Körösladányi MSK

Cegléd – Körösladány

Kisiklattuk a Ceglédi vonatot is…

Az NB III. Dél-Keleti Csoportjának 4. fordulójában a Ceglédi VSE vendégei voltunk a Zsengellér Gyula Sportcentrumban.

Előzetesen egy nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen ellenfelünk az előző fordulóban megszerezte első győzelmét, idegenben a Szeged GA II. csapat ellen, illetve a csoport abszolút favoritja a Békéscsaba ellen is csak minimális arányú vereséget szenvedett.

Csapatunkat ráadásul eltiltások és sérülések is hátráltatták, így nem a legjobb kilátásokkal utaztunk el erre a mérkőzésre.

A mérkőzés kifejezetten jól indult, hiszen már a 4. percben megszereztük a vezetést, Czirokkal szabálytalankodtak a büntető területen belül a hazai védők, aki így nem tudta góllal befejezni az akciót. A jogosan megítélt büntető mögé Wéber állat, aki higgadtan helyezett a kapuba. (0:1)

A hazai csapatot megzavarta a hól, így mi továbbra is támadásban maradtunk, kisebb helyzetek után a 11. percben Rajsli lőtt szép gólt egy Bakk Ádám passz után. (0:2)

A hazaiak nem tudtak újítani, két-három nagy helyzetünk volt a félidő hátralévő részében, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést már az első félidőben.

Nem így történt a hosszabbításban a hazaiak Juhász Bálint Dániel góljával szépítettek, annyit hozzá kell tenni, hogy lesről indult az akció. (1:2)

A második félidőben a hazaiak az öltözőben maradtak, mert a 48. percben Czirok cselezte be magát a tizenhatosig, majd laposan lőtt a kapu bal alsó sarkába. (1:3)

A hazaiak próbálták menteni a menthetőt, de komoly helyzetekig nem jutottak. Mi viszont sorra alakítottuk ki a helyzeteket ennek eredménye volt Rajsli második gólja, aki Jánovszki passzát váltotta gólra. (1:4)

Támadásban maradtunk, egy szöglet után Wéber a hazai védelem segítségével fejjel megszerezte a második gólját, gyakorlatilag eldöntve a mérkőzést. (1:5)

A hazaiakat egy eladott labdával segítettük meg a 79. percben, aztán az akciót nagyon szépen vitték végig és Juhász Bálint Dániel megszerezte csapat és saját mag második gólját. (2:5)

A 80. percben bejöttek a fiatalok, akik új lendületet vittek a játékba, ennek hozománya volt Farkas János gólja aki Szabó László önzetlen passzát követően helyezett a hálóba a 82. percben. (2:6)

De nem volt vége mérkőzésnek a 89. percben Szilágyi végzett el szabadrúgást a bal szélen a beívelést Wéber visszafejelte, Zelenyánszki a másik oldalról is visszafejelte, erre érkezett Wéber aki 5 méterről laposan a hálóba lőtt, közben a vasutasok meg várták a vonatot… (2:7).

Összeégében még ilyen arányban is megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, jó egyéni teljesítményekkel!

Az NB III-ban még soha nem szereztünk egy bajnoki mérkőzésen 7 gólt, ezt nehéz lesz túlszárnyalni…

Ceglédi VSE–Körösladány MSK 2–7 (1–2)

NB III.-as mérkőzés. Cegléd, 300 néző. Vezette: Bálint Dániel (Aczél Tibor, Szabó Richárd).

Cegléd: Zima – Juhász A. (Olgyay, 76.), Fekete K., Schmidtka, Juhász B. – Ványi, Markó (Tóth R., 76.), Ledacs-Kis (Barna, 32.), Petrezselyem (Csontos, 63.) – Oldal, Annus (Takács, 76.). Szakmai igazgató: Széchenyi Márton.
Körösladány: Kertész – Talpalló Á. (Szilágyi, 80.), Raducu, Wéber, Bakk – Zelenyánszki, Pusztai (Szántó, 80.) – Czirok (Szabó L., 80.), Rajsli (Sztankó, 62.), Malkócs – Jánovszki (Farkas J., 62.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Gólszerző: Juhász B. (45+2., 79.), ill. Wéber (4. – 11-esből, 75., 89.), Rajsli (17., 71.), Czirok (48.), Farkas J. (82.).

Jó: Oldal, Markó, Juhász B., ill. Zelenyánszki, Bakk, Wéber.

Ekker Attila: – Általában nem vagyok egy elégedetlen típus, az első félidő második fele mégis hagyott némi kívánni valót maga után. A szünetet követően azonban a fiúk rátettek egy lapáttal, és végül egy sportszerű csapattal szemben magabiztosan nyertük ezt a számunkra fontos mérkőzést.

Ceglédi VSE hivatalos Facebook oldala:
Folyamatosan próbáljuk a stabilitás és a gólerős támadójáték közötti törékeny egyensúlyt megtalálni. Ezen a mérkőzésen elegendő helyzetet dolgoztunk ki ahhoz hogy minimum egy döntetlent elérjünk, de ahhoz be kell rúgni a helyzeteinket. A hét kapott gól annak köszönhető, hogy nem álltunk vissza. Belementünk egy olyan adok-kapokba, ami most így sikerült. Számunkra a fiatalok fejlődése kulcsfontosságú és azt nem lehet biztosítani bunkerfocival. Hullámzó a teljesítményünk, de ezen dolgozunk, hogy ez mihamarabb változzon.