Körösladányi MSK

A Megye II. és Magyar Kupa hétvégi krónikája

A Békés botlott az első tavaszi fordulóban, így a magabiztosan nyerő Békésszentandrás került az élre, míg a kupában a Vésztőnek és a Rákóczi Vasasnak is rezgett a léc, de végül mindkét csapat a hajrában lőtte magát tovább a kupában. A legsimább meccset a Szabadkígyós játszotta, ők tíz gólt lőttek ellenfelünknek.

 

Megye II.

Kunágota – Bucsa 0 – 3 (0 – 2)
Gólszerzők:
Szőke R. a 6., Lázók S. a 12. és Tasi K. a 80. percben.

Idegenben is viszonylag könnyen nyertek a bucsaiak, győzelmüket megalapozták az első félidőben szerzett két góllal. Mivel a 12. percben már kettő-null volt az állás a vendégeknek, így nyugodtan focizhattak, a hajrában pedig a végeredmény is kialakult.

Újkígyós – Csanádapáca 1 – 0 (1 – 0)
Gólszerző:
Csiernyik M. a 42. percben.
Kiállítva: Csákvári Z. (Csanádapáca) a 75. percben.

Szoros mérkőzést hozott a két fél összecsapása, végül az Újkígyósnak sikerült átmentenie az őszi formáját tavaszra, és egyetlen lőtt góllal megnyerték a találkozót, ezzel pedig tartják az ötödik helyüket.

Sarkad – Csorvás 4 – 1 (2 – 1)
Gólszerzők:
Oláh T. a 26., a 49., Tóth L. a 31., Sós M. a 81. ill. Gyevi-Nagy B. az 5. percben.

Ugyan a vendég csorvásiak szereztek vezetést a mérkőzésen, de sokáig nem tartott az örömük, mert öt perc alatt fordított a házigazda, majd a második játékrészben még két gólt lőttek, amivel simává tették a mérkőzést. A Sarkad győzelemmel nyitott, a megerősített Csorvás pedig jövő héten javíthat otthon.

Sarkadkeresztúr – Okány 1 – 1 (0 – 0)
Gólszerzők:
Molnár M. a 78. ill. Kata R. a 87. percben.

Hasonlóan az őszi mérkőzéshez, most is 1-1-s döntetlent játszottak a felek. Molnár M. tizenegyesből szerezte meg a vezetést a hazaiaknak a 78. percben, ám hátralévő percekben még volt annyi ideje az Okánynak, hogy egy büntetőt ők is összehozzanak, amivel döntetlenre hozták a mérkőzést. Ez az eredmény talán egyik félnek sem megfelelő, de jobb, mint a vereség.

Békésszentandrás – Atletico Békéscsaba 9 – 1 (4 – 0)
Gólszerzők:
Virág I. a 9., a 69., a 77., Lovas A. a 13., a 60., Rácz A. a 18., Dernovics T. a 40., Kozák B. a 86., Sajben G. a 88. ill. Tóth R. a 83. percben.

Kiütéses vereséget szenvedett az Atletico Békésszentandráson, a hazai csapat hozta a kötelezőt a nyitányon, ami egyébként azt is jelenti számukra, hogy az élre álltak, mert a Békés botlott a Doboz ellen. A vendégek továbbra is kieső helyen tanyáznak.

Békés – Doboz 1 – 2 (0 – 1)
Gólszerzők:
Minya I. a 76. ill. Kopács Zs. a 33. és Rácz Gy. a 81. percben.

A Doboz szerezte meg a vezetést még az első félidőben, erre pedig viszonylag későn, csak a 76. percben jött a békési válasz. Ez viszont nem jelentett pontszerzést a hazaiaknak, mert a 81. percben újra magához ragadta az előnyt a vendég gárda, amit már nem is adtak ki a kezükből. Ezzel a vereséggel a Békés a második helyre csúszott vissza.

Gyomaendrőd – Békéscsabai MÁV 7 – 0 (1 – 0)
Gólszerzők:
Furka Zs. a 44., az 54., a 61., a 69., Kovács T. az 55., Sebők M. a 78. és Putnoki T. a 90. percben.

A kupában ugyan magasabb osztályú ellenfelet ütött ki a MÁV, a bajnokságban mégsem jött ki nekik a lépés. Az első félidőben még jól tartották magukat, hiszen csak a 44. percben szerzett vezetést a Gyomaendrőd, de a második félidőben teljesen összeomlott a MÁV, és nagy zakóba szaladtak bele.

Vasárnap

Lőkösháza – Battonya 5 – 4 (2 – 2)
Gólszerzők: Puporka E. a 8., az 57., Barna A. a 22., a 68., Szilágyi Zs. a 72. ill. Podina L. a 28., a 30., a 82. és Tóth Z. az 52. percben.
Kiállítva: Liszkai L. (Battonya) a 36. percben.

Puporka és Barna góljával kettővel elment az első félidőben a Lőkösháza, de Podina rövid időn belül hűtötte a kedélyeket, így a szünetre 2-2-s állással és lőkösházi emberelőnnyel mehettek a csapatok. A Battonya aztán tíz emberrel is megszerezte a vezetést, majd a Lőkösháza percei következtek, hiszen a csapatnak háromszor is sikerült kihasználnia az emberelőnyét. 5-3-s állásnál viszont még nem volt vége a meccsnek, mert Podina hajrában lőtt gólja izgalmassá tette az utolsó perceket, de egyenlíteni már nem tudott a vendég csapat.


Magyar Kupa

Kétegyháza – Magyarbánhegyesi FC 0 – 0; büntetőkkel: 6 – 7

A rendes játékidőben nem bírt egymással a két fél, így büntetőkre került sor. Sokáig úgy tűnt, hogy itt sem tudja dűlőre vinni a dolgot a két csapat, mert 6-6-ig fej-fej mellett haladtak, viszont a hetedik rúgásnál hibázott a hazai játékos, így a Magyarbánhegyesi FC ment végül tovább a kupában.

Gádoros – Kondoros 2 – 4 (1 – 1)
Gólszerzők:
Bódi L. a 6., Csikós I. a 89. ill. Kajtár I. a 22., Takács M. a 67., a 84. és Péli T. a 75. percben.

A mérkőzés elején vezetést szerzett a Gádoros, ám a Kondoros a szünetre egyenlíteni tudott, igaz ez még nem volt jó eredmény a vendégek számára. A második játékrész második felében aztán megszerezte a vezetést a vendég együttes, ez pedig a továbbjutásukat jelentette, mert 4-1-nél már csak szépíteni tudott a Gádoros.

Nagyszénás – Rákóczi Vasas 1 – 2 (0 – 0)
Gólszerzők:
Vincze A. a 69. ill. Nyéki B. a 84. és a 88. percben.

Rezgett a léc a vendégeknek, hiszen a harmadik osztályú Nagyszénás ellen a 69. percben hátrányba került a Rákóczi, büntetőből szerzett vezetést a Nagyszénás. Már-már úgy tűnt, hogy meglesz a továbbjutás hazai oldalon, azonban a hajrában két tizenegyest is összehozott a hazai védelem, ezeket pedig Nyéki biztos lábbal értékesítette. Így, ha nem is magabiztosan, de továbbjutott a Rákóczi Vasas.

Kamut – Vésztő 2 – 3 (0 – 1)
Gólszerzők:
Juhász K. az 57., a 80. ill. Rostás B. a 42., a 90. és Pap Zs. a 71. percben.

Az egy-nullás vésztői vezetésre válaszolt a Kamut, majd az újabb vendég előnyre is tudtak „reagálni” a kamutiak, így ezen a meccsen is érett a meglepetés, egészen a 90. percig, amikor Rostás B. mentette a menthetőt, és továbblőtte a Vésztőt a kupában.

OMTK-ULE – Jamina 2 – 5 (1 – 4)
Gólszerzők:
Buza B. a 20., a 64. ill. Kovács I. a 9., Horváth M. a 11., Darányi D. a 24., a 42. és a 65. percben.

Viszonylag könnyedén jutott tovább a Jamina is, akik a harmadik vonalban menetelő OMTK-ULE-t verték ki a kupából. A korai vendég gólok segítették a Jaminát, aminek köszönhetően nem kellett izgulnia a csapatnak.

Kaszaper – Szabadkígyós 0 – 10 (0 – 4)
Gólszerzők:
Milek B. (2), Cseke T. (2), Dowidat H. (2), Murvai D. (2), Frankó M., Farkas J.

Sima mérkőzésen ment tovább a Szabadkígyós. A Megye III-as Kaszaper nem tudott beleszólni ebbe a párharcba, ezen a hétvégén ez lett a legsimább mérkőzés a kupameccsek közül.

Kép: newjsag.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tíz − öt =