Körösladányi MSK

Kecskeméten újabb nehéz próba vár ránk

Az NB III. Dél-Keleti Csoport 22. fordulójában a Kecskeméti TE II. csapatához látogatunk. A vasárnap 11 órától kezdődő mérkőzésre a Műkertvárosi Sportcentrumban kerül sor, ha lehet hinni a meteorológusoknak remek időben.

Ellenfelünk a tabella 13. helyén áll, az eddigi 21 forduló alatt 4 győzelem, 6 döntetlen és 11 vereség szerepel a neve mellett, 18 pontot szerezetek. Előnyünk így velük szemben jelentősnek mondható hiszen a két csapatot 9 helyezés és 23 pont választja el, de senki ne könyveljen el egy könnyű győzelmet előre. A tavaszi szezonban eddig két vereséget szenvedtek el (BKV Előre 0:1, ESMTK 0:1) egy döntetlent értek el a listavezető, bajnok esélyes Békéscsabai Előre ellen, míg az előző fordulóban idegenben, Szegeden tudtak nyerni 1:0 arányban. Ebből a négy fordulóból 3 alkalommal is élcsapattal mérkőztek meg és remekül helyt álltak. Ezekre a mérkőzésekre ráadásul az első csapat keretéből több játékost is kaptak vissza, így ellenünk sem megjósolható az, hogy ki lép pályára.

Elemezve a Szeged GA II. csapata ellen pályára lépő keretet a kapuban szinte biztosan Kersák Roland Attila kezd, aki az első csapat keretéhez tartozik, viszont tavasszal 4 mérkőzésből 3 alkalommal az ő nevével kezdődött az összeállítás ebben az osztályban. Szinte biztosan a kezdőcsapatban találhatjuk majd Hatvani Dánielt, Artner Dávidot, Nagy Olivér Zoltánt, aki 8 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban az NB I-ben, Szendrei Ákost a korábbi utánpótlás válogatottat, a Paks és a Dunaszerdahely korábbi játékosát, aki 16 mérkőzésen szerepelt az idényben az első osztályban. Kovács Kolost, aki bemutatkozott már az NB I-ben. Polyák Imre Kristófot, aki az őszt Tiszakécskén töltötte és ott pályára is lépett az NB II-ben. Az utolsó két fordulóban a csapat tagja volt Myhailo Meskhi is, az ukrán származású légiós korábban 81 mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben. Szamosi Csanád, Molnár Márk is várhatóan a kezdőben lesz, de számíthatunk még Májer Milán játékára is, aki a Budapesti Honvéd, ZTE után lett a Kecskemét játékosa, ebben a szezonban 20 alkalommal lépett pályára az NB I-ben. Ebben a keretben bőven benne van a jó teljesítmény, szoros mérkőzés.

A két csapat közös múltját vizsgálva igen kiegyensúlyozott eddig, hiszen 3 mérkőzésből 1 győzelmet aratunk, 1 alkalommal döntetlen született, és 1 alkalommal viszont vereséget szenvedtünk.

A hazai csapat, mint feljebb leírtuk győzelemmel a tarsolyában érkezik a mérkőzésre, mi pedig sajnos egy hazai vereséggel.

A hazai vereség miatt a tabellán mögöttünk lévő két csapat az elöző fordulóban aratott győzelmével látótávolságra megközelítettek bennünket, a Hódmezővásárhely 3 pont a BKV Előre 5 pont hátrányban van, a korábbi 8 és 10 pont előnyünk elolvadt.

A vasárnapi mérkőzésen reméljük, hogy visszatérünk a régi útra és ugyanazt a fegyelmezett, taktikus játékot mutatjuk be, amit az ősszel bemutatunk, akkor talán lesznek esélyeink a 3 pont megszerzésére, ha nem akkor, veszélybe kerül a dobogó számunkra.

Színes lapok miatt nálunk nincs eltiltott, ellenfelünknél sem lesz hiányzó e miatt, így mindkét stáb a teljes keretre számíthat.

A Békéscsaba 1912 Előre 56 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, míg csapatunk már nyolc pont hátrányban követi őket, a sereghajtó pozíciókban a Kecskeméti TE II. (13.), a Füzesgyarmat (14.), a Szeged GA II. (15.), Ceglédi VSE. (16.) áll.

Arra biztatjuk közönségünket, hogy amennyiben tehetik és módjukban áll, kísérjék el csapatunkat a mérkőzésre és szurkoljanak!

Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − tizenegy =