Körösladányi MSK

Körösladány-DVSC II.

Az NB III. Keleti Csoportjának 20. fordulójában, amelyet már tavaszról hoztak előre a Debreceni VSC csapatát fogadtuk hazai pályán.

Csapatunk az őszi szakaszban elért harmadik helyét szerette volna megőrizni és ezzel a hazai veretlenségi sorozatát tovább nyújtani.

Sajnos egyik célt sem sikerült elérni!

Az előjelek sem voltak már kedvezőek, hiszen a Füzesgyarmat elleni hazai mérkőzésünkön a védelemből három játékos is begyűjtötte az ötödik sárgáját, így egy felforgatott védelemmel álltunk fel a mérkőzésre.

NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 250 néző. Vezette: Borbás Bottyán Aurél (Bereczki Bence, Juhász László).

Körösladány: Szabó Marcell – Cservenák (Szántó B.), Palik, Illés, Szántó M. (Wéber) – Pusztai, Ruzsa – Malkócs, Burai (Farkas J.), Czirok (Kisari) – Csicsely. Vezetőedző: Ekker Attila.
Debrecen II: Erdélyi – Fűzfői, Tordai, Baranyai, Sárosi – Takács B., Cibla (Horváth Z.), Rácz B. (Sustyák), Major (Zahuczky) – Bökönyi (Csernely), Batai (Kozma). Vezetőedző: Máté Péter.

Gólszerző: Rácz B. (11.), Battai (25.), Baranyai (59.), Horváth Z. (80.).

A vendégek számára indult jobban a mérkőzés, már a 11. percben megszerezték a vezetést. Egy szöglet után röviden szabadítottunk fel, a labda Rácz elé került, aki 5 méterről helyezett a kapuba. (0:1)

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült inkább, játékunk a mezőfölény ellenére is tompa, és kiszámítható volt. A félidő második felébe lépve jött az újabb Loki-gól, amikor is három lakalommal tudtunk volna felszabadítani, de e helyett a kipattan labdát Battai lőtte a hálóba 8 méterről. (0:2)

Ezt követően fokoztuk a nyomást igyekeztünk megszerezni a szépítő gólt, talán Csicsely szabadrúgásából meg is lehetett volna, de a kapusról kipattanót Szántó Mihály majd Czirok is a kapusba lőtte.

A második félidőre kettőt cseréltünk, a Pénzügyőr elleni mérkőzésen arccsonttörést szenvedő Wéber László újra pályára tudott lépni, Szántó Mihály helyett, illetve Burait Farkas váltotta. Ismét mezőfölényben játszottunk, egy kiugratásnál Csicsely illetve Czirok szerezhetett volna gólt, de ez a helyzet is kimaradt. Az 59. percben pedig eldőlt a mérkőzés egy mintaszerű akció végén Baranyai 16 méteres lövése védőnkről megpattanva kötött ki a jobb sarokba. (0:3)

Ezt követően Farkas szépíthetett volna az eredményen, de közeli fejese a kapus kezében kötött ki a háló helyett. A másik oldalon pedig megkaptuk a kegyelem döfést, egy kapuskirúgásból megcsúsztatták a labdát az szerencsésen Horváth Z. elé került aki egy pattanás után 17 méterről jobbal nagy gólt ragasztott a bal felső sarokba. (0:4)

Sajnos nem sikerült szépen búcsúzni az évtől, de minden körösladányi futballszurkoló nevében kijelenhetjük, hogy összességében a csapat messze túlszárnyalta az elvárásokat, hiszen az őszi fordulókat követően a 3. helyen állt újoncként, a legjobb Békés megyei csapatként!

Köszönjük!

Jó: senki, ill. Rácz B., Horváth Z., Erdélyi, Tordai.

Ekker Attila: – Nagyon sajnáljuk azt, hogy a remek őszi szereplés után ilyen gyengére sikerült az évzáró. Leginkább saját magunkat hibáztathatjuk a mai játék miatt, ugyanakkor nem lehet megfeledkezni arról, hogy az egész őszi szezon során milyen remekül szerepeltek a fiúk. Úgy gondolom, hogy ezt az eredménysort mindenki aláírta volna a szezon elején, még ha mindig többet is szeretnénk magunktól.