Körösladányi MSK

A bravúrgyőzelmek elmaradtak ősszel Szeghalmon

A tabella közepén, egészen pontosan a hetedik helyen zárta az őszi idényt a Szeghalom, tizennyolc pontot szerzett a csapat. A tavaszi remek szereplés után ez kisebb visszaesés, ősszel a bravúros győzelmek elmaradtak. A gárda őszi szezonját Mező Sándor illetve Veres Zsolt értékelte.

 

Kérlek, értékeld csapatod őszi szereplését!

Mező Sándor: Csapatom őszi szerepléséről azt gondolom, hogy ERŐS KÖZEPES, lehetett volna jobb is, a papíron gyengébb ellenfelek ellen sikerült nyernünk, a ki-ki mérkőzéseken döntetlenre végeztünk, de a bravúrgyőzelmek elmaradtak. Izgalmas meccseket játszottunk, sok gólt rúgtunk, de rendre sokat is kaptunk.

Veres Zsolt: A szeghalmi csapat őszi idénye felemásra sikerült. A tervezett pontszámtól hattal gyűjtöttünk kevesebbet, amely pontokban 18-at jelent. Sok olyan mérkőzésünk volt, ahol az elvárásokkal és a realitásokkal szemben nem úgy teljesítettünk és pontokat veszítettünk. Az élcsapatokkal sajnos nem tudtuk kellőképpen felvenni a verseny. Összességében a körülményekhez képest reálisnak mondható a hetedik hely megszerzése. Tavasszal talán hazai pályán játszva lehetnek vérmesebb reményeink is a jobb a szereplésre. A pályánkat nem vehettük birtokba, ami rányomta a bélyegét a csapat teljesítményére is, illetve hatalmas anyagi terhet rótt az egyesületünkre. A pályanélküliség nem csak a felnőtt -, hanem az összes utánpótlás csapatot „száműzte” Szeghalomról. Az edzések-, a logisztika megszervezése nagy fejtörést okozott minden területen az egész év során (beleértve a tavaszi szezont is). Ha minden jól megy, akkor a következő fél szezont már itthon kezdjük sok hazai mérkőzéssel. Itt szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik mellettünk álltak és elkísértek minket idegenbe is és szurkoltak a csapat sikereiért.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

M.S.: Elégedett voltam a csapat kitartásával, küzdeni tudásával, régóta idegenben játszunk és edzünk, ennek ellenére magas volt az edzéslátogatottság. Elszántak vagyunk és tudjuk, hogy egy jó felkészülés után tavasszal hazai környezetben szép eredményeket érhetünk el együtt. Elégedetlen talán azzal lehetek, hogy “rövid” volt a keretünk, mert sérültjeink és eltiltottjaink mellett valakinek mindig akadt munkahelyi elfoglaltsága, ezért csak kevés olyan alkalom volt mikor a legjobb tizenegyet tudta a mester a pályára küldeni.

V.Zs.: A problémáink és a pályánk miatt kialakult helyzet miatt a csapat játékosainak a hozzáállásával és kitartásával voltam elégedett. Ami probléma az, hogy már második éve nem sikerül megfelelő létszámban elindítani az első számú megyei bajnokságot. Ez hosszú távon a megyei futball hanyatlásához vezethet.

Melyik volt az a mérkőzés, amelyikre szívesen emlékszel vissza, és miért?

M.S.: Talán az utolsó mérkőzésre emlékszem vissza a legszívesebben, amikor a Dévaványával játszottunk. Izgalmas első félidő után, a második játékrészben mindenkinek kijött a lépés és végül 7-2-re sikerült nyernünk!

V.Zs.: A Dévaványa elleni záró fordulót említeném, ahol amellett, hogy sikerült nagyarányú győzelmet aratnunk és szépen búcsúztatni az évet a mérkőzés második felében edzői utasításra szabadabb szerepkörben játszhattam és sikerült gólt is szereznem. Élveztem a játékot!

Körösladány - Szeghalom 4-4

A Körösladány elleni Sárréti rangadó talán minden eddiginél izgalmasabb volt most. Háromszori vezetés ellenére sem tudtatok nyerni. Arról a mérkőzésről milyen emlékeid vannak?

M.S.: Körösladányban, jó időben sok néző előtt kezdhettük meg a rangadót. 4-2-es vezetésünknél volt még hátra 20 perc és mi ezzel nem elégedtünk meg szerettünk volna még több gólt szerezni. Véleményem szerint ekkor kellett volna kicsit “rutinosabbnak” lennünk, okosan célfutballt játszani, védekezni, labdát tartani. Ehelyett kettészakadt a pálya, és a Ladánynak sikerült szépíteni, belelkesedtek és a döntetlent érő gólt is megszerezték. A semleges szurkolók biztos jól szórakoztak nagyon emlékezetes meccs volt, az tény!

V.Zs.: Fordulatos és izgalmakban gazdag mérkőzés kerekedett abból a találkozóból. Viszonylag korán meg tudtuk szerezni a vezetést és a mérkőzés ebben a periódusában uraltuk is a játékot, majd a gyors gólváltások után kétgólos vezetésnél több lehetőségünk is adódott arra, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ebből a nagy rohanásból a Körösladány jött ki jobban, ki tudták használni a hibáinkból adódó lehetőségeket és megérdemelten mentették a meccset döntetlenre. Összességében egy emlékezetes, közönségszórakoztató mérkőzést sikerült játszanunk, ahol mind a két fél örülhetett a pontnak.

Ha egy mondatban kellene jellemezni csapatodat, akkor mi lenne az a mondat?

M.S.: Ez egy kis család, mindenki tudja, hogy mi a dolga!

V.Zs.: Türelem és kitartás!

Kép: mezokovacshazite.gportal.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc + öt =