Körösladányi MSK

Békéscsabai Előre – Körösladány

Vereség az utolsó felkészülési mérkőzésen.
Békéscsaba 1912 Előre–Körösladány MSK 4–2 (2–1)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 300 néző. Vezette: Takács Tamás.
Békéscsaba: Czinanó – Szabó Zs. (Varga T., 46.), Szabó Cs., Albert, Bor – Szabó P., Sipos, Váradi (Babinyecz, 75.), Cservenák – Lukács (Bónus, 46.), Ilyés (Oláh Á., 30.). Vezetőedző: Brlázs István Gábor.
Körösladány: Kertész – Talpalló Á., Zelenyánszki, Wéber, Bakk – Pusztai, Ruzsa – Csicsely, Burai, Czirok – Malkócs. II. félidő: Szabó Marcell – Palik, Papp D., Szántó, Illés – Szabó Milán, Murvai – Almási, Kisari, Milek – Farkas J. Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Oláh Á. (33., 36.), Szabó P. (53. – 11-esből), Murvai (75. – öngól), ill. Pusztai (41.), Farkas J. (89. – 11-esből).
A bátran kezdő ladányiak az első félidő első felében ziccert hibáztak és a Bakk Ádám révén kapufát is eltalálták. Az Ilyés térdhúzódása miatt kényszerű okokból pályára lépő Oláh Ákos hamarjában kihasználta két adandó lehetőségét, erre Pusztai részéről érkezett válasz, aki nagy gólt lőtt Czinanó kapujába. A második játékrész során már a csabaiak akarata jutott érvényre, akik egy büntetőből, illetve öngóllal növelték az előnyüket. A befejezés előtt nem sokkal a sárrétiek válasza is tizenegyesből született.
Brlázs István Gábor: – Nem vagyunk még teljesen készek, egy hetünk maradt még, hogy az apróbb részleteket helyretegyük, reméljük, hogy elegendő lesz.
Ekker Attila: – Az összkép alapján megérdemelten nyert az Előre. Azt kértem a srácoktól, hogy bátran álljanak bele a meccsbe. Az elsőben ezt is tették, szünet után viszont nem túl egységes csapat képét festettük, így az eredmény reális.
Fotó: Békéscsabai Előre 1912 facebook