Körösladányi MSK

Debrecenből figyeltek fel a tehetséges Talpalló Norbira

Még csak tizenhárom éves Talpalló Norbert, aki Körösladányban kezdett el megismerkedni a futball alapjaival, majd 2016 elején egy féléves békéscsabai kitérő után a Debrecen utánpótlás csapatához igazolt, ahol komoly célok lebeghetnek a szeme előtt. Már önmagában az is nagy szó, hogy Debrecenben nevelkedhet a fiatal futballista, aki előtt még szép jövő állhat.

 

Az idei év nyarán féléves békéscsabai kitérőt követően Debrecenben figyeltek fel a körösladányi Talpalló Norbertre, aki így nemrégen hivatalosan is a Debrecen utánpótlás csapatához szerződött. A fiatal focistával ennek apropóján beszélgettünk, kíváncsiak voltunk, hogy mikor kezdett el komolyabban a futballal foglalkozni, illetve eddig milyen tapasztalatokat szerzett, milyen céljai vannak a jövőben:

– Nyolc éves koromban, Körösladányban kezdtem el futballozni, több okból kifolyólag is. Nagyon tetszett ez a sportág, és apa is focista volt, így szerettem volna az ő nyomdokaiba lépni és kipróbálni magam ebben a sportban. Négy éves körösladányi szereplést követően 2016 telén kerültem Békéscsabára, ahol sok új embert ismerhettem meg, itt figyeltek fel rám Debrecenből. A fél éves békéscsabai szereplésem ellenére azt mondhatom, hogy a legtöbbet Körösladányban, Keresztesi Jani bá’ keze alatt fejlődtem – emlékezett vissza Norbi.

Debrecenben új kihívások, új célok lebeghetnek Norbi szeme előtt, hiszen minden adott ahhoz, hogy fejlődjön, és később akár komolyabb célokért is küzdhessen a futballt illetően. Érdekesség, hogy a csapathoz való igazolást követően máris egy győztes mérkőzésen lépett pályára, ahol ráadásul kétszer be is talált az ellenfél kapujába.

– Az első mérkőzésen még a csapattársaim és az edző is idegen volt, de elég korán belerázódtam a csapat életébe és megszerettem az itteni társaságot. Debrecenben még többet tudok és akarok fejlődni, hogy a nagyobb álmaimat is elérhessem, mint például a válogatottban és egy külföldi csapatban való szereplés – mesélt céljairól, álmairól a játékos.

Ilyen fiatalon mindenki számára akad egy példakép, aki ösztönözni tud a sikerek elérésében. Norbi ennél a kérdésnél Neymar játékát emelte ki, aki már fiatalon sok sikert ért el, de édesapjára is példaképként tekint. Számára ők jelentenek ösztönzést a mindennapokban, reméljük egyszer az ő neve is mélyen beleívódik a magyar futball hasábjaiba. Sok sikert Norbi!

Kép: dvsc.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 1 =