Körösladányi MSK

Nagyító alatt az országos Magyar Kupa forduló

Hétvégén már téttel bíró mérkőzéseket rendeznek több helyen is, hiszen az országos Magyar Kupa 1. fordulóját bonyolítják le szombaton, ahol tizenkét csapat lesz érdekelt. Máris az első fordulóban lesznek igazi rangadók, hiszen két Sárréti együttes is összecsap, valamint a Rákóczi Vasas hazai találkozója is jónak ígérkezik.

 

Füzesgyarmat – Vésztő
Jv.: Sechna Gábor
szombat, 17:30

A Sárréti rangadók mindig érdekesek, főleg ha kimondottan van tétje a találkozónak. Az biztos, hogy a továbbjutást mindkét csapat szeretné kiharcolni, ám erre csak az egyik félnek lesz sansza. A füzesgyarmatiak nagyon jól erősítettek nyáron, így talán mondhatjuk azt, hogy egy esetleges vereség nagy meglepetés lenne a részükről. A Vésztőben benne lehet a meglepetés, de a szezon előtt a hazaiak tűnnek erősebbnek, esélyesebbnek.

Mezőhegyes – Szarvas
Jv.: Sándor Gergő
szombat, 17:30

Az előző bajnokságban felejthetően teljesített a Mezőhegyes, de a csapat azt az arcát leadta a múltnak, a következő idényben teljesen más célokért akarnak harcolni. A szarvasiaknál nagy változás nem volt nyáron, bár az egyik legjobbjukat elcsábította a Méhkerék, ami nagy érvágás lehet a csapatnak. Kérdés, hogy a szezon elején mennyire pörögnek fel a felek, abszolút háromesélyes meccsről beszélünk.

Rákóczi Vasas – Szabadkígyós
Jv.: Pécs Zoltán
szombat, 17:30

Ennél a két gárdánál sem történt komoly változás a télen, emiatt pedig hasonlóan kiélezett és parázs mérkőzésre számíthatunk, mint az előző bajnoki kiírásban. A Rákóczi Vasas azzal, hogy hazai környezetben szerepelhet, némi lépéselőnyre tett szert, de ez nem garancia a továbbjutásra. A szezon előtt nehéz lenne megmondani, hogy melyik gárda jár előrébb a felkészülésben, illetve, hogy kik lesznek ott jobban fejben, de talán a Rákóczi Vasas előnyösebb helyzetben van ebben a párosításban.

Lőkösháza – Tótkomlós
Jv.: Modes Ottó Péter
szombat, 17:30

Igaz, hogy osztálykülönbség van a két csapat között, de míg a Lőkösháza páratlan szezonnal megnyerte a Megye II-t, addig a Tótkomlós éppen csak elkerülte a kiesést egy osztállyal feljebb. A lőkösiek számára kedvező is lehet ez a sorsolás, hiszen a nyáron több alapemberét elveszítő és még formálódó Tótkomlós ellen abszolút megvan az esélyük a továbblépésre.

Dévaványa – Mezőkovácsháza
Jv.: Hanyecz Bence
szombat, 17:30 – Körösladány

Ugyan a Dévaványa a pályaválasztó, de mégsem játszik a csapat hazai környezetben, hiszen a pályájuk felújítása miatt Körösladányban rendezik ezt az összecsapást. A nyári játékoskeringőből a mezőkovácsháziak sokat profitáltak, hiszen sikerült soraikat megerősíteni, míg a Dévaványa továbbra is a helyi fiatalokra hagyatkozik. Kérdés, hogy a sok érkező vajon valóban meglendíti-e a mezőkovácsházi szekeret vagy sem. Ha a vendégeknek sikerül előre lépniük a gyenge bajnoki szereplésük után (amire az igazolások alapján jócskán van esély), akkor szombaton ők várhatják esélyesként a találkozót.

Jamina – Szeghalom
Jv.: Szűcs Zsolt
szombat, 17:30

A Jamina és a Szeghalom is meglepetés csapatként lett elkönyvelve a tavasszal mutatott eredményeik alapján, most a kupában pedig ez a két együttes csap össze. A találkozó előtt nagy különbségre nem lehet számítani a két klub között, azonban a Szeghalom a remek tavaszi eredménysorából meríthet erre a meccsre. Mindkét fél számára nyerhető lesz az összecsapás, azonban csak az egyik juthat tovább, amire előzetesen a vendégeknek lehet nagyobb sanszuk.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 6 =