Körösladányi MSK

Körösladány – Hajdúszoboszló

Körösladány MSK–Hajdúszoboszlói SE 11 (00)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 250 néző. Vezette: Németh Gergely (Molnár Alex, Balogh Bence).

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Papp Zs., Wéber, Dócza, Bakk – Zelenyánszki, Pusztai – Jánovszki, Burai, Kisari (Ruzsa, 66.) – Cservenák (Farkas J., 66.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Hajdúszoboszló: Mészáros D. – Kónya, Vincze, Szathmári, Lévi – Lénárt, Balla, Berdó, Lukács (Barna, 70.) – Fenyőfalvi, Constantinescu (Karacs, 85.). Edző: Szabó László.
Gólszerző: Wéber (84. – 11-esből), ill. Lénárt (65.).

A mérkőzés első félidejének történéseit röviden összefoglalva egy-egy helyzet mindkét oldalon, és néhány következetlen játékvezetői döntésben lehetne összefoglalni. A csapatok keményen birkóztak egymással, nem sok teret hagytak a másiknak támadást építeni.

A második félidő eseménydúsabb volt minden szempontból, a vendégek már a 48. percben egy felső lécre hulló fejessel jelezték, hogy nem akarják vesztesen elhagyni a pályát.

Erre válaszul Jánovszki rúghatott volna legalább két gólt, de a helyzetei kimaradtak.

Aztán a futball törvényei szerint, ami szerint a kihagyott helyzetek megbosszulják magukat, a Lénárt a védelmünk asszisztálása közben szerzett szerencsés gólt, amikor is 18 méterről ki nem túl erős, de jól helyezett lövése a lábak között utat talált Selmeczi-Tóth kapujába. (0:1)

Nagyobb sebességben kezdtünk neki a gól után a folytatásnak, az egyenlítés érdekében, a játékvezető sajnos hagyta a kemény játékot, de nem egyenlően mérte a szabálytalanságokat és a büntető lapokat sem, de legyen mentsége fiatal kora és tapasztalatlansága. Aztán a 84. percben Jánovszki ellen szabálytalankodtak a büntető területen belül, a megítélt büntetőt Wéber lőtte a hálóba. (1:1)

A győzelem érdekében rátettünk még egy lapáttal, próbáltuk begyötörni a győztes gólt, ehhez legközelebb akkor jártunk amikor Papp Zsolt ellen szabálytalankodtak a büntető területen belül, de most néma maradt a síp, pedig ezt a nyilvánvaló szabálytalanságot a játékvezetőn és az asszisztensén kívül mindenki látta.

Erre válaszul aztán a vendégek szabadrúgásból a felső lécet is eltalálták, majd a legutolsó pillanatban Selmeczi-Tóth bravúrjára is szükségünk volt ahhoz, hogy legalább az egyik pontot itthon tartsuk.

A döntetlennel növeltük egy ponttal előnyünket a 4. helyen álló DEAC csapatával szemben.

Jó: Dócza, Wéber, ill. Mészáros D., Szathmári, Kónya, Constantinescu.

Ekker Attila: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, mindenképpen nyerni szerettünk volna. Nem tudtuk azt a játékminőséget nyújtani, amit a szezon nagy részében, ennek írható be a döntetlen.