Körösladányi MSK

Körösladány – Putnok

Sportklub összefoglaló: https://youtu.be/0GAjrOVzavw

Csaptunk az NB III. Keleti Csoportjának 28. fordulójában a tabella második helyén álló Putnok FC csapatát fogadta.

Nagyon jól indult a mérkőzés, bár az első helyzet a korábban csapatunkban is szereplő Vajda nevéhez fűződött, amikor 5 méterről kapura lőtt, Kertész kapusnak nyújtózkodnia kellett.

Aztán szinte azonnal erre válaszként jött az első gólunk, egy jobb oldali akciónál, amikor is Talpalló futott el a jobb szélen a belőtt labdája egy védőről Czirok elé került aki 12 méterről a kapu bal sarkába lőtte azt! (1:0)

Nyolc perccel később pedig újabb gólt szereztünk, Burai harcolt ki egy szögletet, amit Malkócs adott be jobbról, a beadás Wébert találta meg a hosszún, aki visszafejelt középre, ott pedig a jó ütembe érkező Farkas János bólintotta be a hálóba. (2:0)

A Putnok igyekezett támadni, erőfeszítése nem járt sikerrel, azonban a játékvezető a 28. percben a játékhelyzetnek háttal állva valószínűleg hang alapján megítélt egy bűntetőt, Czirok pedig aki elkövette a szabálytalanságot reklamálásért kapott sárga lapot. A bűntetőt a csapatkapitány Dobrovolszky lőtte a hálóba. (2:1)

A félidőben említést érdemel még Malkócs szabadrúgása aki 30 méterről a felső lécre ívelte a labdát a vendég kapus aggódó tekintetétől követve.

A második félidőre alaposan felpörögve ékezett ki mind a két csapat, mi beakartuk biztosítani a győzelmünket a vendégek pedig egyenlíteni szerettek volna.

A játékvezető akit más az ASR Gázgyár elleni kupamérkőzésről jól ismertünk, sokat hibázott, nem volt következetes így a játékosok belementek egy jó kis adok-kapokba is, ami áldozatokba került mind két oldalon. Mi a 61. perceb Malkócsot veszítettük el sérülés miatt, a putnokiak pedig Vajdát a 65. percben szintén ebből az okból.

A 76. percben pedig a játékvezető befújta a vendégek második bűntetőjét, most jogosan, Dobrovolszky pedig megismételte az előző büntetőját, így egyenlő lett az állás. (2:2)

Nem tartott sokáig a vendégek öröme, a 73. percben beálló Csicsely a 79. percben megszerezte a vezetést. Czirok vitte el szélen a labdát, a beadását Cservenák lőtte kapura, a kapusról kijövő labdát azonban Csicsely higgadtan a léc alá lőtte. (3:2)

Öt perc múlva Csicsely megszerezte a második gólját is, amkor is egy indítást a vendégek védője előzékenyen levett a támadónknak, ő pedig kapu felé indult ebből, majd a kifutó kapus mellett a kapuba helyezte a labdát, lezárva a mérkőzést. (4:2)

Körösladány MSK–Putnok FC 4–2 (2–1)

NB III.-as mérkőzés. Körösladány, 260 néző. V.: Takács Á.

Körösladány: Kertész D. – Wéber, Bakk, Farkas J. (Cservenák, 46.), Dócza, Kisari, Zelenyánszki, Czirok (Szabó L., 86.), Talpalló Á., Burai D. I. (Csicsely, 73.), Malkócs (Papp Zs., 61.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Putnok: Nyirati – Gellén, Sághy (Juhos, 54.), Nádimov (Szűcs Zs., 46.), Lőrincz A. (Fülöp K., 83.), Nagy Zs., Buda, Arday, Vajda C. (Sipos Á., 65.), Dobrovolszki, Nemes. Vezetőedző: Szala Ákos.

G.: Czirok a 6., Farkas J. a 15., Csicsely a 79. és a 84., ill. Dobrovolszki (mindkettőt 11-esből) a 28. és a 76. percben.

Jók: Zelenyánszki, Dócza, Talpalló Á., Czirok, Csicsely. ill. Sághy, Nádimov, Gellén

Ekker Attila: Jól és eredményesen kezdtük a mérkőzést, az utána történteket viszont rosszul reagáltuk le, amivel jól élt a Putnok és közel került hozzánk. Örülök annak, hogy a második félidőre egy sokkal feszesebb és pontosabb gárda futott ki, ennek köszönhetően teljesen megérdemelten nyertek a fiúk, egy kifejezetten jó csapat ellen.