Körösladányi MSK

Tótkomlóson idén a fiatalítást tűzték ki célul

Ahogy már az előző idényben is, most sincs másképp, a Tótkomlós a tabella utolsó harmadában tanyázik, egy győzelmet szereztek ősszel és kétszer értek el döntetlent. A csapat idén a fiatalítást tűzte ki célul, az őszi idényt pedig a csapat játékosa és elnöke, László Dávid értékelte.

 

Kérlek, értékeld csapatod őszi szereplését!

Nem egyszerű. Fiatalítást tűztük ki magunk elé célnak, azért mert ebben látjuk a jövőt. Kevés csapat foglalkozik igazán a fiatalítás kérdésével és a gyerekek képzésével, már megyei szinten is a már sokat megélt játékosokat „vásárolják” össze, egy olyan bajnokságban, ami lényegében nem szól semmiről, nincs igazán tétje. Első fordulókban pont azokkal vetett minket össze a sors, akik anyagiakban és játéktudásban a tabella tetején vannak az osztályban, és hát ugye mi valószínűleg a Megyei I. osztályú bajnokság legkisebb költségvetésű Egyesülete vagyunk, de így is két felnőtt csapatot működtetünk. Volt egy kis zűr a Megyei I. osztályú csapaton belül az idény elején, amit sikerült rendezni rövid időn belül.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

Amivel elégedett voltam, az nagyon egyszerű. Volt olyan mérkőzés, amikor nyolc ifjúsági korú játékosunk volt a pályán, de átlagban hat ifistánk minden mérkőzésen pályára lépett, úgy hogy előtte felnőtt mérkőzése sem volt, és minden tőlük telhetőt megtettek azért, hogy megállják a helyüket!

Melyik volt az a mérkőzés, amelyikre szívesen emlékszel vissza, és miért?

Körösladány otthonában ugyan vereséget szenvedtünk, de azon a találkozón látszott az, hogyha mindenki odateszi magát, tud futballozni. Nem érdemeltünk vereséget, de a hozzáállás maximálisan dicsérhető volt! Ezen mérkőzésen volt a legtöbb fiatal a pályán.

Tizenhárom csapatos Megye I. volt illetve lesz ebben a szezonban. Szerinted így milyen volt a bajnokság első fele?

Meg kell nézni az összes megyei bajnokságot, és látni lehet, hogy mindenhol fennáll ez a probléma, hogy kevés a csapat. Az amatőr labdarúgás el van hanyagolva, és mivel csökkentek a csapatok az NB-s osztályokban, akik oda nem férnek be, megyei szinten folytatják tovább, és hát nem ingyen teszik ezt. Ez lesz hosszú távon az amatőr labdarúgás „halála”! Bajnokság színvonala pedig sokat csökkent, hiába sok helyen a magasabb osztályt képviselő játékos. Magyar futball jövője miatt ez véleményem szerint igen komoly probléma.

Ha egy mondatban kellene jellemezni csapatodat, akkor mi lenne az a mondat?

A futballban nincs lehetetlen, csak tehetetlen.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc − 2 =