Körösladányi MSK

Mi lesz veled megyei foci? Eleken is vége a futballnak

Nem mostanában volt arra példa, hogy ennyi helyen megszűnt volna a futball rövid időn belül. A Medgyesegyháza után Eleken sem maradt felnőtt csapat, az ok pedig egyszerű: nincs játékos. Ez azt jelenti, hogy nyáron két csapat ideiglenesen megszűnt, egy pedig magasabb osztályba lépett. Kevesebb nem lett így sem a mezőny, mert vannak új együttesek is a Megye III-ban.

 

Már a Medgyesegyháza visszalépése is meglepetés volt, hiszen a csapat miután megmenekült és úgy tűnt, hogy „életben maradnak”, szinte az összes játékosuk eligazolt, így nem vállalták a felnőtt csoport küzdelmeit. Hasonló a történet Eleken is, ahol előbb megszavazták, hogy a második vonalban induljanak, majd napról-napra egyre kevesebb játékosuk maradt, míg nem odáig jutottak, hogy ők sem tudják pótolni a rengeteg távozót, így a bajnokságtól visszaléptek. Szerencsére Eleken is – hasonlóan Medgyesegyházához – megmaradnak az utánpótlás csapatok, ami miatt talán néhány év szünet után újra lehet felnőtt csapat a településen.

A visszalépéssel egy csapat jól járhat, hiszen a harmadik vonalból van érdeklődés a Megye II. felé. Mivel a szövetség mindenképpen 16 csapattal szeretné a Megye II-t lebonyolítani, így sorban a következő csapatok lesznek felkérve a feljutásra: a legjobb fel nem jutott csapatként az Atletico Békéscsaba, majd a legjobb kieső Dombegyház, utánuk pedig a második legjobb fel nem jutott csapat a Pusztaföldvár és így tovább.

A Megye II-es bajnokság rajtol el idén a leghamarabb, ott már 2016. augusztus 13-án útjára indul a labda, az elekiek Békésszentandráson kezdték volna a szezont.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × egy =