Körösladányi MSK

Papp Zsolt is a forduló gólkirályai között

Az előző Megye I-es és Megye II-es fordulóban mesterhármas kellett ahhoz, hogy valaki a forduló gólkirálya legyen. Ez négy játékosnak sikerült, többek között Papp Zsoltnak is. A gólkirályok mellett voltak meglepetések és bravúrok is, valamint a Megye II. osztályban most esett a legtöbb gól. A bajnokság legpechesebb csapata eddig az Okány.

 

Az elmúlt hétvége bravúrjait és meglepetéseit a Megye II-ben kell keresni. A legnagyobb meglepetés talán a Csanádapáca 9-1-s vendégsikere Kunágotán, ahol benne volt a pakliban a csanádapácai siker, de nem ekkora arányban. Bravúrok terén Lőkösházát lehetne kiemelni, ott a szurkolók nagyon izgulhattak a meccs hajrájában. Már önmagában az bravúr volt az újonc csorvásiaktól, hogy 2-1-s félidőt követően megfordították a találkozót a 82. percben, de ekkor jött még a csattanó: Puporka duplájával végül a Lőkösházának is sikerült fordítania, amivel bravúros három pontot szerzett a hazai csapat.

A gólok tekintetében a mesterhármas vitte a prímet, amit három futballista ért el. Meglepetés ez, hiszen ilyen különbségű győzelmeknél akár négyet vagy ötöt is lőhetett volna egy jobb formában lévő támadó. Mindenesetre az első osztályban Papp Zsolt (Körösladány), a másodikban pedig Zsuzsa László (Csanádapáca), Csende Krisztián (Csanádapáca) és Puporka Elemér (Lőkösháza) lőtt mesterhármast.

A forduló legfontosabb gólját pedig Puproka E. szerezte, aki a 90. percben nyerte meg csapata számára a mérkőzést, de Gyomaendrődön Furka Zsolt, Füzesgyarmaton pedig Miklya M. vágott három pontot érő találatot a hajrában.

A forduló érdekességei között meglehet említeni a rengeteg gólt mindkét osztályban, hisz a Megye I-ben 31 született, a Megye II-ben pedig 42. Utóbbinál ez eddig a legtöbb gól idén, míg az első osztályban talán meglepetés, de ez a legkevesebb. Az első fordulóban több találat esett, a másodikban pedig ugyanúgy harmincegy. További érdekességként meg lehet említeni az okányiak vesszőfutását, akik eddig minden mérkőzésükön vezettek, volt, hogy két góllal is, de eddig csak egy pontot gyűjtöttek idén.

Kapott gól nélküli percek a 3. ill. a 4. forduló után

Megye I.

101 perc – Rákóczi Vasas
92 perc – Szarvas
90 perc – Kondoros

Megye II.

185 perc – Békésszentandrás
180 perc – Békés

Győzelmi sorozat a 3. ill. a 4. forduló után

Megye I.

3 meccs – Kondoros, Füzesgyarmat
2 meccs – Rákóczi Vasas, Szeghalom, Körösladány
1 meccs – Szarvas, Dévaványa

Megye II.

2 meccs – Békésszentandrás, Békés
1 meccs – Atletico Békéscsaba, Csanádapáca, Doboz, Sarkadkeresztúr, Gyomaendrőd, Lőkösháza

Kapott gól nélküli mérkőzés 3 ill. 4 forduló után

Megye I.

1 meccs – Szeghalom, Füzesgyarmat, Rákóczi Vasas, Kondoros, Szarvas

Megye II.

3 meccs – Békés
2 meccs – Békésszentandrás
1 meccs – Doboz, Újkígyós, Lőkösháza, Gyomaendrőd, Sarkad

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − hat =