Körösladányi MSK

Hatvan-Körösladány

Újra él a dobogós remény

Csapatunk az NB III. Keleti Csoport 36. fordulójában az FC Hatvan vendége volt.

A mérkőzés elején a bemondó tévedési derítették nevetésre a csapatot elkísérő szurkolókat, így tudtuk meg, hogy játszik a csapatban például, Zelenszkij, Cziroki a csapat edzője pedig Ekler Attila.

A mérkőzés nem indult ilyen vidáman a számunkra, bár az első kapura tartó lövést Czirok jegyezte. Az 5. percben egy baloldali beadásnál ketten is üresen maradtak a hosszú oldalon, a támadó nem jól találta el a labdát, így Wéber a gólvonal előtt még tudott menteni.

A hazaiak minimális mezőfölényben játszottak, de helyzetet nem tudtak kialakítani ebből, sőt a kontráinkban benne volt a gólveszély.

A 13. percben egy kontra végén Csicsely vitte be a labdát a büntetőterületen belülre, a védő a labda helyett a lábát találta el, a játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Wéber nagy erővel lőtte a hálóba. (0:1)

A játék képe nem változott a hazaiak birtokolták a labdát, meddő fölényt alakítva ki, nem jelentettek gólveszélyt.

A félidő utolsó percében tovább tudtuk növelni a góljaink számát, Kisari indította remekül Czirokot a jobb oldalon, a lefutotta védőjét, majd nagy erővel kilőtte a hosszú sarkot. (0:2)

A második játékrész elején a hatvaniak próbálták fokozni a nyomát, de ennek annyi eredménye volt, hogy az ellentámadásinkban több veszély volt. Előbb Csicsely majd Czirok lövéseivel jelentettek veszélyt a hazai kapura, majd Burai már a kapus felett is átemelte labdát, de sajnos nem találta le a kaput.

A játék képe nem változott a félidő második felében sem, a hazaiak birtokolták a labdát, de gólveszély csak a mi támadásinkban voltak, Burai második helyzeténél a védő emelt előle a kapu felé, de Cservenák is kiharcolt, majd kihagyott egy ziccert.

Aztán a 83. percben a semmiből jött a hazaiak szépítő gólja, Soós lövése a lábak között utat talált a kapunkba. (1:2)

Az utolsó pár percet megnyomták a hazaiak, egy alkalommal Kertésznek is bravúrt kellett bemutatni, de az eredmény már nem változott.

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, amely nagyobb arányú is lehetet volna, hiszen több alkalommal is lezárhattuk volna mérkőzést!

FC Hatvan–Körösladány MSK 1–2 (0–2)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Hatvan, 250 néző. Vezette: Németh Gergely (Kulcsár Dániel, Kovács II. Tamás).

Hatvan: Menczeles – Szabó B. (Panyi, 46.), Barthel, Bárkányi, Karácsony – Szabó R. (Molnár R. 60.) – Fellner (Zsoldos, 84.), Tarjáni, Kitl (Soós, 65.), Tarnóczi – Dinka (Laczik, 60.). Vezetőedző: Zoran Szpisljak.
Körösladány: Kertész – Szántó B. (Cservenák, 46.), Wéber, Zelenyánszki, Bakk – Malkócs, Pusztai A. (Murvai, 81.) – Kisari (Dócza, 46.), Csicsely (Papp Zs., 67.), Czirok – Burai (Szabó Milán, 93.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Soós (83.), ill. Wéber (14. – 11-esből), Czirok (44.).

Jó: Menczeles, Kitl, Fellner, ill. Zelenyánszki, Kertész, Czirok, Wéber, Pusztai A.

Ekker Attila: – Nagyon jó szellemben játszottak a fiúk, taktikusan, türelmesen sok helyzetet alakítottunk ki. Ezekből kettőt értékesítettünk, így értékes, megérdemelt győzelmet szereztünk a Hatvan otthonában.