Körösladányi MSK

Nagyító alatt a Megye I. és II. hétvégi mérkőzései

Hétvégén a Mezőhegyes megközelítheti a dobogót, Vésztőn megtörhet a jég, és a csapat megszerezheti első sikerét. A Békésszentandrás és a Lőkösháza számára kötelező lesz a győzelem szombaton, a Csanádapáca vagy az Okány pedig újra győzelmet zsebelhet be, a két fél egymás ellen meccsel majd.

 

Megye I.

Jamina – Mezőhegyes
Jv.:
Sechna Gábor
szombat, 13:30

A Mezőhegyes nagyon jó passzban van ősszel, míg a Jamina jóval gyengébben szerepel ellenfelénél, bár a klubban benne van mindig a meglepetés. A Mezőhegyes várja esélyesként ezt a találkozót, ráadásul számukra duplán fontos lesz ez a mérkőzés, mert a párosításoknak köszönhetően sokat előre léphetnek egy sikerrel, ha a többi pályán számukra kedvező eredmény születik.

Vésztő – Szabadkígyós
Jv.:
Csongrád megye
szombat, 13:30

Továbbra is nyeretlenül a tabella végén áll a Vésztő, de talán hétvégén hazai pályán megtörik a jég. A Szabadkígyós ugyan jobban szerepel a bajnokságban, mint a vésztőiek, de így is benne van a pakliban egy esetleges vereség számukra. Ahhoz, hogy a hazaiak még tavasszal érdemben előrébb tudjanak lépni, ezt a meccset hozniuk kellene. Háromesélyes találkozón, egy gól dönthet majd.

Rákóczi Vasas – Szeghalom
Jv.:
Mihálik Pál
szombat, 13:30

Ha olyan harciasan játszik a Szeghalom, mint múlt héten Körösladányban, akkor a Rákóczi Vasa otthonában is lehet esélyük hétvégén. Az orosházi együttes stabilan az élmezőnyben tanyázik, hazai környezetben minden mérkőzésüket próbálják győzelemmel abszolválni, erre hétvégén is meg lesz minden esélyük, mert van sebezhető pontja a szeghalmiaknak. Ennek ellenére szoros küzdelemben dőlhet el a pontok sorsa.

Dévaványa – Mezőkovácsháza
Jv.:
Bálint Zoltán
vasárnap, 13:30

Az első forduló győzelme után sorban szenvedi el a kisebb-nagyobb vereségeket a Mezőkovácsháza, így nem meglepő, hogy csak a nyeretlen Vésztőt előzik meg a tabellán. A Dévaványa sem szerepel sokkal jobban, de a csapat mégis egységesebbnek tűnik jelen pillanatban, ami egy ilyen mérkőzésen döntő lehet.

Kiemelt mérkőzések, melyeket ITT elemeztünk:

Kondoros – Szarvas
Jv.:
Barta Tibor
szombat, 13:30

Füzesgyarmat – Körösladány
Jv.:
Zahorán János
szombat, 13:30


Megye II.

Békésszentandrás – Csorvás
Jv.:
Tóth Imre
szombat, 13:30

A második helyen tanyázó békésszentandrásiaknak nem szabadna, hogy gondot okozzon a Csorvás hazai pályán. Az újonc vendégek ugyan jól szerepelnek a bajnokságban, de a bajnoki címre is esélyes együttes hazai környezetben nem hibázhat egy ilyen meccsen.

Kunágota – Doboz
Jv.:
Kocsondi Bálint
szombat, 13:30

Igazi hullámvasút a Kunágota szereplése ősszel, hiszen a csapat a rossz kezdést követően nagyon jól szerepelt, majd most zsinórban három vereségbe szaladtak bele, ami miatt az utolsó bennmaradó helyig csúsztak vissza. A Doboz ezzel ellentétben múlt heti sikerével a hetedik helyre jött előre, ám a vendégek is igen szeszélyesek, így nehéz lenne megjósolni, hogy ezen a mérkőzésen ki lesz az esélyesebb.

Sarkad – Battonya
Jv.:
Gyuga Zsolt
szombat, 13:30

Három vereséggel a Sarkad is sok pozíciót veszített az elmúlt hetekben, ami kissé meglepő volt. A Battonya is hasonlóan szerepel, hiszen a Békésszentandrás legyőzése után két mérkőzésen sem tudott nyerni a csapat. Most a Sarkad otthonában is nehéz dolguk lesz, mert a vendéglátók végre szeretnének visszatérni a helyes útra, amire hazai pályán nagy esélyük lesz.

Sarkadkeresztúr – Békéscsabai MÁV
Jv.:
Fehér József
szombat, 13:30

Az új edzővel kisebb lendületet vett a sarkadkeresztúri csapat, de még mindig nem teljesedtek ki. A MÁV csapatát ezzel szemben az ág is húzza, múlt héten nyertes állásból az utolsó percben veszítettek pontot. A sereghajtó ellen győzelemre készülnek a hazaiak, ami ha nem sikerülne az nagy csalódás lenne a vendéglátóknak.

Újkígyós – Bucsa
Jv.:
Juhász Lajos
szombat, 13:30

Három hétvége óta veretlen az Újkígyós, így a csapat igazi meglepetésre a tabella elején áll, míg a Bucsának éppen múlt héten szakadt meg egy jó sorozata. A két csapat körülbelül hasonló játékerőt képvisel, így abszolút háromesélyes találkozón bármi megtörténhet.

Atletico Békéscsaba – Lőkösháza
Jv.:
Hanyecz Bence
szombat, 13:30

Kieső helyen áll az Atletico Békéscsaba, a csapat helyzete nem túl rózsás az utóbbi időben, ráadásul pontot sem a közelmúltban szereztek. A Lőkösháza viszont jelenleg a harmadik helyen áll, számukra ezt a találkozót kötelező lesz megnyerni. A vendégek részéről a három ponton kívül más eredmény nem elfogadott, persze ehhez lesz egy-két szava a csabai klubnak is.

Csanádapáca – Okány
Jv.:
Baráth János
szombat, 13:30

Érdekes párharc lesz ez, hiszen mindkét fél szeretne a lehető legtávolabb kerülni a kieső helyektől, ezen a meccsen pedig mindkét félnek lesz esélye bezsebelni a három pontot. Az előző héten sikerrel hangolt egyik és másik csapat is erre a hatpontos összecsapásra, így nehéz lenne bármit is jósolni szombatra. Ami biztos, hogy a döntetlen egyik félnek sem lenne jó.

Kiemelt mérkőzés, melyet ITT elemeztünk:

Gyomaendrőd – Békés
Jv.:
Mezei Máté
szombat, 13:30

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 20 =