Körösladányi MSK

Kecskeméten nem bíztak semmit a véletlenre

Csapatunk az NB III. Dél-Keleti Csoport 22. fordulójában a forduló előtt még kieső helyen álló Kecskeméti TE II. csapatának vendége volt.

A hazaiak nem bíztak semmit a véletlenre, a keretben összesen 319 NB I-es és 156 NB II mérkőzésen pályára lépő kerettag volt (magyarfutball.hu), tehát jelentősen megerősítették az őszi mérkőzéshez képest a csapatukat, akkor ezek a számok 1 NB I-es és 3 NB II-es mérkőzést jeleztek volna.

A mérkőzés remek időben kezdődött meg az utánpótlás csapatokra jellemző 11 órás kezdéssel, ami az óraállítás miatt az utazó csapatoknak nem volt túl előnyös.

Az első félidő elején nagy taktikai csata folyt a pályán, hazai mezőfölénnyel, de jelentős gólhelyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat, mi pedig a pontrúgásokból tudtuk csak veszélyeztetni a hazai kaput.

A gólcsend a 30. percben tört meg, ekkor Raducu maradt le egy ütemet, sajnos ez a büntető területen belül volt, így ez a megmozdulás büntetőt ért. A labda mögé a 104 NB I-es mérkőzésen pályára lépő Banó-Szabó Bence állt és higgadtan lőtt a bal alsó sarokba. (1:0)

A félidő hátra maradt részében is a hazai csapat játszott veszélyesebben, de továbbra is pontatlanok voltak a támadó harmadban.

A második félidő első részében viszont mi vettük át ezt a szerepet, nyomás alá helyeztük a hazaiakat, viszont a mi befejezéseink sem voltak pontosak, vagy a játékvezető sípja szólalt meg a hazaiak védelmében néha ok nélkül is.

A mérkőzés második gólja így váratlanul született meg, a hazaiak adogattak a térfelünkön, Májer Milán megindult egyedül a kapunk irányába, átfűzte magát két védőnkön, majd kilőtte a bal alsó sarkot. (2:0)

Próbáltuk megragadni azt az esélyt, hogy mielőbb szerezzünk egy gólt és szorossá tegyük a mérkőzést, ez a 67. percben sikerült is, ekkor e szöglet után Geiger ívelt a hazai kapu irányába, a hazai védők röviden szabadítottak fel és Zelenyánszki 17 méterről kapásból kilőtte jobb alsó sarkot. (2:1)

Ezt követően próbáltunk menni az egyenlítésért, de nem tudtuk feltörni a hazai védelmet, sajnos a lendület elvitte a csapatot, a hazaiak pedig kihasználták a gyorsaságukat, gyors kontrákat vezettek, ekkor Kertész kapus tartotta a csapatunkat a mérkőzésben, több bravúrt is bemutatva.

Aztán a 78. percben eldőlt a mérkőzés, a félpályánál Májer szerzett labdát, jó passzt adott Banó-Szabónak, aki 19 méterről a hazai pálya segítségével, kilőtte a kapunk bal alsó sarkát, úgy, hogy a labda az egyenetlen talajon Kertész keze előtt felpattant, így védhetetlenné vált. (3:1)

A mérkőzés 82. percében pedig a csereként pályára lépő egyetlen NB I-es mérkőzéssel sem rendelkező Jászai-Deák egy labdaszerzést követő gyors kontra után kilőtte a jobb alsó sarkot, Kertész még lábbal beleért a labdába, de védeni már nem tudta.

Csapatunk így súlyos, 4:1 arányú vereséget szenvedett a kiváló képességű játéksokat ezen a mérkőzésen felvonultató hazai csapattól.

Nem tisztünk bírálni a Magyar Labdarúgó Szövetséget, de nem mehetünk el szó nélkül a második csapatok versenyt befolyásoló működése mellett.

A második csapatok minden alkalommal általában délelőtt 11 órai kezdéssel kezdik a mérkőzéseiket, ez a hozzájuk utazó csapatoknak sokszor nem biztosít kiegyenlített erőviszonyokat, de ezzel kapcsolatos véleményünket már több fórumon is kifejtettük.

A másik pontosan a visszajátszók miatti versenybefolyásolás, kiemeljük, hogy a Kecskemét egyetlen pontban sem szegte meg a hatályos versenykiírást. A versenyjókiírás csak a 26-30. fordulóban korlátozza a tartalékcsapatok tekintetében a pályára lépést.

„A 2023/24. évi NB III. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 26-30. forduló bajnoki mérkőzések jegyzőkönyveibe a sportszervezet csak olyan felnőtt korosztályú ( 2004. december 31. és előtt született ) labdarúgót szerepeltethet, aki az adott NB III-as bajnoki fordulót megelőző 2 bajnoki fordulóban a 2023/24. évi NB I. osztályú vagy NB II. osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban megrendezett bajnoki mérkőzéseken nem lépett pályára.”

Ha ez a szabály folyamatosan érvényes lenne, akkor ezen a mérkőzésen nem léphetett volna pályára Kovács Kolos, Nagy Olivér, Banó-Szabó Bence és Májer Milán sem.

Még egy gondolat a korábban közvetlen vetélytársunknak számító ESMTK elleni mérkőzésen 80 NB I-es és 269 NB II-es mérkőzéssel rendelkező játékos volt a keretben, szemben a mi 319/156 számunkkal.

Talán igazságosabb lenne egy tartalékbajnokság bevezetése, ahol ezek a csapatok egymással versenyezhetnének.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − kettő =