Körösladányi MSK

A Rákóczi győzelmével izgalmassá vált a tabella eleje

A nagyon jó játékosállománnyal rendelkező füzesgyarmatiak ellen hazai pályán nyert a Rákóczi, ami bravúrnak mondható, ez a siker pedig izgalmasabbá tette a tabella elejét. Meglepetés a második vonalban, hogy az alsóházi csapatok szinte mindannyian nyertek, így pedig a tabellán a harmadik és a tizenegyedik között csak négy pont a különbség.

 

A forduló meglepetését két második osztályú csapat okozta előző héten, hiszen Okány és a Csorvás sikere a maga nemében meglepő volt. A két klub hazai pályán nyert, előbbi a jó szériában lévő újonc Dobozt, utóbbi pedig a jó formában lévő Battonyát gyűrte le, summázva mindkét meccs simának mondható volt. A hétvége bravúrja pedig a Rákóczi Vasashoz fűződik, hiszen a csapat a jó erőkből álló Füzesgyarmatot győzte le, ami jelenleg bármelyik csapattól bravúrnak számítana. Ez a siker egyébként a bajnokság szempontjából jól jött, mert a tabella eleje így kicsit összébb rázódott.

Az előző fordulóban két játékos tudott mesterhármast elérni, így ketten állhatnak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. A múlt hétvége gólkirályi címét Somogyi János (Szarvas) és László Norbert (Békés) érdemelte ki, három-három találattal, és azt meg kell jegyezni, hogy mindkettejük csapatának szüksége volt erre a három találatra a győzelemhez. A forduló legfontosabb gólját pedig Hajdú Norbert szerezte, aki a Kunágotát juttatta három ponthoz találatával. A kunágotaiaknak nagyon fontos volt az újabb győzelem, hiszen ezzel egy nagyobb gödörből másztak ki.

A forduló érdekességeként azt lehet megemlíteni, hogy egy mérkőzés alatt hogyan kerülhet valaki a mennyből a pokolba. Volt játékosunk, Somogyi János klasszikus mesterhármassal járult hozzá csapata sikeréhez, azonban a játékost a hajrában egyből pirossal kiállították. A támadót pedig nehéz lesz pótolni ezen a héten, hiszen ősszel termeli a gólokat.

Kapott gól nélküli percek a 6. ill. az 7. forduló után

Megye I.

Megye II.

154 perc – Okány
128 perc – Kunágota
101 perc – Békésszentandrás

Győzelmi sorozat a 6. ill. az 7. forduló után

Megye I.

6 meccs – Kondoros
4 meccs – Körösladány
3 meccs – Mezőhegyes
2 meccs – Szarvas
1 meccs – Rákóczi Vasas

Megye II.

5 meccs – Békés
2 meccs – Kunágota, Sarkad
1 meccs – Okány, Békésszentandrás, Csorvás, Újkígyós, Bucsa

Kapott gól nélküli mérkőzés 6 ill. 7 forduló után

Megye I.

2 meccs – Füzesgyarmat, Rákóczi Vasas, Szarvas
1 meccs – Szeghalom, Kondoros, Körösladány, Mezőhegyes, Jamina

Megye II.

4 meccs – Békésszentandrás
3 meccs – Békés
2 meccs – Újkígyós, Sarkad
1 meccs – Doboz, Lőkösháza, Gyomaendrőd, Sarkadkeresztúr, Battonya, Okány, Kunágota

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − kilenc =