Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. hétvégi mérkőzései

Idegenben gyúrhat első győzelmére a vésztői csapat, a Jamina pedig Szarvason izzaszthatja meg a vendéglátókat. A Békés otthon folytathatja remek szereplését a Kunágota ellen, az Okány számára is „kényelmes” lesz a helyzet hazai pályán, míg a második Békésszentandrás Bucsán izzadhat meg a három pontért.

 

Megye I.

Mezőkovácsháza – Rákóczi Vasas
Jv.:
Kocsondi Bálint
szombat, 14:30

A Rákóczi Vasas idén is a felsőház magjához tartozik, míg a Mezőkovácsháza ugyan egyénileg nem rossz játékosokból épül fel, csapatként mégsem megy az együttesnek ősszel. A megszerzett három pontjukkal csak a Vésztőt múlják felül, az esélyek alapján pedig nem sok reményt fűzhetnek ehhez a hétvégéhez sem, hiszen a Rákóczinak ez a meccs kötelező lesz, a győzelem szempontjából. A hazai pontszerzés igen nagy bravúr lenne, mindazonáltal nagy csalódás vendég részről.

Szarvas – Jamina
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 14:30

A Szarvas az ötödik helyen áll, a csapat éppen múlt héten tudta le a pihenőjét, míg a Jamina az előző fordulóban a Füzesgyarmat gárdáját szorongatta meg. A vendégek most is okozhatnak nehéz pillanatokat a Szarvasnak, ráadásul a vendégeknek van egy kis törlesztenivalójuk is tavaszról.

Tótkomlós – Vésztő
Jv.:
Kőhalmi Attila
vasárnap, 13:30

Nem szerepel a legjobban a két együttes, de talán a Vésztő számára lehet ez a mérkőzés nagy lehetőség, hiszen ha idegenben sikerülne nekik megtörni a jeget, akkor talán kimászhatnának még a tél előtt a gödörből, amibe kerültek. Arról nem beszélve, hogy egy vendég siker esetén, akár két pozíciót is javíthatnak, persze a Tótkomlós hazai nagyot fog küzdeni, szintén a három pontért.

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Füzesgyarmat – Kondoros
Jv.:
Pécs Zoltán
szombat, 14:30

Körösladány – Szeghalom
Jv.:
Sechna Gábor
szombat, 14:30


Megye II.

Békéscsabai MÁV – Újkígyós
Jv.:
Farkas Csaba Zsolt
szombat, 14:30

Mindkét csapat meglepetést okozott ebben a bajnokságban, hiszen a MÁV az utolsó helyen áll, amire előzetesen azért nem lehetett számítani, ellenfelük viszont pozitív csalódást okozva, több nagy csapatot is legyőzve a hatodik. Az eddigi eredmények alapján a több sebből vérző MÁV nagyon nehéz helyzetben lesz még hazai pályán is, de semmi sincs kizárva, egyszer megtörhet a jég náluk is.

Battonya – Sarkadkeresztúr
Jv.:
Szelezsán György
szombat, 14:30

Új edzővel új célok lebeghetnek a sarkadkeresztúri játékosok szemei előtt, múlt héten sikerült is jól debütálnia Cserháti mesternek, hiszen győzött a csapat. A Battonya nagy meglepetésre legyőzte a Békésszentandrást is, majd az Újkígyóstól kikaptak, így igen szeszélyes a gárda. Battonyán azonban nem könnyű idén ősszel sem nyerni, ezt a Cserháti csapat is meg fogja tapasztalni szombaton…

Doboz – Sarkad
Jv.:
Barta Tibor
szombat, 14:30

Egy góllal, de a Békés ellen alulmaradt a Sarkad, hétvégén pedig az újonc doboziak otthonába látogatnak. Ott ismételten nem vár rájuk könnyű mérkőzés, de ezen a hétvégén javíthatják a múlt heti vereséget, hiszen a Doboz ugyan nehéz ellenfél, de nem legyőzhetetlen, főleg egy Sarkad számára.

Békés – Kunágota
Jv.:
Benyovszki Zoltán
szombat, 14:30

Menetelnek a békésiek, már az előnyük is megnyugtató az élen, hiszen a Békésszentandrás nincs lőtávolban. Ennek ellenére botlás nem fér bele, ha az élen akarnak maradni, a Kunágota ellen pedig hazai pályán hozniuk kell a kötelező három pontot, még úgy is, hogy a vendégek már negatív és pozitív meglepetéseket is okoztak idén.

Okány – Atletico Békéscsaba
Jv.:
Modes Ottó Péter
szombat, 14:30

Egy pontot szereztek, vagy inkább kettőt veszítettek az okányiak az előző fordulóban, de most újból hazai pályán lesz a csapat, ami számukra hatalmas előny ősszel, legalábbis az eredményekből ez látszik. Most az ellenfél is „könnyebb” lesz, hisz az újonc Atleticot kellene meglepniük hazai pályán. Okányban reménykedhetnek abban, hogy az esélyesség súlya nem fogja túlságosan nyomni a futballisták vállát.

Csorvás – Csanádapáca
Jv.:
Sándor Imre
szombat, 14:30

A Csanádapáca múlt heti pontszerzésével elkerült a kieső helyről, ám biztonságban egyáltalán nincs a csapat továbbra sem. Soron következő ellenfelük az újonc csorvási alakulat, akik egyébként elfogadhatóan teljesítenek, de ezen a mérkőzésen ettől függetlenül bármi megtörténhet. A Csanádapáca okozhat meglepetést is.

Lőkösháza – Gyomaendrőd
Jv.:
Telek András
vasárnap, 13:30

Ugyan ötödik a Gyomaendrőd, de a csapatnak leginkább a hazai környezet fekszik, idegenben jóval szerényebben szerepel a csapat. A Lőkösháza az ősz végére kezdi azt az arcát mutatni, amit már tavasszal is, így hazai környezetben ők várják esélyesként a találkozót.

Bucsa – Békésszentandrás
Jv.:
Bálint Zoltán
vasárnap, 13:30

Felszálló ágban van a bucsai csapat, hiszen négy zsinórban megnyert találkozó után múlt héten ikszeltek, így összességében bő egy hónapja veretlen a csapat. A hazai nézősereg pedig plusz erőt adhat nekik, amire lesz is szükségük a Békésszentandrás ellen. A jelenleg második helyen álló vendégek nem „szórakozni” mennek Bucsára, céljuk a győzelem.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + tizennégy =