Körösladányi MSK

Kupadöntőbe jutottunk

Első számú csapatunk a tegnapi napon az Eleki USE vendége volt a Békés Megyei Kupa elődöntőjében és 4:0-ás győzelmével a döntőbe jutott.

A mérkőzés jól indult számunka, ugyanis 2. percben már Burai Dávid góljával megszereztük a vezetést. A hazai csapat igyekezett megnehezíteni a dolgunkat, szervezetten védekeztek és gyors kontrákat vezetek, melyből egyszer-egyszer eljutottak a kapunkig, de komoly gondot nem okoztak.

A 13. percben szabadrúgáshoz jutottunk a hazaiak kapujától 24-25 méterre, a labda mögé Wéber állt, aki nagy erővel a kapu bal felső sarkába lőtte azt, így máris 2:0 állt a nem létező eredményjelzőn.

Kicsit visszavettünk a tempóból, labdabirtoklási fölényünk jelentős volt, az ellenfél nem nagyon találkozott a labdával.

Aztán a 38. percben eldőlt a mérkőzés is szinte, ekkor Csicsely villant és szerzett gólt.

A szünetre így magabiztos 3 gólos előnnyel vonultunk.

Szünet után cserékkel frissítettük a csapatot, és vittünk újra egy kis lendületet a mérkőzésbe.

Több helyzetet is kidolgoztunk, de ezek mind kimaradtak egészen az 58. percig amikor egy Csicsely által elvégzett szögletet a második gólját szerző Wéber fejelt a hálóba.

A mérkőzés hátralévő részében barátságos mederben folytak az események a pályán, csapatunk lényegesen többet birtokolta a labdát, szép akciókat vezetünk, de vagy az utolsó passz, vagy a kapus, vagy egy védő állta útját az újabb gólunknak.

A hazaiak szórványos kontrákat vezettek, egy alkalommal kapusunknak nagyot kellett védenie Barthalos lövésénél.

Győzelmünkkel ott vagyunk a Magyar Kupa fő táblán és a Békéscsabán a Kórház utcai stadionban 2022. május 25-én megrendezésre kerülő kupadöntőben is. Ellenfelünk kiléte a ma megrendezésre kerülő Mezőkovácsháza-Mezőmegyer mérkőzésen dől el.

U19-es csapatunk már korábban bejutott a Békés Megyei Ifjúsági Kupa döntőjébe, mely a kupadöntő előmérkőzése lesz szintén ezen a napon.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

https://adatbank.mlsz.hu/match/56/3/23879/5/1732650.html

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 4 =