Körösladányi MSK

A Megye II. hétvégi krónikája

Véget ért a Megye II-es pontvadászat is, a Lőkösháza győzelmével megszerezte az aranyérmet, második helyen futott be a Békésszentandrás. A Békés egy rossz szériát zárt le tízgólos sikerével, a Dombegyház nyert, de így is kiestek, bennmaradt a Csanádapáca. A Mezőberény végül az utolsó helyre csúszott vissza.

Megye II.

Bucsa – Lőkösháza 1 – 5 (0 – 1)
Gólszerzők:
Komróczki Sz. a 89. ill. Varga L. a 13., Kacsala N. a 46., Molnár G. az 59., Korcsok M. a 70. és Fekete Cs. a 80. percben.
Kiállítva: Csurka Zs. a 28., Bányai J. a 43. és Lázok S. (mindhárom Bucsa) a 43. percben.

A mérkőzés elején előnyre tett szert a Lőkösháza, majd a Bucsa korán emberhátrányba került. Ezt még nem tudták kihasználni a vendégek, de a fordulást követően már hármas emberelőnyben játszott a Lőkösháza, ami végül az eredményes is meglátszott. A vendégek sikerükkel megnyerték a Megye II-es bajnokságot.

Kunágota – Sarkadkeresztúr 1 – 3 (0 – 1)
Gólszerzők:
Lólé K. a 73. ill. Molnár M. a 25., a 48. és az 55. percben.

Az utolsó forduló rangadóját mondhatni simán nyerte meg a Sarkadkeresztúr, hiszen a félidei vezetést követően Molnár M. mesterhármasig jutott, amire csak egyetlen góllal válaszolt a Kunágota. A remek tavaszának köszönheti az ötödik helyet a Sarkadkeresztúr.

Mezőberény – Battonya 1 – 3 (0 – 1)
Gólszerzők:
Vincze Gy. az 53. ill. Tóth Z. a 10., a 67. és Podina L. a 90. percben.

A találkozón ugyan a Battonya szerezte meg a vezetést, de kiegyenlített a Mezőberény, ami mint később kiderült, bennmaradást ért volna a csapatnak. Azonban a 67. percben Tóth révén újra a vendégek voltak előnyben, a végén pedig Podina gólja pecsételte meg a Mezőberény sorsát. A hazaiak utolsó helyen búcsúztak a második vonaltól.

Medgyesegyháza – Okány 11 – 4 (3 – 1)
Gólszerzők:
Mátó A. a 9., a 17., a 83., Varga G. a 29., az 50., a 62., a 78., a 87., Hrabovszki Z. a 46., az 52., Takács M. a 69. ill. Szőke I. a 38., az 51., a 74. és Kovács T. a 61. percben.

A tét nélküli mérkőzésen tizenöt gólt láthattak a kilátogató szurkolók. A bronzérmes Medgyesegyháza magabiztosan nyerte meg utolsó mérkőzését hazai pályán. Az Okány ugyan nagy verésbe szaladt bele, de a csapat a bennmaradást már korábban kiharcolta, így nem számított nekik ez a vereség.

Gyomaendrőd – Békésszentandrás 1 – 0 (1 – 0)
Gólszerző:
Békési N. a 38. percben.
Kiállítva: Tímár D. (Gyomaendrőd) a 83. percben.

A békésszentandrási játékosok már abban a tudatban léptek pályára, hogy a bajnoki cím elérhetetlenné vált számukra, mert a Lőkösháza 11 órakor kezdődő mérkőzésén minden eldőlt. Ez vélhetően a meccsre is rányomta a bélyegét, így a Gyomaendrőd egyetlen találattal mindhárom pontot otthon tartotta.

Békés – Újkígyós 10 – 0 (5 – 0)
Gólszerzők:
Kardos I. a 16., a 34., a 71., Pősze R. a 31., Római J. a 37., a 76., Kovács L. a 39., az 57., Nagy A. (ög.) a 74. és Minya I. a 85. percben.

Hosszas nyeretlenségi sorozat után a békésiek szépen zárták az évet, az alsóházi Újkígyós ellen kiütéses győzelmet arattak. Mindkét félidőben öt-öt gólt szerezve, tíz-nullra nyerték meg a találkozót. A hazaiak a nyolcadik, a vendégek a tizenharmadik helyen fejezték be a bajnokságot.

Csanádapáca – Dombegyház 1 – 2 (1 – 1)
Gólszerzők:
Kasza I. az 1. ill. Hoksza G. a 11. és Kovács K. a 68. percben.

A Csanádapáca már az első percben megszerezte a vezetést, de korán jött a dombegyházi válasz, így újra nyílt lett a találkozó. A második félidőben aztán a vendégek még egyszer eredményesek voltak, de ezzel a sikerrel is kiestek, igaz a bajnokság végére az utolsó előtti helyig előre jöttek. A Csanádapáca a rossz sorozata ellenére is bennmaradt.

Sarkad – Békéscsabai MÁV 1 – 0 (1 – 0)
Gólszerző:
Sós M. a 24. percben.

Az első játékrészben eldőlt ez a találkozó, Sós gólja három pontot ért a sarkadiaknak, akik végül remek tavasszal a hátuk mögött a negyedik helyen értek célba. A Békéscsabai MÁV hetedik helyen fejezte be a szezont.

Címlap: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 2 =