Körösladányi MSK

Körösladány – DEAC

Az NB III. Keleti Csoportjának 29. fordulójában hazai pályán fogadtuk a tabella 3. helyén álló, kiváló játékosokból álló Debreceni EAC csapatát.

A csapatunkból sérülés és betegség miatt egy félcsapatnyi játékos hiányzott, hiszen sérülés miatt nem számíthatott a szakmai stáb a csapatkapitány Ruzsa Zoltánra, a Putnok elleni mérkőzésen megsérülő Czirok Józsefre, Malkócs Marcellra, míg betegség miatt hiányzott Dócza Gábor, a héten betegséggel küzdő Burai Dávid és Murvai Dávid meggyógyult, Pusztai András sérülése pedig javult annyira, hogy kezdeni tudott.

Ilyen előjelek mellett a pontszerzés is jó eredmény lett volna ezen a mérkőzésen.

A mérkőzés első félidejéről sokat nem tudtunk feljegyezni egy-egy nagyobb lehetőséget tudtak kialakítani a csapatok, de ezekből nem született gól.

A második félidő hasonló mederben folytatódott, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, néha-néha férfias játék folyt, de a játékvezető kifejezetten jól vezette a mérkőzést, így kézben tartotta a mérkőzést.

A mérkőzés 69. percében aztán megszületett a mérkőzés első gólja, és mint később kiderült ez volt az egyetlen gól is a mérkőzésen.

Egy előre vágott labdára Jánovszki sprintelt, közben a vendégek kapusa kimozdult a kapujából, megakarta előzni csatárunkat, aki ezt észlelte és nagyon szép mozdulattal átívelte felette a labdát. (1:0)

A hátralévő időben a vendégek mindent bevetettek, hogy legalább döntetlenre mentsék a mérkőzést, de védelmünk ma hibátlanul teljesített, így zsinórban negyedik győzelmünket arattuk, amivel felléptünk a tabella 3. helyére, a vendégeink elé, három pont előnnyel.

Körösladány MSK–Debreceni EAC 1–0 (0–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 350 néző. Vezette: Fehérvári Patrik (Harsányi Martin, Bán Kristóf Patrik).
Körösladány: Kertész D. – Talpalló, Wéber, Zelenyánszki, Bakk – Pusztai, Kisari (Jánovszki, 61.) – Papp Zs., Burai (Murvai, 82.), Cservenák – Csicsely. Vezetőedző: Ekker Attila.
DEAC: Ratku – Ujvárosi, Orosz (Aranyos, 58.), Korhut, Jankelic – Al-Sheraji, Sándor, Kónya, Virág (Lakatos, 75.), Wente (Szabó L., 53.) – Kerekes. Vezetőedző: Sándor Tamás.
Gólszerző: Jánovszki (69.).

Jó: az egész hazai csapat, ill. Al-Sheraji, Orosz, Wente.

Ekker Attila: – Nagyon büszke vagyok a csapatra. Rövid időnk volt felkészülni a sűrű program miatt, viszont amit megbeszéltünk a sikerre vezető stratégia kapcsán, azt minden egyes játékos kivitte a pályára és nagyot küzdve kiharcolta a győzelmet.

Sándor Tamás: – Nem történt újdonság, nagyjából minden idegenbeli mérkőzésünkön az történik, ami most is. Előtte megbeszéltük, hogy ezekből a találkozókból jobban kellene kijönnünk, és ezért mit kell tennünk. Nem sikerült. Most is egy nagy egyéni hibából kaptunk gólt, és azzal vesztettünk. Az az igazság, amikor engednek játszani bennünket, amikor hasonló stílusú csapattal találkozunk, akkor megvan a minőségünk. Ha akad az ellenfélnél néhány „fajsúlyosabb” játékos, akkor arrébb tesznek minket, és gyengék leszünk a kapu előtt. Ezen igyekszünk javítani a jövőben.

https://sportklub.net/videok/igy-maradt-pont-nelkul-sandor-tamas-csapata-az-nb-iii-ban/