Körösladányi MSK

Félév zárás az utánpótlásban is

Honlapunknak Keresztesi János az utánpótlás vezetőedző válaszolt az utánpótlás őszi idényével kapcsolatos kérdéseinkre.

Eredményes őszi szezont zártak az utánpótlás csapataink. Kérlek,
értékeld a csapatok teljesítményét!

Nem is az eredményességet emelném ki a legjobban, hanem inkább a srácok hozzá állását, hiszen az edzés látogatottság az egész ősz folyamán szinte maximális volt, és a mérkőzéseken is próbálták a fiúk a legtöbbet kihozni magukból, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az U16, és az U19-es csapatunk is dobogón telel. Reméljük, a tavaszi szezonra megfelelően fel tudunk készülni, és a srácok hozzá állása is hasonlóan jó lesz, akkor szép bajnoki évet zárhatunk!

Több korábbi játékosod is tagja az első csapat keretének, néhány
szóval értékelnéd az ő teljesítményüket külön is, főleg az U19-es
mérkőzéseken nyújtott teljesítményüket!

Nagy büszkeséggel tölt el, hogy több ladányi fiatal is tagja az NB3-as keretünknek, és hogy játék lehetőséget is kapnak. Itt is szeretném megköszönni a felnőtt csapat edzőinek, hogy ilyen pozitívan és segítő szándékkal állnak a fiatalokhoz, és hogy lehetőség szerint mindig játszatják őket, illetve úgy rotálnak, hogy az U19-es csapatunkat is segítik. Nagyon szép dolog, hogy amikor ezek a srácok visszajátszanak, akkor nem degradálja őket, sőt mindig húzó embernek számítanak, és jó példát mutatnak a fiatalabb társaiknak.

A jelenlegi utánpótlás keretből látsz-e olyan játékost, aki
felkerülhet az első csapathoz?

Elég nehéz megválaszolni ezt a kérdést, hiszen sok mindennek kell klappolnia ahhoz, hogy ezt biztosan kijelenthessük, de a kérdésre válasz, igen, látok olyan srácokat, akik képesek lennének, lesznek megfelelni ennek a nehéz feladatnak, ha a hozzáállásuk, kitartásuk a továbbiakban is olyan lesz, mint most.

A Békés Vármegyei Ifjúsági Kupát korábban két alkalommal zsinórban
sikerült elhódítani, látsz e esélyt tavasszal a harmadik sikerre is?

Úgy gondolom, hogy a keretünket nézve, eljuthatunk ismét akár a döntőig, és ha már ott leszünk, akkor minden képpen szeretnénk megnyerni sorozatban harmadjára is a kupát.

Hogyan látod általánoságban a Békés vármegyei utánpótlás helyzetét?
Kellene-e változtatni valamit a bajnoki rendszeren?

Általánoságban elmondható, hogy egyre nehezebb a fiatalokat kicsalogatni a szabadba, nem hogy még mozgásra is rávenni őket. Sajnos nagyon sok gyereknek egyszerűbb különböző platformokon játszani a szobában, mint eljárni edzésekre, vagy csak éppen a barátokkal közösen kerékpározni, játszani… A mi vármegyénkben egyébként elmondható, hogy elég sok korosztályos bajnokság indul, talán még az U15-re lenne szükség, hogy az U13 után legyen átmenet, mert nagy korkülönbségek alakulnak ki. Nehéz feladat, hiszen a nagyobb településeken is a megfelelő létszámmal küszködnek nem hogy a kisebb települések. Összegezve nekünk egyesületi vezetőknek, edzőknek, szülöknek kell csábítóbbá, vonzóbbá tenni a gyerekek számára a mozgás jelentőségét, hogy önként vállalják, és a minden napjaik részévé váljon.

Mindenkinek Kellemes Ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × egy =