Körösladányi MSK

Körösladány-Dabas

A Dabast is sikerült legyőzni

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjában a 11. fordulóban a METO-FC Dabas csapatát fogadtuk, akik a mérkőzés előtt a tabella 5. helyén álltak.

A mérkőzés első félidejében kiegyenlített mérkőzést láthatót a rossz idő ellenére kilátogatók. Enyhe mezőfölényben futballoztunk, de nagyobb helyzetet egy-két Czirok beívelést leszámítva nem tudtunk kialakítani.

A második félidőben aztán nagyon gyorsan megszereztük a vezető gólt, egy Krajcsó lövést követően a kipattanót az eltiltásból visszatérő Czirok helyezte a kapuba. (1:0)

Ezt követően felélénkült a játék mi a második gólunkért mentünk előre, a vendégek pedig az egyenlítésért próbáltak. A feltolt védelmük miatt több lehetőségünk volt a mérkőzés lezárására, amivel sajnos nem tudtunk élni, ezeket sorra kihagytuk, vagy az utolsó passznál nem volt meg a kellő pontoság.

A 77. percben megfogyatkozott az ellenfél, Papp Zsolt ugrott volna ki egy remek passz után, amikor Dudás Dániel lerántotta, a játékvetető azonnal felmutatta a piros lapot ezért.

A kiállítás után fokoztuk a nyomást a vendégeken, de nem tudtuk kihasználni az emberelőnyünket, ami a 84. percben tovább nőtt, hiszen a a játékvezető a vendégek játékosát Molnár Bencét második sárgalappal kiállította.

A mérkőzésen hátralévő időben a vendégek igyekeztek egy-egy gyors kontrát vezetni, annak érdekében, hogy az egy gólos különbséget ledolgozzák, de ez a mai napon nem sikerült, míg mi minden helyzetet kihagytunk, így maradt az egy gólos sikerünk, amivel már 5 mérkőzésre nőtt a győzelmi sorozatunk.

Körösladány MSK–FC Dabas 1–0 (0–0)

NB III.-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 150 néző. Vezette: Dobai János (Aczél Tibor, Szabó Richárd)

Körösladány: Selmeczi-Tóth – Papp Zs., Raducu, Wéber, Bakk – Ruzsa (Talpalló N., 62.), Krajcsó (Jánovszki, 70.) – Pusztai, Zelenyánszki, Czirok – Malkócs.

Dabas: Berta – Kotroczó, Mayer, Zsuppán, Dudás – Forgács, Molnár B., Kiss Á., Kristóf – Lettner, Józsa. Vezetőedző: Tóth László.

Gólszerző: Czirok (49.). Kiállítva: Dudás (76. – utolsó emberként szabálytalankodott), Molnár B. (86. – második sárga lap).

Jó: Raducu, Czirok, Malkócs, ill. Berta, Lettner.

Ekker Attila: Az elsődleges célunkat, a három pont begyűjtését elértük, viszont pontosabb befejezéssel hamarabb is lezárhattuk volna a meccs érdemi részét.

Tóth László: Sajnálom a csapatot, mert nem érdemeltünk vereséget. Alázattal, szenvedéllyel léptünk pályára, amit, ha megtartunk a továbbiakban is, akkor biztos vagyok benne, hogy sikerülni fog az első négy csapat bármelyikét megverni. Büszke vagyok, mert voltak nagyon szép felépítéseink, kombinációink, amivel az ellenfél nem igazán tudott mit kezdeni. Kontrából kaptunk egy elkerülhető gólt, 1-2 játékosnak még fel kell nőnie a feladathoz és agresszívebbnek kell lennie. Sajnálom Dudás kiállítását, mert véleményem szerint még a sárga lap is kérdéses lett volna, de sajnos ezekkel minden idegenbeli mérkőzésen meg kell küzdenünk, sokszor 12 ember ellen kell játszanunk, ez a második félidőben most is így volt. Ennek ellenére a kiállításokat követően is voltak lehetőségeink, helyzetünk, ami azt bizonyította, hogy nagyon nagy tartása volt ezúttal is a csapatnak. Tennünk kell tovább a dolgunkat, mert lépegetünk ugyan előre, még ha ez az eredményekben nem is mindig látható.”