Körösladányi MSK

Szomszédvári rangadó következik

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 23. fordulójában vasárnap 16 órai kezdéssel a Füzesgyarmati SK csapatát fogadjuk.

Az ősszel idegenben nagyon küzdelmes mérkőzésen 2:0 arányú győzelmet arattunk, a gólunkat Raducu Constantin Sorin szerzete, míg a másik gólunk egy  öngól volt, a hazai kapus hibázott.

A piros-fehér gárda nem áll jól a bajnokságban, jelenleg a korábban megszokott színvonalhoz képpest gyengébben szerepelnek, hiszen néhány éve még a Keleti Csoport meghatározó együttesei közzé tartoztak, sőt a legjobb eredményük egy ezüstérem volt. Jelenleg a tabella 14. kieső helyén állnak, a megszerzett 18 pontjuk ennyire elég. A 22. forduló alatt 25 gólt szereztek, ez nem kevés, viszont 60-at kaptak, ez viszont már sok, így a gólkülönbségük -35.

A tavaszi teljesítményük nem túl jó, hiszen összesen az 5 mérkőzésen 1 pontot szereztek, míg négy alkalommal kikaptak. Azt az egy pontot, az előző fordulóban hazai pályán a kiesési rangadónak számító Szeged GA II. elleni mérkőzésen gyűjtötték be, amikor vesztett állásról tudtak pontot menteni egy nagy hajrával.

Az őszi teljesítmény után teljes keretátalakításba kezdtek, hiszen érkezett: Schmidt Ákos (Eger), Jónyer Kristóf (Eger), Szabó Martin Dániel (Budaörs), Dlehány Bence (Mezőkeresztes), míg távozott: Csaplár Bence (Békési FC), Kiss Péter (Miskolci VSC), Marozsán Dominik (Nyírbéltek KSE), Mezei Balázs (Újfehértó SE), Virág Tamás (Hajdúsámson), Kabály Márk. A füzesgyarmatiaknak nagyon fontos a körösladányi vendégjáték, hiszen a presztízsen túl, minden megszerzett pontnak óriási jelentősége van a kiesés elleni harcban! Nekünk pedig azért  fontos ez  a 90 perc, mert az elöző fordulók alatt elfogyott a pontelőnyünk az üldöző Hódmezővásárhely előtt, így ha életben akarjuk tartani dobogós reményeinket, akkor győznünk kell!

Színes lap miatt ezúttal nem lesz eltiltottunk, teljes kerettel tudunk kiállni. Ez vonatkozik a vendégekre is a lapok frontján, de keretükben korábban többen sérüléssel bajlódtak, most nem tudjuk mi a helyzet ezen a téren.

Gólok tekintetében a vendégeknél érdemes figyelni két játékosra az egyaránt 7-7 gólos, Sándor Raul Benjaminra és Szabó Bencére, akik ketten az együttes góljainak több mint felét szerezték.

Összeségében erre a mérkőzésre mondaná azt mindenki, hogy fix egyes, de sokszor ezek a mérkőzések a legnehezebbek, hiszen ellenfelünk nem fogja keresni a támadás lehetőségét, csak a védekezéssel fog törődni, esetleg kontrázni próbál, azt pedig a mai futballban mindenki tud, ha fegyelmezetten és szervezeten játszik. Tovább az általunk tavasszal mutatott játék csak nyomokban emlékeztett az ősszel bemutatottokra, ráadásul egy két vereségből álló szériából érkezünk a mérkőzésre, bár a Kecskemét elleni mérkőzésen a teljesítmény már jobban mutatott, mint eddig, de ez sem volt elegendő még a pontszerzésre sem. Ez alapján van félnivalónk a mérkőzéstől, ahol az ellenfelünk csak nyerhet, hiszen mint fent leírtuk, mindenki hazai győzelemre fogadna.

A Körösladányi MSK – Füzesgyarmati SK mérkőzés játékvezetőjeként Ujhelyi Tamást, segítőiként Szilágyi Norbertet és Balla Leventét láthatjuk a pályán. A játékvezető korábban már 3 mérkőzést vezetett csapatunk számára, mind a három mérkőzésen győztesen távoztunk a pályáról. Pályafutása során eddig 592 sárga- és 30 piros lapot használt fel.

Jelenleg a Békéscsaba 1912 Előre 59 bajnoki pont birtokában vezeti a táblázatot, hét ponttal lemaradva az ESMTK áll a második helyen, csapatunk a harmadik, míg a sereghajtó pozíciókban a Kecskemét II. (13.), a Füzesgyarmat (14.), a Szeged GA II. (15) valamint a Cegléd (16.) áll.

Kérünk mindenkit, aki teheti látogasson ki a mérkőzésre és buzdítsa csapatunkat! Hajrá Ladány!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tíz =