Körösladányi MSK

Körösladány – Vasas II.

Fordulatos mérkőzésen tartottuk itthon a 3 pontot

Csapatunk az utolsó őszi hazai mérkőzését, hivatalosan a tavaszról előrehozott 2. fordulóban, a fővárosi Vasas FC. II. csapatát fogadta.

Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen ellenfelünk bő kerettel gazdálkodik, sok ügyes fiatal és rutinos játékos fordul meg a csapatban, ennek eredményeként az idény végén is jó eredményeket érnek el.

A mérkőzés nem indult jól az ellenfelünk a mérkőzés elején szinte uralta a mérkőzést, jól érezték meg az üres területeket és ezeket bátran játszottak meg. Nekünk ebben a szakaszban csak a pontrúgásaink jelentettek veszélyt a kapujukra.

Ennek eredményeként már a 9. percben blokkolnunk kellett egy veszélyes próbálkozásukat, ekkor Varga lövését blokkolták a védőink.

A folytatás még rosszabbul alakult a 14.  percben már gólnak örültek a vendégek, ekkor Malkócs vesztett labdát a középpályán, ebből egy jó indítással kilépett Molnár Csaba Milán és a kimozduló Selmeczi-Tóth mellett szépen kilőtte a bal alsó sarkot. (0:1)

A mérkőzés következő szakaszában három kisebb vendéghelyzet alakult ki, de ezekből nem született gól, nem úgy a mérkőzés 41. percében, ekkor a jobb oldali szögletnél Wéber visszatudta fejelni a labdát az ötösről a tétovázó kapust megelőzve, így Cziroknak igazán nem volt nehéz dolga amikor ezt a labdát be kellett bólintani a kapuba. (1:1)

Támadásban maradtunk az első félidőt egy Czirok lövés zárta le, de nem talált kaput.

A második félidőben feljavult a csapat játékunk, ennek eredménye volt az 52. percben Malkócs vezető gólja is, ami szintén egy szöglet után született. A szögletet röviden fejelték ki a védők, Sztankó nagyon határozottan szerezte vissza, majd ebből Czirok nem túl pontos lövést engedett el a kapu irányába,  de pont így lett jó az üresen hagyott Malkócsnak, aki 3 méterről bepasszolta azt. (2:1)

Az 57. percben  lezárhattuk volna a mérkőzést Talpalló Norbert lépett ki remekül a védők közül, lövését viszont védte a láthatóan jó napot kifogó Bánfalvi.

Támadásban maradtunk érezhetően szerettük volna lezárni a mérkőzést, így néhány perc múlva Ruzsa durrantott a kapu fölé, aztán Czirok lövését védte a vendég portás, majd Talpalló Norbert lövése suhant a kapu mellé.

Igazából nem volt benne a mérkőzésben, hogy a vendégek gólt szereznek, de így történt. A 65. percben megfeledkeztünk a védekezésről, így egy jobb oldalról beadott labdáról lemaradtunk, és az üresen érkező Barkóczi az ötösről szépen átfejelte a hosszúba. (2:2)

A következő néhány percben kerestük a vendég gól előtti önmagunkat, bár Bánfalvinak bravúrt kellett bemutatnia, Talpalló Norbert lecsúszott beadásánál, de így volt ez a másik oldalon is amikor Selmeczi-Tóth is megmutatta, hogy miért áll a ladányi kapuban, hiszen bravúrral védte Rideg 6 méterről leadott lövését.

Aztán a 84. percben ismét megszereztük a vezetést Zelenyánszki indította a jobb oldalon Czirokot, aki beívelte a labdát, az érkező Talpalló Norbert pedig nagyon okosan kilőtte a bal alsó sarkot. (3:2)

A hátralévő percekben említésre méltó esemény nem történt, így a 17. fordulóban megszületett a csapat 11. győzelme és továbbra is veretlenek vagyunk a Vasas II. ellen.

Győzelmünkkel, illetve a Hódmezővásárhely szombati pontvesztésével együtt 6 pontra nőtt az előnyünk a 4. helyen álló vásárhelyi csapat előtt.

Köszönjük csapatunknak ezt nagyon szép őszi szezont! Folytatás tavasszal a Hódmezősvásárhely ellen!

Ekker Attila: – Beigazolódott, amit éreztünk hétköznap. Fáradtan és tompán kezdett a csapat, de ahogy mentünk a mérkőzésbe, egyre inkább találtak magukra a srácok. Ha kissé nyögvenyelősre is sikerült a mai győzelmünk, annál értékesebb lesz hosszú távon. A stáb nevében gratulálok a csapatnak az egész őszi idény során nyújtott hozzáállásukhoz, illetve az elért eredményükhöz. Köszönjük szépen a vezetők, a szurkolók támogatását és a klub körül dolgozók alázatos munkáját is.

Körösladány MSK–Vasas FC II. 3–2 (1–1)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 150 néző. Vezette: Tóth Tamás (Sinkovicz Dániel, Juhász László).

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Ruzsa (Rajsli, 77.), Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki, Talpalló N. (Farkas Já., 88.) – Sztankó (Papp Zs., 61.), Pusztai, Czirok (Kisari, 88.) – Malkócs. Vezetőedző: Ekker Attila.

Vasas II.: Bánfalvi – Feledy, Puskás, Szabó B. – Farkas B., Rab – Farkas Je. (Szabó Le., 86.), Varga D. (Mamusits, 86.), Rideg, Kapornai (Hős, 86.) – Molnár Cs. (Barkóczi, 59.). Vezetőedző: László András.

Gólszerző: Czirok (41.), Malkócs (52.), Talpalló N. (84.), ill. Molnár Cs. (14.), Barkóczi (69.). Jó: Bakk, Pusztai, Czirok, Talpalló N., ill. Varga D., Barkóczi, Farkas B.