Körösladányi MSK

Körösladány – Martfű

Történelmi győzelem a Martfű ellen

Az NB III-as Bajnokság Dél-Keleti csoportjának 9. fordulójában a Martfű LSE csapatát fogadtuk hazai pályán. Tét mérkőzésen még nem találkoztunk velük eddig soha.

A mérkőzés első félidejében nagy taktikai csata folyt a pályán, mindkét csapat előtt akadtak helyzetek, melyből a gólhoz talán legközelebb Ruzsa lövésénél jártunk, amelyet a léc alól tolt ki a vendégek kapusa. Ez előtt egy Malkócs lövést és egy Zelenyánszki fejest jegyezhetünk fel.

Az első félidőben egy meg nem adott büntető borzolta fel a kedélyeket, a kilépő Malkócs lábát Kinyig csattintotta össze hátulról, de ezt a nem jól helyezkedő játékvezető, és az oldalvonali asszisztens sem látta, a VAR pedig csak a mérkőzés után volt elérhető.

Ezt követően a vendégeknek volt két helyzete az elsőnél ajtó-ablaknál Pintér hagyta ki a kihagyhatatlant, majd Kinyig dolgoztatta meg Kertész kapust.

A másdoki félidőben tovább folytatódott a csata a pályán, már a lapok is megvillantak, különösen a vendégek kezdték el gyűjteni szorgosan.

Aztán a 70. percben megtört a jég, a csereként beálló Krajcsó ugratta ki remek ütemben a szintén csereként beálló Jánovszkit aki a védővel a nyakán lőtt, a lövését védte Gerhát, de csak kiütni tudta, pont az érkező Rajsli elé, aki nem hibázott. (1:0)

Rá két percre megdupláztuk az előnyünket, Rajsli vitte le az alapvonalig, a beadását Malkócs, majd Krajcsó is próbálta a kapuba juttatni, de a védők vagy a kapus mindig útban volt, de aztán a harmadik próbálkozó Talpalló Norbertnek sikerrel járt és 10 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (2:0)

A két gól megzavarta a vendégeket, úgy tűnt, hogy akár nagyobb arányú győzelem is lehet még ebből.

Nem így történt a 87. percben elméláztunk, rosszul helyezkedtünk és egy beadásból Telinger befejlet a szépítő góljukat.

A vendégek erre vérszemet kaptak és minden egy lapra téve támadtak, de Talpalló egy kontrából lezárhatta volna a mérkőzést, lövését azonban a remek napot kifogó Gerhát kitudta tenyerelni az alsó sarokból.

Aztán akár a vendégek pontot is szerezhetek volna, gyakorlatilag az utolsó támadásból azonban 5 méterről Ficsor a léc fölé lőtte a labdát, így maradt az összeségében megérdemelt hazai győzelem.

Csapatunk ezzel továbbra is a tabella 3. helyén áll, egy ponttal lemaradva a második ESMTK és 8 ponttal a listavezető Békéscsaba mögött.

A mérkőzés összefoglalója a Sportklub jóvoltából:

https://sportklub.net/videok/igy-szenvedett-vereseget-a-martfu-korosladanyban/

Körösladány MSK –Martfűi LSE 2–1 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 350 néző. Vezette: Leél Őssy Ádám (Toplánszki Szabin, Csákó Patrik).

Körösladány: Kertész – Papp Zs., Raducu (Krajcsó (46.), Wéber, Bakk (Szabó L., 83.) – Ruzsa (Talpalló Á., 77.), Talpalló N. – Rajsli (Sztankó, 77.), Zelenyánszki, Malkócs – Farkas J. (Jánovszki, 68.). Vezetőedző: Ekker Attila.

Martfű: Gerhát – Vadas (Izsold, 84.), Telinger, Kinyig M., Draskóczi – Mlinárcsik, Asztalos, Csúri (Ficsor, 84.) – Desnica (Kasik, 69.) Pintér V. (Polyák, 84.) – Szabó T. (Mousavi, 69.). Vezetőedző: Kinyig György.

Gólszerző: Rajsli (71.), Talpalló N. (73.), ill. Asztalos (87.).

Jó: Wéber, Ruzsa, Malkócs, ill. Asztalos, Gerhát, Mlinárcsik.

Ekker Attila: – Szervezett ellenféllel szemben a második félidő közepén nyújtottunk olyan játékot, amivel magunk javára tudtuk fordítani a mérkőzést.

További eredmények: Szeged-Csanád Grosics Akadémia II.–Bp. Honvéd II. 0–0, Erzsébeti SMTK–BKV Előre 3–0, Ceglédi VSE–Monori SE 0–4, Hódmezővásárhelyi FC–Kecskeméti TE II. 2–1, Szolnoki MÁV FC–Pénzügyőr SE 1–1.