Körösladányi MSK

A Megye I. és Megye II. hétvégi krónikája

Hétgólos mérkőzésen nyerte meg a csúcsrangadó a Rákóczi Vasas, a Tótkomlós és a Vésztő megszerezte első pontját, Szeghalmon pedig Somogyi mesterhármasa döntött, igaz a játékost ki is állították a második félidőben. A Békés és az Újkígyós folytatta jó sorozatát a Megye II-ben, a Békésszentandrás pedig hárommal verte a Lőkösházát.

 

Megye I.

Mezőkovácsháza – Mezőhegyes 1 – 3 (0 – 1)
Gólszerzők:
Balázs J. a 68. ill. Dócza G. a 19., Boros Á. a 49. és Szlovák N. a 75. percben.

A szomszédvári rangadót a Mezőhegyes nyerte meg, azonban a hazaiak megemberelték magukat a múlt heti zakó után, és végig szoros mérkőzést játszottak ellenfelükkel. Úgy tűnik, hogy a Mezőkovácsháza sokoldalú csapat lesz idén, a Mezőhegyes pedig már a negyedik helyen áll.

Rákóczi Vasas – Füzesgyarmat 4 – 3 (2 – 1)
Gólszerzők:
Szabó Á. a 25., Mazán N. a 27., a 66., Tasi R. a 73. ill. Kiss D. a 41., Urbán S. a 63. és Miklya M. a 79. percben.
Kiállítva: Domokos R. (Füzesgyarmat) az 59. percben.

A forduló csúcsrangadója igen sok gólt hozott, de szinte végig a Rákóczinál volt az előny. A második félidőben ugyan emberhátrányban is egyenlített a Füzesgyarmat, de kettő-kettő után a hazaiak két találata mindent eldöntött. Miklya szépítésével csak izgalmassá tették a meccs végét a vendégek.

Szabadkígyós – Tótkomlós 2 – 2 (2 – 1)
Gólszerzők:
Piti L. a 22., Cseke T. a 33. ill. Baliga Sz. a 11. és Papp N. a 74. percben.

Az eddig egyetlen pontot sem szerző Tótkomlós látogatott Szabadkígyósra, ahol két alapember is hiányzott eltiltás miatt. Ezt ki is használták a vendégek, hiszen előnybe kerültek elég korán, de a félidei szünetre fordított a Szabadkígyós. A fordulást követően azonban a vendégek részéről Papp N. egalizált, ami a meccs végeredményét is jelentette.

Vésztő – Jamina 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Pap Zs. a 74. ill. Barna D. a 90. percben.

A több játékosát is eltiltás miatt hiányoló vésztőiek a második félidőben szerezték meg a vezetést büntetőből, ám az ág is húzza a csapatot, hiszen a 90. minutumban Barna góljával egy pontot rabolt idegenből a Jamina. Ezzel a hazaiak megszerezték első pontjukat, a Jamina pedig hét pontjával egy helyet javított.

Szeghalom – Szarvas 2 – 4 (0 – 2)
Gólszerzők:
Gál L. a 63., Veres Zs. a 89. ill. Somogyi J. a 3., a 12., az 51. és Magyar M. az 57. percben.
Kiállítva: Tatár S. a 60. ill. Somogyi J. a 61. percben.

Nagyon bekezdett a Szarvas ezen a meccsen, hiszen negyedóra játék után már kettővel vezetett a csapat. A folytatásban négyre nőtt az előny, majd a hazaiaknál Tatár, a vendégeknél pedig Somogyi J. jutott a kiállítás sorsára. Tíz a tíz ellen a Szeghalom bizonyult jobbnak, a csapat két gólt szerzett, de ez a lényegen már nem változtatott. A Szarvas már a harmadik.

Vasárnap

Dévaványa – Kondoros 1 – 2 (0 – 2)
Gólszerzők: Petneházi S. a 85. ill. Lakatos E. a 9. és Takács M. a 29. percben.

Nagyon gyorsan megszerezte a vezetést a Kondorost, illetve elég hamar növelték is előnyüket, ami kissé meglepő viszont, hogy a második találat után nem jöttek az újabb gólok. Így a 85. percben a Dévaványa gólja izgalmassá tette a meccs végét, de a Kondoros így is nyerni tudott, mellyel átvette a vezetést a Füzesgyarmattól.


Megye II.

Csanádapáca – Békés 3 – 5 (1 – 2)
Gólszerzők:
Kránitz A. a 10., Csende K. a 61., a 76. ill. László N. a 4., az 51., a 80., Csende K. (ög.) a 16. és Kardos I. az 57. percben.

A Békés már a negyedik percben előnybe került, de erre gyorsan jött a hazai válasz, majd egy öngóllal már újra a vendégeknél volt az előny, ami a szünetig ki is tartott. A fordulást követően a békésiek bizonyultak aktívabbnak, ami végül kétgólos győzelmet jelentett a listavezetőnek.

Csorvás – Battonya 5 – 1 (2 – 0)
Gólszerzők:
Szentesi Z. a 2., a 34., Andrékó V. az 52., Gerda V. az 57., Lengyel M. a 75. ill. Podina L. a 75. percben.

Meglepően szerepelnek a második vonal csapatai, hiszen a Dobozon vereséget szenvedő Csorvás a jól rajtoló Battonyát könnyedén verte. A második percben megszerzett előnyüket egyszer sem adták ki a kezükből, így nem volt kérdés, hogy melyik csapaté lesz a három pont.

Sarkadkeresztúr – Kunágota 0 – 1 (0 – 1)
Gólszerző:
Hajdú N. a 27. percben.

Három alapembere is hiányzott a hazaiaknak eltiltás miatt, ezt pedig biztosan megérezte a csapat. A Kunágota egyetlen góllal nyerte meg a meccset, így a csapat két komoly vereség után hat pontot szerezett két mérkőzésen.

Újkígyós – Gyomaendrőd 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Horváth B. a 35., Dunai Z. a 74. ill. Putnoki T. a 25. percben.

Ezen a meccsen a Gyomaendrőd szerzett vezetést, azonban a szünet előtt egyenlített az Újkígyós, a meccs hajrájában pedig győztes gólt szerzett Dunai az Újkígyósnak. Ezzel a sikerrel pedig tovább folytatódik az Újkígyós meglepően jó szereplése.

Okány – Doboz 2 – 0 (2 – 0)
Gólszerző:
Molnár J. a 32. és a 41. percben.

A múlt heti siker után vélhetően a három pontért ment Okányba az újonc Doboz, de megtapasztalták, hogy idén nem könnyű Okányban nyerni. Olyannyira nem könnyű, hogy az első félidőben két góllal Molnár eldöntötte a mérkőzés érdemi részét.

Békésszentandrás – Lőkösháza 3 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Virág I. a 20., a 60. és Lós I. a 33. percben.

Szorosabb mérkőzést jósoltunk ennek az összecsapásnak, ám a Békésszentandrás Virág és Lós góljával bő félóra után már kétgólos előnyben futballozott. A második játékrészben szerzett újabb hazai gól mindent eldöntött.

Atletico Békéscsaba – Sarkad 1 – 4 (1 – 1)
Gólszerzők:
Patkás R. a 44. ill. Sós M. a 7., a 88., Oláh T. a 69. és dr. Bányai T. a 78. percben.

Sós M. a hetedik percben szerzett vezetést a vendégeknek, majd éppen a szünet előtt egyenlített az Atletico. A fordulást követően viszont már csak sarkadi gólok voltak, amikkel a meccs végére sima eredmény alakult ki, még ha ennyire sima talán nem is volt a mérkőzés.

Vasárnap

Bucsa – Békéscsabai MÁV 5 – 3 (1 – 1)
Gólszerzők: Lázók S. a 32., a 48., Bányai J. a 61., a 64., Kovács Zs. a 90. ill. Zsömbörgi R. a 8., a 87. és Takács K. a 85. percben.

Ezen a mérkőzésen a MÁV szerzett vezetést, majd a Bucsa kiegyenlített, a fordulás után pedig megfordították a meccset a hazaiak. Négy-egyes állásnál úgy tűnt, hogy már minden eldőlt, azonban a vendégek a hajrában feljöttek négy-háromra, de az utolsó szó a hazaiaknál maradt, akik így a kieső helyről is elmozdultak.

Kép: oroscafe.hu/Kecskeméti Krisztina

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × 3 =