Körösladányi MSK

Középhátvédjeink nyerték meg a rangadót

Ahogy az várható volt, szoros, izgalmas találkozót hozott a Dévaványa elleni rangadó. A meccs sokáig egy-egyes döntetlenre állt, azonban a második félidőben előbb Viczián D., majd Nagy S. volt eredményes, így a hajrában Novák gólja már csak az eredmény finomítását jelentette. Védőink a mai napon nem csak hátul, elől is segítettek a csapaton.

 

Ugyanúgy, mint egy hete, most is veszélyes helyzettel kezdett a Dévaványa, hisz a második percben Tusjak ugrott ki, de kisodródva vette át a labdát, így a lövését Kasik védeni tudta. A folytatásban Papp Zs. szabadrúgása ment mellé, majd fordított helyzetben mi kontráztunk a Dévaványa szabadrúgásából, ám Juhász centerezését László elől kivágta a védő. A 20. minutumban aztán Papp Zs. húzta középre a lasztit, de lövése nem talált kaput. A 21. percben Kéki beadását ejtette ki a vendég kapus, Farkasinszki megszerezte a pöttyöst, Szász kapus pedig szabálytalankodott: büntetőt kaptunk. A labda mögé Bakos állt, és higgadtan a bal alsóba vágta a pontrúgást. (1-0)

A 27. minutumban jártunk, amikor Werle közeli szabadrúgása szállt kapu fölé, kicsivel később pedig szintén Werle próbálkozott éles szögből, de ez sem fogott kaput. A 39. percben jött a hidegzuhany, szép kényszerítő után Somogyit ugratták ki a leshatáron, aki a kapus mellett a bal sarokba helyezett. (1-1) A 44. percben majdnem megszerezte a vezetést a Dévaványa, miután egy a védők mögé beemelt labdánál Kasik nem tudott öklözni, azonban Somogyi a tömegben üres kapu mellé lőtt.

A második játékrész elejét megnyomtuk, így elég gyorsan jöttek az események: előbb Kéki lőtt egy szögletet követően, de a kapus védett, majd Bakos szabadrúgását védte a kapus a jobb alsón, ezután pedig Papp M. oldalról tekert kapura, de Szász ennél a lehetőségnél is a helyén volt. Az 54. percben Kéki az alapvonalról tette vissza a labdát, Bakos érkezett is, de a lövésébe bele tudtak vetődni. Kicsivel később Juhász beadásánál Papp Zs. csúsztatott, ami meg is lepte a kapust, de a kipattanót Vincze hiába gyötörte a kapuba, már lesen volt.

A sok lehetőség után némi szünet következett, úgy tűnt, hogy nem fog eldőlni a mérkőzés. A 77. percben viszont megtört a jég, bedobást végeztünk el, amit középen megcsúsztatott valaki, a védő rövid felszabadítását pedig Viczián becsúszva juttatta a kapuba. (2-1) A 82. percben Papp Zs. remek szabadrúgása nem ért gólt, csakúgy ahogy egy perccel később Papp M. szöglete után kapura emelt labdája sem. Ez utóbbi lehetőségnél a hálóőr öklözött, Nagy S. pedig átvette a lasztit, és a kapuba vágta. (3-1) A hajrában aztán még Papp V. próbált fejjel eredményes lenni, majd Novák első ziccerét elrontotta, Juhász beadásánál viszont már nem hibázott közelről, így beállította a végeredményt. (4-1)

Összegzés

Nagyon nehéz mérkőzésen van túl csapatunk, hiszen a vendégek nagyon masszívan védekeztek és végig kiegyenlítetté tették a meccset. Szerencsére a mai napon védőink nem csak hátul, hanem két esetben elől is remekül oldották meg a helyzetet, ami így három pontot ért nekünk.

Körösladány MSK – Dévaványai SE 4 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Bakos J. a 21. (11-esből), Viczián D. a 77., Nagy S. a 83., Novák R. a 89. ill. Somogyi T. a 39. percben.
Sárga lap: Komódi B. a 26., Juhász D. a 70., Papp M. a 75. ill. somogyi T. a 18., Szász D. a 20., Bakó B. a 42. és Marton L. a 80. percben.
Jók: Juhász D., Viczián D., Farkasinszki L., Papp Zs. ill. Szalai B., Bakó B., Marton L., Somogyi T., Adamecz I.

300 néző

Körösladány MSK: Kasik V. — Pályi I. (Vincze Gy. a 46’), Viczián D., Nagy S., Juhász D. — Kéki Cs., Farkasinszki L., Komódi B. (Papp M. a 46’), Papp Zs. — Bakos J. (Kádár L. a 80’), László A. (Novák R. a 46’)

Dévaványai SE: Szász D. — Szalai B., Bakó B., Kálai B., Marton L. — Czakó I., Tóth M. (Pálfi J. a 85’), Somogyi T., Adamecz I. — Tusjak G. (Kovács F. a 73’), Werle T. (Papp V. a 63’)

Somogyi János – Idegőrlő mérkőzésen, az első félidőben megcsúfoltuk a futballt. A félidőben próbáltunk változtatni, amely valamelyest sikerült is. Ennek eredménye a három pont.

Kovács Gyula – Egyéni hibák sokaságát vétettük az utolsó tizenöt percben, amit az ellenfél kegyetlenül kihasznált. Amíg nem tudunk kilencven percig koncentrálni, addig az ellenfél megbüntet minket.

Statisztika:

kapura lövés: 15 ill. 9
kaput eltaláló lövés: 8 ill. 2
szabálytalanság: 20 ill. 22
szöglet: 8 ill. 2
les: 2 ill. 3
sárga lap: 3 ill. 4
piros lap: 0 ill. 0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =