Körösladányi MSK

Sporttörténelmi siker, a 4. helyen zártuk a bajnokságot!

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 30. záró fordulójában a tabella 14. helyén álló Szeged-Csanád GA II. csapatának vendégei voltunk, a Gyulán rendezett mérkőzésen.

A mérkőzés remek időben kezdődött el, viszonylag szép számú néző előtt, csapatunkat is szép számú szurkoló kísérte el a mérkőzésre Ladányból!

A mérkőzés első perceiben nagyon ránk ijesztett a hazai csapat, néhány perc alatt többhelyzetet is alakítottak, sőt egy les gólt is szereztek.

Ezt követően kiegyenlítődött a játék, de a hazaiak továbbra is irányították a mérkőzést, a már nekünk is voltak villanásaink, sőt egy alkalommal egy elmaradt büntetőt is számonkérhettünk a játékvezetőtől, hiszen Czirokot rántották le a tizenhatoson belül.

A második félidő már sokkal jobb képet mutatott, hiszen átvettük a mérkőzés irányítását, helyzeteket alakítottunk ki, a hazaiaknak csak a védekezésre maradt energiájuk. Ennek ellenére elsőként ők jártak közelebb a gólhoz, egy hazai mentést követően a bal kapufáról csorgott ki a labda az alapvonalon túlra.

Még nagyobb sebességfokozatba kapcsoltunk, a legközelebb a gólhoz egy szögletet követően jártunk, ekkor ebből a támadásból három kapufát is elértünk, de nem sikerült a gólvonal mögé gyötörni a labdát.

Aztán a jég a 86. percben tört meg, ekkor a csereként beálló Szilágyi beadását a szintén csereként beálló Farkas János fejelt a hálóba közelről, mint később kiderült beállítva a végeredményt. (0:1)

Csapatunk a második féleidei teljesítménye alapján megérdemelt győzelmet aratott, így bebiztosította a bajnokságban a 4. helyet, ami újabb történelmi siker a körösladányi sport életében!

Szeged-Csanád GA II.–Körösladány MSK 0–1 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Szeged, 120 néző. Vezette: Németh Gergely (Gordos Árpád Mihály, Bán Kristóf Patrik).

Szeged II.: Szalontai (Balogh Cs., 9.) – Berta, Benyó, Gyuga, Milencovici (Dudás, 53.) – Maronyai, Sándor M., Lestyán, Doncsesz (Nagy D., 76.) – Pataki (Mikó, 53.), Vladul (Budai, 76.). Vezetőedző: Igor Bilics.

Körösladány: Kertész – Sztankó (Ruzsa, 83.), Zelenyánszki, Wéber, Krajcsó – Czirok, Bakk (Szántó B., 87.) – Rajsli (Szilágyi, 72.), Geiger (Talpalló N., 83.), Csicsely (Farkas J., 72.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Gólszerző: Farkas J. (86.).

Jó: Pataki, Lestyán, Maronyai, Balogh Cs., ill. Krajcsó, Wéber, Zelenyánszki, Czirok.

Ekker Attila: – Az első félidőben a tavaszi játékunkat vittük ki, de szerencsére higgadtak tudtunk maradni a szünetben. Tanulnunk kell az elmúlt félévből, és ha úgy jövünk ki belőle, mint ezen a meccsen a második játékrészre, akkor jövőre is erős csapata lehet Körösladánynak. Gratulálok a fiúknak a második félidei teljesítményhez!

További eredmények: Martfű–Kecskemét II. 1–5, Bp. Honvéd II.–Monor 3–1, Dabas–Pénzügyőr SE 2–2, BKV Előre–Cegléd 10–0, Erzsébeti SMTK–Hódmezővásárhely 2–1.

A bajnokság végeredménye:

https://adatbank.mlsz.hu/league/61/0/27586/30.html

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizenhárom =