Körösladányi MSK

Magabiztos győzelem a Dabas-Gyón otthonában

Csapatunk 5-1 arányban nyert a Dabas-Gyón otthonában, ezzel ebben a szezonban harmadjára nyertünk ilyen különbséggel. A tavaszi első sikert is megszereztük így, ez motivációt adhat a játékosoknak a szezon végére.

 

21. perc: Egy lecsorgó labdát szedett össze Pusztai a kaputól 25 méterre, lövésre vállalkozott, a labda pedig a hazai kapuban kötött ki. (0-1)

42. perc: Mácsai jó helyről végezhetett el szabadrúgást, játékosunk a bal alsóba lőtte a pöttyöst. (0-2)

57. perc: Ivicevic szép védésével indult a kontránk, Knyihár remekül ugratta ki Burait, aki ziccerben nem hibázott. (0-3)

80. perc: Kisari meglátásából Ruzsa került ziccerbe, játékosunk a kifutó kapus felett a kapuba emelte a labdát. (0-4)

83. perc: Büntetőhöz jutott a Dabas-Gyón, a pontrúgást Ablonczy végezte el, eredményesen. (1-4)

85. perc: A hajrában Ruzsa volt az előkészítő, Knyihár D. pedig a gólpassza után maga is eredményes tudott lenni. (1-5)

Hazai lehetőséggel indult a mérkőzés, egy sarokrúgást követően Lucz sarkalta a labdát a kapufára. Ezután igazi helyzet nem következett, hanem a 21. minutumban Pusztai lövésével megszereztük a vezetést. A 24. percben ismét Lucz próbálkozott, most fejjel, Ivicevic viszont bravúrral védett. A 38. percben előbb a hazai csapat végzett el szabadrúgást, ezt Peres kapu fölé lőtte, két perccel később a másik oldalon Mácsai sokkal pontosabb volt, és a szünet előtt kettőre növelte az előnyünket.

A fordulást követően aztán próbált nyomni a Dabas-Gyón, de Molnár helyzeténél Ivicevic remekül védett, az ebből induló kontrából pedig Burai mattolta a kapust. A folytatásban is kezdeményezett a Dabas-Gyón, de Popovics lövése kapu fölé szállt, nem úgy Ruzsa lehetősége, aki a kilépő kapus felett a kapuba emelt. Magabiztos vezetésünk tudatában belefért egy büntető is, amit a hazaiak kaptak, ezzel megszerezték a becsületgólt. A végeredmény azonban még a büntető után sem alakult ki, hiszen röviddel azután Knyihár megszerezte csapatunk ötödik gólját.

Első tavaszi sikerünknek nagyon örülhetünk, hiszen remek játékkal szereztük meg azt a Dabas-Gyón otthonában. Ez a lendület kelleni fog a bajnoki hajrára is, hiszen hétvégén a bajnoki címre is esélyes Kecskemét fogad minket.

Dabas-Gyón FC – Körösladányi MSK 1 – 5 (0 – 2)
Gólszerzők: Ablonczy G. (11-esből) a 83. ill. Pusztai A. a 21., Mácsai L. a 42., Burai D. az 57., Ruzsa Z. a 80. és Knyihár D. a 85. percben.
Sárga lapok: Hirman K. a 41., Peres Cs. a 73., Dunai A. a 73., Lucz V. a 93. ill. Czirok J. a 65. és Vincze D. a 88. percben.
Jók: az egész csapat

zárt kapuk mögött

Dabas-Gyón FC: Megyeri G. – Száhl P., Gaszner R., Szabó P. (Dunai A. a 46′), Molnár J., Popovics B. (Bartucz M. a 77′), Ablonczy G., Peres Cs., Lucz V., Hirman K. (Karacs R. az 56′), Grabant P.

Vezetőedző: Aczél Zoltán

Körösladányi MSK: Ivicevic M. – Krajcsó K. (Rádai G. a 84′), Ruzsa Z., Szabó V. (Talpalló Á. a 84′), Szabó Á., Kisari T., Szántó M. (Vincze D. a 84′), Czirok J., Mácsai L. (Knyihár D. az 50′), Pusztai A., Burai D. (Németh Á. a 60′)

Megbízott edző: Keresztesi János

Keresztesi János: Nagyot küzdve, némi szerencsével nagyon fontos győzelmet arattunk. A remény tovább él.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − négy =