Körösladányi MSK

Emlékezetes évet zárt csapatunk, ez történt 2016-ban

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is összegyűjtöttük, hogy a 2016-os esztendő mik miatt lesz igazán emlékezetes a jövőben. Idén rengeteg teremtornán lettünk elsők, a Magyar Kupa megyei sorozatát is megnyertük, a bajnokságban kiegyensúlyozottan teljesítettünk, és persze idén is jótékonykodtunk.

 

Január 3. – Czene Károly jótékonysági teremtorna (IV. helyezés)

Már egyből az év elején részt vettünk a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő medgyesegyházi Czene Károly jótékonysági tornán, ahol a csoportból való továbbjutás után az elődöntőben büntetőkkel maradtunk alul a későbbi győztes ellen, a bronzmeccsen pedig a Méhkerék győzött le minket.

Január 16. – Harang Söröző Kupa (I. helyezés)

A Harang Söröző Kupán is részt vettünk idén. Gyomaendrődön a csoportból a második helyen jutottunk tovább, majd a kiesés szakaszt nagyon jól vettük, a döntőben a Gyöngy Presszót győztük le 2-1-re, ezzel pedig megszereztük első tornagyőzelmünket 2016-ban. A torna legjobb kapusa Nagy Bálint lett.

Január 22. – Amatőr Díjátadó Gála

Laksteter Jován meghívást nyert az Amatőr Díjátadó Gálára, ahol sajnos nem ő lett a Megye I-es bajnokság 2015-ös év játékosa. Ács Levente mögött a második helyen végzett. Díj nélkül viszont így sem maradtunk, mert Ilyés Lajos Körösladány jegyzője átvehette a Békés Megye Amatőr Labdarúgásáért díjat.

Január 24. – I. megyei teremtorna (I. hely)

Első ízben került megrendezésre a megyei teremtorna, amelyen néhány Megye II-es együttes mellett az első osztály mezőnye szerepelt. Csapatunk a csoportból elsőként jutott tovább, majd a kieséses szakaszban a Tótkomlóst, a Szarvast és a Méhkeréket győztük le, ezzel elhódítva a trófeát. A torna gólkirályát és legjobb kapusát is mi adtuk, Kéki Csaba és Nagy Bálint személyében.

Megyei teremtornaElső helyezett csapatunk az I. megyei teremtornán

Március 1. – Új gépek költöztek Körösladányba

TAO támogatással klubunk vásárolt egy John Deere 2653 B típusú hengerkéses fűnyírót, valamint egy Selvatici SQ 1000 homokszórót is.

Március 19. – Két góllal győztük le a Dévaványát

Hazai pályán emlékezetes mérkőzést játszottunk a Dévaványával. A kettő-nullás eredmény simának tűnhet, de egyáltalán nem volt könnyű ez a meccs. Az első félidőben ugyan Kéki Csaba betalált volt klubja ellen, de a mindent eldöntő találatot már csak a 94. percben jegyezhettük be, amit kapusunk, Nagy Bálint szerzett büntetőből.

Március 24. – Medvegy György támogatása

Március 5-én bejelentést tett a Szarvasi FC, miszerint a Szarvas – Elek labdarúgó mérkőzés teljes bevételét Medvegy György gyógykezelésének támogatására ajánlja fel. Később csapatunk is a jó ügy mellé állt, és a későbbi időpontra kiírt, Körösladány – Szarvas mérkőzés teljes bevételét mi is felajánlottuk Medvegy Györgynek.

Május 14. – Három-kettes siker a Vésztő ellen

A májusi hónap sem telt el Sárréti rangadó nélkül, hazai pályán a Vésztő csapatát győztük le 3-2-re. Az első félidőben húsz perc alatt kétgólos előnyre tettünk szert, de a Vésztő visszajött a meccsbe, végül azonban egy góllal nyerni tudtunk.

Június 1. – Kupagyőzelem a Megyei Magyar Kupa sorozatban

Június elsején csúcsra ért csapatunk a kupában, hiszen a Kondoros legyőzésével elsőnek hódítottuk el ezt a címet. A mérkőzés végig kiélezett volt, csak a hajrában szereztük meg a vezetést. Bakos harcolt ki büntetőt, amit értékesített is, majd a véghajrára a kinyíló Kondoros ellen egy kontrát vezettünk, melyet a nyáron távozó Bagdi Csaba fejezett be góllal.


A döntő összefoglalója (forrás: keleten.hu)

Július 3. – Körösladányban játszott a Honvéd FC öregfiúk csapata

A Ladányi Napok rendezvénysorozaton belül megmérkőzött egymással a Körösladányi öregfiúk és a Kispest-Honvéd FC öregfiúk csapata is. A találkozó végül majdnem egy tucat gólt hozott, a Honvéd nyert 7-4-re.

Július 26. – Elindult az új honlapunk

A nyári pihenő alatt elkészült új weblapunk is, így hosszú idő után saját honlapra költözhettünk. A gportalos oldalt közel hét és fél évig használtuk (2009.03.13-tól).

Augusztus 26. – Talpalló Norbert Körösladányból indulva egészen Debrecenig jutott

A roppant fiatal Talpalló Norbert Körösladányban kezdte pályafutását, majd fél éves békéscsabai kitérő után 2016 nyarán a debreceni utánpótláshoz igazolt. Ennek apropóján beszélgettünk Norbival, az akkor készített interjút ide kattintva tekintheti meg!

Fotó: www.dvsc.huTalpalló Norbert (pirosban) előtt még szép jövő állhat (kép: dvsc.hu)

Szeptember 10. – Bakos mesternégyesével nyertünk Vésztőn

A tavaszi siker után ősszel könnyebben nyertünk idegenben. Bakos Vésztőn mesternégyest szerzett, ezzel pedig könnyedén nyertünk riválisunk ellen. A mérkőzés már csak az utózöngék miatt is emlékezetes maradt.

Október 29. – Háromszor álltunk fel a padlóról a Szeghalom ellen

Az októberi Sárréti rangadón a Szeghalom ellen 4-4-s döntetlent értünk el úgy, hogy ellenfelünk háromszor is vezetett a találkozón, egyszer két góllal is. Szerencsére mindháromszor sikerült felállnunk a padlóról, sőt még győzelmi esélyeink is voltak, de igazságos döntetlen született.

December 9. – Újabb kisgépekkel bővült a sporttelep szertára

Év végén újabb kisgépek érkeztek a sportpályára. TAO-s támogatással sikerült beruháznunk egy Verti Seed 1204 vetőgépre, egy Wiedenmann RK 120 seprőgépre, egy Forrás 300/10 permetezőgépre, Nilfisk-Alto Neptune 5-57X melegvizes magasnyomású mosóra és egy Rauch K51 szóró adapterre.

December 17. – Harmadik helyezés a Sárréti tornán

Év végén újra megrendezésre került a Sárréti torna, melyen csapatunk a Szeghalom „A” és Dévaványa csapatai mögött a harmadik helyen végzett címvédőként.

December 23. – Elismerésben részesült Keresztesi János

Az MLSZ (Bozsik program) év végi záró értekezletén egész éves kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült Keresztesi János, aki az utánpótlásért felelős csapatunknál.

December 28-29. – VIII. Czene Károly jótékonysági teremtorna

Keretbe foglalta az évet a két medgyesegyházi torna. Majdnem egy év elteltével egy helyet javítottunk a januári helyezésünkön, hiszen decemberben már a harmadik helyen fejeztük be a tornát. Az elődöntőben csakúgy, mint januárban, most is a későbbi győztes ellen kaptunk ki.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × 3 =