Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Négy mérkőzéssel már pénteken kezdetét vette a hétvégi forduló, legalábbis a Megye I-es csapatok számára. Szombaton az ünnepek miatt minden csapat pihent, vasárnap viszont több helyszínen is mérkőzéseket rendeztek. Az Újkígyós nagy meglepetésre a tavasszal ezüstérmes Békésszentandrás is legyűrte, így az élen maradt, hazai pályán hengerelt a Lőkösháza, győzött a Gyomaendrőd is.

 

Megye I.

Vésztő – Szeghalom 0 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Tóth G. a 62. és Mészáros M. a 81. percben.

Az első félidőben nem született gól a forduló rangadóján, végül a fordulás után Tóth G. törte meg a gólcsendet, ezzel pedig előnyhöz juttatta a Szeghalmot. A hajráig kiélezett maradt a mérkőzés, azonban Mészáros gólja már mindenről döntött.

Szarvas – Körösladány 3 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Zima D. a 7., Nagy Sz. az 59., Klimaj Z. a 73. ill. Papp Zs. a 19. percben.
Kiállítva: Viszkok D. a 78. ill. Kukla Zs. az 55. és Laksteter J. a 88. percben.

Korán vezetést szerzett a szarvasi csapat, amire Papp Zs. a 19. percben válaszolt. a szünetig már nem is módosult az állás, a fordulást követően azonban emberhátrányba került csapatunk, amit kétszer is kihasznált a Szarvas. A hajrára már csak két piros lap maradt, ami az eredményt már nem befolyásolta.

Kondoros – Tótkomlós 5 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Lakatos E. a 10., a 12., Rafaj R. a 80., Süli A. a 86., Péli T. a 90. ill. Moszheim J. a 39. percben.

Gyorsan kétgólos előnyre tett szert a Kondoros, amire még a szünet előtt egy góllal válaszolt a Tótkomlós. Az eredmény sokáig ilyen szoros is maradt, ugyanis az 5-1-s végeredmény csak az utolsó tíz percben alakult ki, tehát a két csapat között nem feltétlen volt ennyi különbség.

Jamina – Szabadkígyós 4 – 3 (2 – 3)
Gólszerzők:
Göblyös S. a 8., a 35., Ferenczi A. (ög.) a 75., Nyúl G. a 83. ill. Piti L. a 7., a 11. és Farkas J. a 30. percben.

Bő négy perc alatt kétszer került előnybe a Szabadkígyós, a félidőben pedig tartották az egygólos előnyüket. A fordulás után aztán feltámadt a Jamina, és előbb egyenlített a csapat, majd Nyúl góljával meg is nyerték a találkozót, ami talán az első forduló igazi bravúrja és meglepetése is lesz egyben.

Vasárnap

Dévaványa – Rákóczi Vasas 2 – 7 (1 – 3)
Gólszerzők: Tusjak G. a 3., Papp V. a 79. ill. Mazán N. a 10., Somogyi T. (ög.) a 14., Tasi R. a 32., az 54., a 65., Simon R. a 85. és Sindel R. a 87. percben.

Meglepetésre ezen a mérkőzésen a Dévaványa szerzett vezetést egy korai találattal, de a Rákóczi Vasas gyorsan megfordította a mérkőzés állását. A második játékrészben már teljesen a vendégek akarata érvényesült, akik végül magabiztosan nyerték meg első meccsüket.

Füzesgyarmat – Mezőhegyes 4 – 2 (4 – 1)
Gólszerzők: Kiss D. a 9., Urbán S. a 18., Domokos A. a 20., Miklya M. a 35. ill. Ács L. a 45. és 58. percben.

Az első félidőben eldöntötte a mérkőzés érdemi részét a Füzesgyarmat, akik elsődlegesen nagy esélyesként vannak számon tartva a bajnoki címet illetően. A Mezőhegyes nem szégyenkezhet a meccs után sem, hiszen Füzesgyarmaton idén nem lesz szégyen kikapni.


Megye II.

Sarkadkeresztúr – Csanádapáca 4 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők: Molnár M. a 30., az 50., Csicsely D. (ög.) az 54., Kozma E. a 88. ill. Kasza I. a 8. percben.

A Csanádapáca szerzett ugyan vezetést a mérkőzésen, de a Sarkadkeresztúr a félidő előtt egyenlített, a második játékrészben pedig magabiztosan megnyerte a meccset. Az utolsó pillanatban bennmaradó Csanádapáca nagyon rosszul kezdte a szezont.

Lőkösháza – Békéscsabai MÁV 5 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők: Barna A. a 45., Szilágyi Zs. az 53., a 63., Orsós K. a 83. és Puporka E. a 90. percben.

Battonyán csak ikszelt a Lőkösháza, hazai pályán viszont a MÁV ellen már megmutatkozott az előző idényben tapasztalt formájuk. Az első negyvenöt perc még szorosnak mondható eredményt hozott, de a második félidőben egyértelműen nőtt a hazaiak fölénye, ami gólokban is megmutatkozott.

Békés – Battonya 2 – 4 (1 – 1)
Gólszerzők: Kardos I. a 7., a 85. ill. Podina L. a 38., Zsurzs P. a 63., Liszkai L. a 76. és a 90. percben.

A békésiek meglepő szereplése tovább folytatódik, ellenben a Battonya nagyon jól kapta el a rajtot. A mérkőzés ugyan szoros hajrát hozott, de végül nem a békési egyenlítés, hanem a Battonya mindent eldöntő gólja jött az utolsó percekben. A hazaiak egy, a vendégek négy ponttal állnak a tabellán.

Újkígyós – Békésszentandrás 3 – 2 (2 – 2)
Gólszerzők: Dunai Z. a 10., Csiernyik M. a 17., Csatlós A. a 85. ill. Koppányi P. a 28. és Kiss L. a 39. percben.

Meglepetésekkel indult a találkozó, hiszen az Újkígyós viszonylag gyorsan kétgólos előnyre tett szert. A szünetre azonban visszajött a meccsbe az előző szezon ezüstérmese, a mérkőzés második felében viszont a mindent eldöntő gólt az Újkígyós lőtte. Ki gondolta volna, hogy két forduló után csak az Újkígyós lesz hibátlan, akik a tabellát is vezetik így?

Gyomaendrőd – Bucsa 5 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők: Mile D. a 25., Tímár K. a 35., Békési N. a 67., a 86. és Putnoki T. a 77. percben.

Az első fordulóban ugyan nyert a Bucsa, viszont most Gyomaendrődön igen komoly vereségbe szaladtak bele. A hazaiak már az első félidőben magabiztos előnyt alakítottak ki, ami a lefújásig tovább nőtt. Ekkora arányú hazai sikerre talán senki sem számított.

Kunágota – Csorvás 2 – 3 (1 – 2)
Gólszerzők: Hajdú N. a 30., Prókai D. a 69. ill. Kaszai N. a 37., a 44. és Szentesi Z. a 86. percben.

A hazai vezetést követően fordítani tudott a Csorvás, igaz a második félidőben egálra hozta a meccset a Kunágota. A végig kiélezett találkozót végül Szentesi Z. gólja döntötte el, ami három pontot jelentett az újonc Csorvásnak. Két vereséggel kezdte így az idényt a Kunágota.

Sarkad – Okány 3 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők: Tóth L. a 40., dr. Bányai T. a 72., Labodár A. a 90. ill. Molnár J. a 13. percben.
Kiállítva: Molnár J. (Okány) a 76. percben.

Az okányiak megszerezték a vezetést idegenben, de éppen jókor, a szünet előtt pár perccel egyenlített a Sarkad. A fordulást követően aztán a vendéglátók megszerezték a vezetést, ráadásul emberelőnyebe is kerültek, ami megpecsételte az okányiak sorsát.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 13 =