Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Magabiztosan nyert Szabadkígyóson a Kondoros, hatot kapott a Szarvas, ismét győzött a Rákóczi Vasas is, míg csapatunk izgalmas találkozón zsebelte be a három pontot. A második vonalban tovább robotol az Újkígyós és a Battonya, az okányiak pedig kétgólos előnyből bukták el a meccsüket,de Dobozon sem lehetnek sokkal vidámabbak.

 

Megye I.

Szabadkígyós – Kondoros 2 – 4 (0 – 3)
Gólszerzők:
Pozsár G. a 87., Piti L. a 91. ill. Süli A. a 29., Zsíros P. a 32., Péli T. a 39. és Hanyecz H. a 76. percben.

Az első félidő derekán volt egy tíz perces szakasz, ami teljesen a Kondorosé volt, és ezen idő alatt háromgólos előnyre tettek szert, ami megalapozta a sikerüket. A Szabadkígyós a meccs hajrájában már csak szépíteni tudott, így a hazaiak második meccsükön veszítettek, a vendégek pedig második meccsüket nyerték meg.

Körösladány – Dévaványa 4 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Bakos J. a 21., Viczián D. a 77., Nagy S. a 83., Novák R. a 89. ill. Somogyi T. a 39. percben.

Szoros és küzdelmes meccset hozott a szomszédvári rangadó, végül pedig a hajrában mutatott jobb teljesítmény döntötte el a három pont sorsát, ismét csapatunk számára, immár harmadszor zsinórban.

Rákóczi Vasas – Vésztő 2 – 0 (0 – 0)
Gólszerzők:
Nyéki B. a 48. és Tasi R. a 62. percben.

A mérkőzés első félidejében nem született gól, majd a második játékrész legelején megszerezte a vezetést az Orosháza. Ezzel nagy lépést tettek a győzelem felé, ami végül Tasi góljával vált biztossá. A Rákóczi Vasas második mérkőzését is megnyerte.

Mezőhegyes – Szarvas 6 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Szabó Á. a 16., Dajcs Gy. a 33., Nagy Sz. a 64., a 88., Ács L. a 72., a 83. ill. Bakró G. a 43. és Somogyi J. a 78. percben.

Az első félidőben talán némi meglepetésre vezetett a Mezőhegyes, majd a második félidőben megmutatták, hogy szombaton tényleg jobbak a Szarvasnál. A végére négygólos különbség alakult ki, ami nem feltétlen reális, de mindenesetre nagyon meglepő, ez a magabiztos hazai siker.

Mezőkovácsháza – Jamina 3 – 2 (2 – 0)
Gólszerzők:
Györgyi T. a 26., Tanner G. a 41., Bíró T. az 55. ill. Gajdács M. a 77. és Dankó D. a 80. percben.
Kiállítva: Kiss J. (Jamina) a 67. percben.

A mérkőzés első felében kettő-nullra vezetett a Mezőkovácsháza, majd a fordulást követően még eggyel növelték az előnyüket. A mérkőzés hajrájában azonban majdnem visszaköszönt a tavaszi szezon, hiszen a Jamina három perc alatt visszajött a meccsbe, de egyenlíteniük már nem sikerült.

Vasárnap

Tótkomlós – Füzesgyarmat 0 – 5 (0 – 2)
Gólszerzők: Kiss D. a 8., Domokos A. a 42., Kelemen L. a 84., Bajnók I. a 88. és a 90. percben.
Kiállítva: Bányai P. (Füzesgyarmat) a 65. percben.

Korán vezetéshez jutott a Füzesgyarmat, amit a szünet előtt növeltek is, a második játékrészben pedig a kiállítás ellenére is növelték előnyüket, így magabiztos győzelmet arattak a vendégek.

Megye II.

Békésszentandrás – Sarkadkeresztúr 1 – 0 (0 – 0)
Gólszerző:
Lós I. az 52. percben.

Javított a Békésszentandrás az előző héthez képest, a jó erőkből álló Sarkadkeresztúr ellen nyertek egy második félidőben szerzett góllal. Az várható volt, hogy nagy különbség nem lesz a csapatok között, ez a siker lökést adhat a hazaiaknak.

Battonya – Doboz 2 – 1 (0 – 1)
Gólszerzők:
Podina L. a 61., a 76. ill. Szilágyi T. a 26. percben.
Kiállítva: Liszkai L. (Battonya) a 80. percben.

Az újonc doboziak hamar vezetést szereztek, ami elég sokáig ki is tartott. A szünet után viszont fordított a Battonya, a hajrát pedig emberhátrányban is kihúzták, így tovább tart a hazaiak remek szereplése. A Doboznak egy pontja van két meccs után.

Csorvás – Gyomaendrőd 4 – 2 (2 – 0)
Gólszerzők:
Kaszai N. a 10., Varga G. a 19., a 67., a 74. ill. Burka Zs. a 89. és Bányai R. a 90. percben.

Nagyon jól kezdte ezt a meccset a Csorvás, a második félidőben pedig már néggyel is vezettek. Az előző mérkőzésén öt gólt szerző gyomaiak ezen a találkozón a végére hagyták a gólokat, de az is csak a szépítéshez volt elég.

Okány – Kunágota 2 – 3 (2 – 0)
Gólszerzők:
Nagy K. a 3., Vámos A. a 31. ill. Kovács Zs. a 61., a 77. és Prókai D. a 67. percben.

Ez a mérkőzés is tartogatott izgalmakat, hiszen az okányiak az első félidőben kettő-nullára vezettek. A szünet után azonban egy tíz perces rövidzárlat a vesztüket okozta, és megfordította a meccset a Kunágota. Nagy bravúr volt ez a részükről, így pedig első pontjaikat szerezték meg.

Békéscsabai MÁV – Békés 0 – 4 (0 – 1)
Gólszerzők:
Kardos I. a 17., Reszelő a 71., a 79. és a 90. percben.

A találkozó első kétharmada még szoros volt, míg a hajrában potyogtak a gólok vendég oldalon. Kardos vezető találata után az utolsó húsz percben hármat vágott Reszelő R., amivel magabiztossá tette csapata sikerét.

Sarkad – Csanádapáca 1 – 0 ( 1 – 0)
Gólszerző:
dr. Bányai T. a 23. percben.

A sereghajtó Csanádapáca szoros mérkőzést játszott Sarkadon, hiszen csak egyetlen góllal maradtak alul. A vendéglátók győzelemmel abszolválták a 70. klubévfordulót, a Csanádapáca pedig ezen a meccsen fejtörést okozott az ellenfélnek, lassan meglehet az első pontjuk.

Atletico Békéscsaba – Újkígyós 1 – 4 (1 – 2)
Gólszerzők:
Patkás R. a 41. ill. Csatlós A. a 9., Moldovány M. a 29., Dunai Z. a 60. és Oláh T. a 89. percben.
Kiállítva: Krisán (Atletico Békéscsaba) az 5. percben.

Korán emberhátrányba, majd gólhátrányba került az Atletico Békéscsaba, ahonnan már nehéz volt felállni. A félidei 1-2-s állás után a második játékrészben sem javult a helyzet, így a békéscsabai csapat vereséggel kezdte a szezont. Az Újkígyós három forduló után is hibátlan.

Vasárnap

Bucsa – Lőkösháza 1 – 1 (0 – 1)
Gólszerzők: Somogyi D. a 63. ill. Szilágyi Zs. a 45. percben.
Kiállítva: Bujdosó A. (Bucsa) a 86. percben.

Ugyan a címvédő vezetést szerzett, pont a legjobbkor, ám a fordulást követően Somogyi egyenlített és egy pontot veszített ismét a Lőkösháza.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy + négy =