Körösladányi MSK

Körösladány – Pénzügyőr

Az NB III. Keleti Csoport 33. fordulójában hazai pályán fogadtuk a tabella 7. helyén álló Pénügyőr SE csapatát.

Ragyogó időben kezdtük a mérkőzést, a sok hiányzó ellenére, a jó idő feldobta a csapatot, hiszen a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést, folyamatosan nyomás alatt tartottuk az ellenfelünket.

A fölényünk a 13. percben érett góllá, ekkor Farkas János kapott remek indítást a bal szélen Wébertől, majd észrevette, hogy a kapus kimozdul a kapujából, szép mozdulattal átívelte felette, klasszis gól volt. (1:0)

A vendégek próbáltak nagyobb nyomást ránk erőltetni, de ezt kevés sikerrel tették, talán csak Labát szabadrúgása keltett nagyobb riadalmat. A mi akcióinkban több alkalommal is benne volt az újabb gól lehetősége, így . Talpalló jobb oldali beadásánál Farkas János megszerezhette volna a második gólját, azonban nagy helyzetben nem tudta jól megfejelni a labdát. A félidő közepén Wéber fejesét fogta Steer kapus, majd, majd Ruzsa távoli lövését is védte. A félidő hosszabbításában pedig bravúrt is be kellett mutatnia, ekkor Csicsely 17 méterről eleresztett lövését védte.

Szünet után a vendégek szinte mindent egy lapra téve fel, nagy lendülettel kezdtek neki a félidőnek, csapatunk ekkor főként a védekezésre koncentrált.

A félidő első helyzetétnél Bartos Julián lépett ki, de Kertész kezébe emelt, sőt néhány perc múlva kapusunknak újabb védét kellet bemutatnia, egy szabadrúgás utáni fejesnél.

A jó védekezésünk felőrölte a vendégek erejét, egyre jobban kijöttünk a szorításból, ez helyzetekben is megmutatkozott. A beálló Czirok remek beadását Csicsely kapásból lőtte el 12 méterről nem sokkal fölé. Wéber távoli bomba szabadrúgása ment kevéssel mellé.

A pályán kemény küzdelem folyt a pályán, a játékba mindkét oldalon csúsztak be hibák, sok volt az eladott labda.

A 85. percben aztán lezártuk a mérkőzést, most Czirok kapott egy remek indítást most Dóczától, ő szintén észrevette, hogy a kapus újra kimozdul a kapuból, és egy újabb remek mozdulattal átemelte felette a labdát. (2:0)

Körösladány MSK–Pénzügyőr SE 2–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Körösladány, 350 néző. Vezette: Török Mihály (Gergely Márton, Juhász Bálint).
Körösladány: Kertész – Talpalló (Szántó B., 76.), Wéber, Dócza, Bakk – Ruzsa, Pusztai A. (Szabó L., 88.) – Csicsely (Palik, 88.), Zelenyánszki, Burai (Czirok, 57.) – Farkas J. (Papp Zs., 76.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Pénzügyőr: Steer – Kiss D., Kasza (Tóth Dávid, 46.), Tóth K. (Tóth Dominik, 85.), Labát – Megyeri, Popovics, Karacs, Bartos J. – Biró (Varga Ö., 23.), Urbin (Kovács J., 74.). Vezetőedző: Lászka Balázs.
Gólszerző: Farkas J. (13.), Czirok (85.).

Jó: Dócza, Wéber, Zelenyánszki, Farkas J., Czirok, ill. Tóth K., Pusztai D., Popovics.

Ekker Attila: – A második félidő első felélt leszámítva kézben tartottuk a mérkőzést. Abban az időszakban viszont nagyot küzdött a csapat, így teljesen megérdemelték a fiúk a győzelmet.