Körösladányi MSK

Csak hazai pályán volt igazi átütőerő a Gyomaendrődben

Hazai környezetben olyannyira jól szerepelt a Gyomaendrőd, hogy csak kétszer szenvedtek vereséget, de ehhez a remek produktumhoz idegenben nem párosult egyetlen siker sem. Ennek függvényében a megszerzett tizenkilenc pontjuk a 10. helyre volt elég. Gábor Viktor értékelte csapata őszét.

 

Kérlek, értékeld csapatod őszi szereplését!

Nem egyszerű értékelni az őszi szezonunkat, hiszen egyrészt leginkább egy komolyabb hullámvasúthoz hasonlított, másrészt kapusaink elvesztése miatt két lelkes, de rutintalan 16 éves ifista védte végig az őszt.  Hazai pályán hol könnyebben, hol nehezebben, de hoztuk a győzelmeket egészen novemberig. Sok gólt rúgtunk, szépen játszottunk és szép csendben gyűjtögettük a pontokat. Idegenben viszont valami nem működött. Hiába álltunk fel ugyanúgy, hiába voltak ziccereink minden meccsen, egy kivétellel mindig kikaptunk, így az idegenbeli tabellán utolsók lettünk, összesítésben pedig tizedikek, holott szurkolóink az otthon látottak alapján nem ezt várták.

Mivel voltál elégedett és mivel nem a szezon során?

A csapat meccseken mutatott hozzáállása többször is kiváló volt, hiszen hoztunk vissza meccset kétgólos hátrányból, fordítottunk is, sőt rossz pillanatban kapott gólokra is tudtunk válaszolni, és meccseket nyerni. Azt hiszem, edzőm nevében is beszélhetek, az edzéslátogatottság hagy kívánnivalót maga után, bár ezzel valószínűleg nem mi vagyunk így egyedül az osztályban. Azt sajnálom még, hogy az utolsó héten Botos Ferenc kapus és Csapó Péter is sérülést szenvedett, így alapembereket veszítettünk, igazolni pedig már ekkor nem volt lehetőségünk.

Melyik volt az a mérkőzés, amelyikre szívesen emlékszel vissza, és miért?

Több hazai mérkőzés is ilyen, hisz megvertük a dobogós Szentandrást, sokat rúgtunk a Bucsa, Kunágota, Atletico hármasnak, de a legjobb meccsnek az Okány ellenit tartom. Nagyon készültünk rá, hiszen fél évvel korábban, az újjáalakulás utáni első gyomai meccsen 0-7-es vereséget szenvedtünk hazai pályán. Ezúttal se indult jól a meccs, már a 4. percben vezettek a vendégek. Folyamatosan támadtunk, majd a második félidő elején kiegyenlítettünk, a 75. percben pedig megfordítottuk a találkozót. Azonban szinte középkezdés után egyenlített az Okány, így jött egy nagyon feszült utolsó tíz perc, de a hajrában szerencsére mi szereztünk gólt, egy bolyban ünnepelt az egész csapat utána, ez nagyon jó pillanat volt.

A bajnokság színvonalát milyennek éreztek? Voltak számodra olyan csapatok, akik pozitív vagy negatív meglepetést okoztak?

A tavalyi évhez képest kiegyensúlyozottabb lett a bajnokság, nincsen kilométeres szakadék a dobogó és a középmezőny között. Nálam a Békés és a Battonya is pozitívan teljesített, de az Újkígyós 5. helye is nagyszerű eredmény ahhoz képest, hogy tavasszal még a kiesés ellen küzdöttek. Meglepetés talán a MÁV utolsó helye lehet.

Hazai pályán nagyon jók voltatok ősszel, de ehhez gyenge vendégszereplés párosult. Miért volt ekkora kontraszt a csapat két „játéka” között? Meg ugye a szezon vége sem sikerült túl jól…

Sajnos erre mi se tudjuk a választ. Mondhatjuk, hogy nem volt szerencsénk, mert ugyanúgy megvoltak a helyzeteink, például még egy Lőkösháza otthonában is, vagy Sarkadon is a hazai kapus volt a mezőny legjobbja, egyszerűen nem rúgtuk be a helyzeteket, gólokat pedig mindig kaptunk. A bajnokság végén az élbollyal játszottunk, így alapból bravúr lett volna a pontszerzés, de a Békés elleni rangadón mind a meccset, mind játékosainkat elvesztettük eltiltás miatt.

Ha egy mondatban kellene jellemezni csapatodat, akkor mi lenne az a mondat?

Egyszer fent, egyszer lent.

Kép: Gyomaendrődi FC facebook

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =