Körösladányi MSK

Döntetlen a Sárréti rangadón

Körösladány MSK–Füzesgyarmati SK 11 (11)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 600 néző. Vezette: Nazsa Tamás (Tőkés Róbert, Vilmányi Simon).

Körösladány: Kertész – Papp D. (Burai, 75.), Zelenyánszki, Szántó M., Bakk (Illés, 75.) – Pusztai, Ruzsa – Cservenák (Szántó B., 80.), Csicsely (Farkas J., 80.), Czirok – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.
Füzesgyarmat: Fildan – Achim Á., Raducu, Toca, Bajor (Szabó B., 63.) – Achim S. (Cigan, 66.), Bódis (Oltean, 46.), Kis Sz., Pataki – Virág, Popescu. Vezetőedző: Szabados Tamás. Szakmai koordinátor: Boros Tibor.
Gólszerző: Czirok (33.), ill. Achim Á. (24.).

A mérkőzés elejét a gyarmatiak kezdtek lendületesebben, de néhány perc után már átvettük az irányítást. A első gólunk is 17. percben megszülethetett volna, támadónk azonban a kifutó Fildan mellett elhúzott labdát, az oldalhálóba lőtte. Szinte a semmiből a gyarmatiak megszerezték a vezetést, Bajor passzából az üresen érkező Achim Sebastián lőtte 12 méterről a kapuba. (0:1)

Rögtön ezután Czirok válaszolhatott volna, de Bakk Ádám beadását 7 méterről mellé gurította. Mezőfölényünk góllá érett a 33. percben, ekkor Malkócs emelt be egy labdát, amire a nagyon agilisan játszó Czirok csapott le, egy védő szorításában, Fildan mellett elgurította a labdát, ami utat talált a hálóba. (1:1)

A második félidő legelején próbáltuk ott folytatni ahhol az első félidőben abba hagytuk. Első lehetőségünket Cservenák hagyta ki, amikor egy átadást a védője elvétett, egyedül indult kapura, de hosszan tolta meg a labdát, Fildan pedig felszedte azt.

Később sajnos alkalmazkodtunk a gyarmatiak taktikájához akik lelkesen és fegyelmezetten tördelték a játékot, ennek eredménye lett a második félidőben 9 sárga lapos figyelmeztetése, ebben sajnos mi győztünk 5:4 arányban. A gyarmatiak kizárólag a pontrúgásokból éltek, kihasználva magas és jól fejelő játékosaik erényeit. A legközelebb a gólhoz egy szöglet utáni Czirok csúsztatásnál álltunk a gólhoz, a labda felső lécről ment ki.

Sajnos a remek első félidei teljesítményünket nem tudtuk megismételni a második félidőben, így meg kellett elégednünk az egy ponttal, ami annak tükrében, hogy milyen kvalitású játékosok alkotják a keretüket, valamint a sok éves harmadosztályú tapasztalat birtokában, újoncként szinte csak megyei játékosokkal értük el, és így megőriztük a tabellán a 3. helyünket, nem rossz eredmény.

Jó: Zelenyánszki, Papp D., Bakk, Czirok, Malkócs, ill. Pataki, Achim Á., Kis Sz.

Ekker Attila: – Sajnálom azt, hogy az első félidei játékot nem tudtuk kivinni a pályára szünet után, mert azzal győzelmet érdemeltünk volna. A második negyvenöt perc teljesítménye alapján nem érdemeltünk többet egy pontnál.

Szabados Tamás: – Nagyon sokat tett a csapat ezért a döntetlenért, és amennyiben a helyzeteinkkel kicsit jobban sáfárkodunk, akkor ezt a rangadót a magunk javára tudtuk volna billenteni. Egy jó csapat otthonában szereztünk értékes pontot, egy jó iramú mérkőzésen, ami jó kiindulóalap lehet az évzáróhoz. Örömünk azért nem teljes, mert három pontért érkeztünk, de a kis hal is hal!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 4 =