Körösladányi MSK

Körösladány-Békéscsaba

Csapatunk az NB III Keleti Csoport 37. fordulójában hazai pályán fogadta megyei “rangadón” az osztályból már kiesett Békéscsabai Előre 1912. II. csapatát.

A mérkőzés remekül indult, hiszen az első negyedórában teljesen beszorítottuk a vendég csapatot, sőt Czirok két ziccert is hibázott. Maradtunk támadásban Csicsely hagyta ki az újabb lehetőséget, lövése elkerülte a kaput.

Aztán Ruzsa röviden tett haza labdát a félpályáról, a labdára Szalai csapott le, egyedül vezethette kapura a labdát, de kihagyta a helyzetet, mivel a kapu felé emelte azt.

A félidőutolsó harmadában kijött a szorításból a Békéscsaba, egyre többet próbálkoztak támadással is, közben Cservenák közeli fejesét kellett védenie Apró kapusnak, majd Oláh Ákos lehetőségénél Zelenyánszki tisztázott a gólvonalról.

A 38. percben azonban pont Zelenyánszki lett a főszereplő, egy szögletet végeztek el a vendégek, Sipakiról a kapu felé pattant a labda, a gólvonalon álló Zelenyánszkiról azonban becsorgott a labda a hálóba. (0:1)

A második félidő 56. perce meghozta az egyenlítést, Zelenyánszki erős beadásába Ruzsa pörgetett bele közelről, a labda pedig a hálóba kötött ki. (1:1)

Továbbra is támadásban maradtunk, próbáltuk megszerezni a második gólunkat, ellenben a vendégek egy újabb pontrúgásból megszerezték a vezetést, egy szöglet utáni kavarodásból Sipaki helyezett közelről a hálóba. (1:2)

A mérkőzés további részében próbáltunk egyenlíteni, de a vendégek védelme ezen a napon jól zárt.

Körösladány MSKBékéscsaba 1912 Előre II. 12 (01)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 300 néző. Vezette: Szabó Péter (Vilmányi Simon, Kovács Zoltán).

Körösladány: Kertész – Cservenák (Talpalló, 46.), Wéber, Zelenyánszki, Bakk – Ruzsa, Pusztai A. (Jánovszki, 65.) – Malkócs, Csicsely (Farkas J., 65.), Czirok – Burai (Dócza, 46.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Békéscsaba II: Apró – Szalai, Bacsa, Sipaki (Kuzma, 86.), Orvos – Komáromi (Vörös, 71.), Belanka, Babinyecz, Bónus – Rajsli (Sztankó, 32.), Oláh Á. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Gólszerző: Ruzsa (56.), ill. Zelenyánszki (37. – öngól), Sipaki (67.).

Jó: Zelenyánszki, Bakk, Malkócs, Czirok, ill. az egész vendégcsapat.

Ekker Attila: – Hetek óta érződik a társaságon, hogy nem összpontosít úgy, ahogyan az egész ősz folyamán tette. Annyi helyzetből, amennyit kialakítottunk az elmúlt négy fordulóban, ősszel zsinórban hoztuk a mérkőzéseket, most viszont mintha dekoncentráltabbak lennénk a kapu előtt, ez okozta a mai vereséget is. Mindez persze semmit nem von le a vendégek érdemeiből, nekik gratulálunk a mai győzelemhez.

Nagy Sándor: – Gratulálok a csapatnak, jó fociztak a srácok! Igaz kicsit csúszott talaj, ezért akadtak a játékunkban hibák, de azokat a mezőnyben jól kompenzáltunk. Örülünk annak, hogy a szezon vége felé is spiccen maradt a társaság, és képes volt erre a bravúros eredményre.