Körösladányi MSK

Eger – Körösladány

Eger SE–Körösladány MSK 01 (00)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Eger, 140 néző. Vezette: Nagy Attila László (Deme Rajmund, Vilmányi Simon).

Eger: Furik – Vattay, Papp, Juhász G. – Tóth L., Kispál, Hadnagy (Schmidt, 66.), Farkas G., Jónyer – Bozó (Józsa, 46.), Ablonczy. Vezetőedző: Céró Bálint.
Körösladány: Selmeczi-Tóth – Papp Zs., Wéber, Dócza (Palik, 55.), Bakk – Ruzsa, Pusztai – Jánovszki (Farkas J., 13.), Zelenyánszki, Burai (Talpalló, 81.) – Csicsely. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Wéber (76.).

A mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, többet birtokoltuk a labdát, de kapura komoly veszélyt ekkor még nem jelentettünk.

A 33. percben hagytuk ki a legnagyobb helyzetünket, Bakk Ádám húzta meg a bal oldalt, beadása után egy kis tűzijáték alakult ki, aminek a végén egy visszafejelt labdát Burai nem sokkal lőtt fölé 14 méterről.

A félidő folytatásban a mezőnyben a küzdelem dominált, kemény párharcok, kisebb-nagyobb szabálytalanságok jellemezték a mérkőzést.

A második félidőben is próbáltunk dominálni a mérkőzésen, a hazaiak kisebb helyzetekig jutottak, de a nagyobb lehetőségek előttünk voltak, a hazai kapusnak két bravúrt is be kellett mutatni a döntetlen megőrzése érdekében.

A hazaiak egy kontrából alakítottak ki egy komolyabb helyzetet, ekkor a fiatal Selmeczi-Tóth védett egy a 15 méterről megküldött labdát.

Próbáltuk megnyerni a mérkőzést, ezt a 75. percben, mint később kiderült sikerült, ekkor egy a hazaiak által vitatott szabadrúgásból Wéber lőtte a sorfalba a labdát, ami visszapattant elé egy védőről, a visszapattanó labdát pedig nagy erővel, 25 méterről a kapuba vágta ami a kapufát is érintve jutott a hálóba.(0:1)

A hátralévő időben már nem változott az eredmény, bár a mérkőzés végére elszabadultak az indulatok, ennek eredménye lett egy kiállítás a hazaiaknál.

Összességében egy tipikus egy gólos mérkőzésen sikerült elhozni a három pontot egy jól küzdő ellenféltől, a játék képe alapján megérdemelten.

Jó: Tóth L., Papp, Juhász G., Jónyer, ill. Wéber, Bakk, Zelenyánszki, Csicsely.

Ekker Attila: – Tudtuk, hogy nehéz kihívás vár ránk, mert az Eger jó tavaszt produkál. A küzdelem dominált, ebből mi jöttünk ki jobban, a játék alapján közelebb is álltunk a győzelemhez.