Körösladányi MSK

Körösladány – Kecskeméti TE II.

Az akarat diadala…

Csapatunk az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 7. fordulójában a tabella utolsó helyén álló, eddig összesen 1 pontot és egy gólt szerző Kecskeméti TE II. csapatát fogadta.

A nyári edzőmérkőzés után, melyet 3:2 arányban elvesztettünk, a szakmai stábnak és a játékosoknak sem volt titok, hogy nem egy könnyű mérkőzés vár ránk.

A félelmeink beigazolódtak, hiszen az 5. percben Artner Dávid révén a vendégek egy remekül eltalált lövéssel megszerezték a vezetést. (0:1)

A 16. percben pedig góllá érett az addig kialakított mezőfölényünk, egy Talpalló Norbert lövést követő szögletet Wéber fejelt közelről a kapuba. (1:1)

Továbbra is mezőfölényben játszottunk a legközelebb Talpalló Norbert kapufájánál jártunk a vezetés megszerzéséhez.

Erre a félidő végén jött a hidegzuhany, egy szöglelet követően Szamosi Csanád szinte lemásolta Wéber fejesét, és megszerzete a vezetést a vendégeknek, immár másodszorra. (1:2)

Nem adtuk fel a második félidőben az elejétől fogva nagy mezőfölényben játszottunk, de minden lehetőséget kihagytunk, a vendégek pedig taktikusan tördelték a játékot, ölték a futballt, néha egy-egy kontrát próbáltak végig vinni. Valószínűleg mindenki ezt tette volna a helyükben, ebben a helyzetben.

Már lassan a nézőtéren kezdték feladni még a pontszerzés lehetőségét is, de Wéber újra kihúzta a csapatot a csávából, nagyszerű gólt szerzett a 87. percben, amikor Szabó László passzát vágta 8 méterről a rövidbe. (2:2)

A feltámadásnak nem volt vége, a 94. percben a másik belső védő Raducu Papp Zsolt csúsztatásából a Wéber által visszatett labdát helyezte 2 méterről a hálóba, ezzel eldöntve a mérkőzést! (3:2)

A mérkőzésen végig fegyelmezetten, nagy akarattal játszottunk rászolgáltunk e miatt a győzelemre!

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 250 néző. Vezette: Németh Gergely (Szabó Tibor, Aczél Richárd).

Körösladány: Kertész – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk (Krajcsó, 46.) – Zelenyánszki, Talpalló N. – Rajsli (Ruzsa, 65.), Csicsely (Sztankó, 46.), Malkócs (Kisari, 78.) – Farkas J. (Szabó L., 65.).

Vezetőedző: Ekker Attila.

Kecskemét II.: Cseh – Szamosi (Horváth Á., 80.), Hatvani, Jászai-Deák, Molnár M. – Györgye, Ladányi – Szalai, Artner (Fődi, 67.), Horváth M. (Majoros, 52.) – Kovács K.

Vezetőedző: Virágh Ferenc.
Gólszerző: Wéber (16., 87.), Raducu (94.), ill. Artner (5.), Szamosi (43.).

Jó: Wéber, Raducu, Papp Zs., Zelenyánszki, Ruzsa, ill. Cseh, Artner.

Ekker Attila: – Gyengébb játékkal szereztünk ma három pontot, de a csapat végig bízott ebben és küzdött érte az utolsó pillanatig. Ez mindenképpen dicséretes.

Virágh Ferenc: – Nagyon csalódottak vagyunk, hiszen a 87. percig győzelemre álltunk. Sajnos nem bírtuk el azt a nagy nyomást, ami a második félidő végére ránk nehezedett már. Folyamatosan jöttek a szabadrúgások és a szögletek a kapunk előteréből. Véleményünk szerint egy büntető elmaradt, illetve azt sem értettük, miért csak akkor engedték vissza ápolásban részesülő játékosunkat a pályára, amikor ellenfelünk befejezte akcióját. Hozzá kell tenni, akár le is zárhattuk volna korábban már a meccset, de egyelőre nem tudunk élni az ilyen lehetőségekkel. (KTE honlap)

További eredmények: Szolnoki MÁV FC–Ceglédi VSE 2–2, Monor SE–Vasas FC II. 5–4, Erzsébeti SMTK–Bp. Honvéd II. 2–1 , BKV Előre–FC Dabas 1–1, Hódmezővásárhelyi FC–Pénzügyőr SE 2–1.