Okány (17 pont)

A hazai pálya volt az erőssége ősszel az okányiaknak, hiszen csak két csapat vitte el tőlük a három pontot ősszel. Igaz a remek hazai szereplés mellé nem párosult elfogadható idegenbeli produkció, vendégként csak egyszer nyert a csapat, a hazai pályán elért eredmény pedig csak a 12. helyre volt elég. Ettől eltekintve a minimális célt tartották, a veszélyzónát jócskán elkerülték.

13. Csorvás (15 pont)

Elsődlegesen nem a tabella végére volt várható a csorvási csapat, mert a bajnokság elején szép eredményeket értek el. Végül az utolsó öt mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, ami elég volt ahhoz, hogy több helyet rontsanak. Újoncként viszont a kieső helyeket elkerülték a szezon első felében.

14. Kunágota (13 pont)

Jobb helyre várhatták a csapatot Kunágotán is. A csapat nagyon gyengén kezdte a szezont, majd volt egy négy mérkőzéses veretlenségi sorozatuk, amikor azt lehetett gondolni, hogy egyenesbe jönnek. Nos, ez nem lett így, az utolsó hat találkozójukat elveszítették, így csak az utolsó bennmaradó helyre értek oda.

15. Atletico Békéscsaba (9 pont)

A frissel feljutott csapatnak nem feküdt a második osztály ritmusa, ráadásul többször eltiltások is hátráltatták a csapat munkáját. A bajnokság második felében minden mérkőzésüket elveszítették, ráadásul csak két gólt szereztek az utolsó nyolc találkozón, és ehhez még párosul az is, hogy a Békésszentandrás elleni pótolt mérkőzésre már ki sem álltak. Nehéz helyzetben van a békéscsabai klub, tavasszal nehéz dolguk lesz, ha a bennmaradást ki akarják vívni.

16. Békéscsabai MÁV (8 pont)

A bajnokság utolsó fordulójában érkezett meg a MÁV, hiszen ekkor nyerték meg első meccsüket a bajnokságban. Így is az utolsó helyen végeztek, lemaradásuk öt pont, ez nem ledolgozhatatlan, de az őszinél jobb produkció kell tavasszal, ha a második osztályú tagságukat meg akarják tartani.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − tizenhárom =