Körösladányi MSK

DEAC-Körösladányi MSK

Vereség a rangadón

Csapatunk a tabella harmadik helyén álló Debreceni EAC vendége volt a Keleti Csoport 10. hétközi fordulójában.

Az edzői stáb a sorozat terhelés csökkentése érdekében rotálta a csapatot, így csak csereként számított Burai Dávid, Czirok József, Ruzsa Zoltán, Bakk Ádám és Talpalló Ákos játékára akik eddig, általában kezdőként léptek pályára.

A mérkőzés nem jól indult a hazaiak dominálták a játékot és már a 4. percben nagy helyzetet puskázott el ifj. Sándor Tamás, aki egy oldalról érkező passzt durrantott mellé 8 méterről.

Kiegyenlítetté vált a játék, bár a hazaiak többet birtokolták a labdát, de lehetőségek adódtak mind a két oldalon.

Aztán a 19. percben egy Malkócs Marcell által a 16-os vonala környékén elkövetett szabálytalanság miatt büntetőhöz jutott a hazai csapat.

A büntetőt ifj. Sándor Tamás gólra váltotta, így vezettek a hazaiak. (1:0).

Próbáltunk feljebb játszani, letámadni a hazaiakat, hogy megszerezzük az egyenlítő gólt. Ezt használták ki a hazaiak egy kontrából Trencsényi fejesével, aki egy beadást bólintott a kapunkba. (2:0)

A második hazai gól után átvettük a játék irányítását, a 37. percben egy szabadrúgást Csicsely ívelt a büntető területen belülre, Zelenyánszki László fejelte le a labdát Farkas János elé, aki a hálóba lőtte azt. (2:1)

A félidő hátralévő részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt kis hazai fölénnyel, amit egy hazai szabadrúgás és szöglet zárt le.

A második félidő egy újabb hazai bűntetővel indult, Korhut ívelésével Bidzilya lépett ki, Wéber László megpróbálta becsúszva szerelni, azonban a játékvezető szerint szabálytalanul tette, a büntető mellett még egy sárgalapos figyelmeztetést is kapott. E mellé még a kapu mellett melegítő Czirok is sárga lapot kapott, ennek a két sárga lapnak később nagy jelentősége lesz.

A büntetőt újra ifj. Sándor Tamás végezte el, aki ezt is értékesítette. (3:1)

A biztos vezetés tudatában a hazaiak visszaálltak, átadták a területet, sajnos ezzel nem nagyon tudtunk élni. A szakmai stáb cserékkel igyekezett frissíteni a csapatot, így beállt Ruzsa Zoltán, Czirok József és Burai Dávid is az 56. percben.

A 63. percben Czirok bedobását Wéber csúsztatta meg az centikkel ment el Farkas előtt.

Igazán nem tudtunk fölénybe kerülni, nagyobb helyzetet kialakítani, aztán pedig jött a játékvezető 10 perce.

Először a 82. percben Wéber Lászlót állította ki, második sárga lappal egy fejes után, amikor is véleménye szerint a védőnk a könyökét használta. Bár a játékosunk az ütközést követően fejsérülést szenvedett.

Aztán a 92. percben Czirok Józsefnek mutatta fel a sárga lapot, amikor a félpályánál megpróbálta szerelni a hazaiak játékosát, de a szerelés nem sikerült, kétségtelen szabálytalanság történt, de ilyen szerelés miatt már a kapusokat leszámítva senki nem maradt volna a pályán.

A játékvezető két kiállítását nem értjük, olyan szituációkért mutatott fel újabb sárga alapot, mely a mérkőzésen mindkét oldalon többször előfordult, melyekért korábban még csak nem is figyelmeztetett.

Sajnos a mérkőzés elvesztésén túl a vasárnapi mérkőzésre is megfogyatkoztunk, két alapemberünk biztosan eltiltását fogja tölteni.

Csapatunk 8 fordulón keresztül maradt veretlen, ma sajnos Debrecenben elszenvedtük a második vereségünket is.

Debreceni EAC–Körösladány MSK 3–1 (2–1)

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Debrecen, 170 néző. Vezette: Muhari Gergő (Márkus Péter, Gavalla-Kulcsár Judit).

Debrecen: Ratku – Ujvárosi, Papp F., Korhut – Jankelic (Orosz, 62.), Soltész, Sándor, Rauf (Lakatos, 62.) – Szabó Le. (Béke, 78.), Kerekes (Bidzilya, 30.), Trencsényi (Tochukwu, 78.). Vezetőedző: Sándor Tamás.
Körösladány: Szabó Marcell – Malkócs (Ruzsa, 55.), Papp D., Wéber, Szántó M. (Urbán, 78.) – Palik (Czirok, 55.), Zelenyánszki – Cservenák, Pusztai, Csicsely (Burai, 55.) – Farkas J. (Bakk, 67.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Sándor (21., 50. – mindkettőt 11-esből), Trencsényi (26.), ill. Farkas J. (36.). Kiállítva: Wéber (83.), Czirok (93.).

Jó: Ujvárosi, Korhut, Sándor, Rauf, ill. Wéber, Zelenyánszki,

Ekker Attila: – Elvárom, hogy a játékosokat rosszul érintse a vereség, viszont meg kell tanulnunk kezelni a körülményeket és tisztában lenni a saját felelősségünkkel. Gratulálok az ellenfélnek, mi pedig igyekszünk ott folytatni, ahol az elmúlt hétvégén abbahagytuk, még akkor is, ha igen nehéz feladat vár ránk.