Körösladányi MSK

Nagyító alatt a hétvégi forduló mérkőzései

A két első osztályú bajnokesélyes hazai pályán folytatja a küzdelmeket, míg a Jamina hazai pályán feledtetheti a múlt heti hat-nullás vereséget. A Békés szintén hazai környezetben fogadja a sereghajtót, hasonlóan kötelező mérkőzés vár az Újkígyósra is, az okányiak pedig megpróbálják bezsebelni első sikerüket.

 

Megye I.

Kondoros – Szabadkígyós   (ősszel: 4 – 2)
Jv.:
Barta Tibor
szombat, 15:00

Sok gólos mérkőzést játszott már ősszel is a két csapat, ám akkor idegenben is nyert a Kondoros. A győzelemre most is a KOTE lesz az esélyesebb, még akkor is, ha a Szabadkígyós meggyőző sikerrel indította a tavaszt. A bajnoki címre hajtó együttes hazai pályán nem veszíthet pontot tavasszal.

Füzesgyarmat – Tótkomlós   (ősszel: 5 – 0)
Jv.:
Bálint Zoltán
szombat, 15:00

Papíron könnyű dolga lehet a Füzesgyarmatnak, hiszen a Tótkomlóst kellene nekik hazai pályán legyőzniük. A vendégek vélhetően védekezésre fognak berendezkedni idegenben, kérdés azonban, hogy a védelmi fal meddig bírja majd a füzesgyarmati rohamokat. Mondani sem kell, hogy itt a pontvesztés nagy érvágás lenne a hazaiaknak.

Vésztő – Rákóczi Vasas   (ősszel: 0 – 2)
Jv.:
Dobai János
szombat, 15:30

Van fogható pont az orosházi csapaton, ezt már múlt hétvégén a Dévaványa is megmutatta. A Vésztő továbbra is szeszélyes együttes benyomását kelti, múlt héten mondhatni egy vesztes mérkőzést hoztak vissza a sírból, viszont szombaton ennél is több kellhet a pontszerzés érdekében. Kérdés, hogy a hazai gárda vajon fel tudja-e venni a kesztyűt a Rákóczi ellen.

Jamina – Mezőkovácsháza   (ősszel: 2 – 3)
Jv.:
Modes Ottó Péter
vasárnap, 11:00

A bajnokságban egyetlen sikert ért el a Mezőkovácsháza, azt pedig éppen a Jamina ellen. A vendég gárda tavasszal elsőnek lép pályára, a Jamina pedig nagy vereségen van túl. Összességében hasonló csapatokról beszélhetünk, így a tavaszi pontgyűjtögetést vasárnap bármelyik fél elkezdheti.

A forduló rangadói, melyekről ITT olvashat:

Szarvas – Mezőhegyes
Jv.:
Juhász Lajos
szombat, 15:00

Dévaványa – Körösladány
Jv.:
Hanyecz Bence
vasárnap, 15:00


Megye II.

Sarkadkeresztúr – Békésszentandrás   (ősszel: 0 – 1)
Jv.:
Telek András
szombat, 15:00

Ősszel is szoros mérkőzést játszott egymással a két csapat, ez most is lehet így, bár a Sarkadkeresztúr gyengén kezdte a szezont, igaz a Békésszentandrás is beleszaladt egy meglepetésbe múlt héten. A pontok mindkét oldalon kellenének, de csak egy csapat nyerhet, amihez az előjelek alapján valamivel a vendégek vannak közelebb.

Gyomaendrőd – Csorvás   (ősszel: 2 – 4)
Jv.:
Sándor Imre
szombat, 15:00

Idegenben kikapott a Gyomaendrőd fél éve, de most visszavághatnak az újonc csorvásiaknak. A vendégek éppen múlt héten szerezték meg első sikerüket a Kunágota ellen tavasszal, ellenfelük pedig veretlen eddig 2017-ben. Hasonló képességű csapatokról beszélünk, így kiélezett csatát hozhat a párharc, aminek komolyabb tétje nincs, de a középmezőnyben egyik és másik fél is előrébb mozdulhat el a tabellán egy sikerrel.

Kunágota – Okány   (ősszel: 3 – 2)
Jv.:
Benyovszki Zoltán
szombat, 15:00

Csakúgy mint ősszel, most is két vereséggel kezdett a Kunágota, csak fél éve éppen az Okány ellen szerezték meg első sikerüket. A vendégek két döntetlen után a győzelem ízét is szeretnék már megérezni idén, amire lesz is esélyük, hiszen a tavaszi produkciók alapján előbb vagy utóbb jön az első siker is. Persze ehhez a Kunágota nem fog asszisztálni, a csapat jelenleg az első tavaszi góljára gyúr, ami megtörhetné a jeget náluk. Minimális különbség várható a csapatok között.

Békés – Békéscsabai MÁV   (ősszel: 4 – 0)
Jv.:
Korbely Péter Szabolcs
szombat, 15:00

A MÁV csapatánál nem történt nagy változás télen, ezt az eddigi két eredményük is tükrözi a bajnokságban. A Békést a jól szereplő Doboz megviccelte a nyitófordulóban, hasonló hazai vereségre most nem mutatkozik előjel, hisz a két gárda között hatalmas a különbség, ami a tabellán is látszódik.

Csanádapáca – Sarkad   (ősszel: 0 – 1)
Jv.:
Fehér József
szombat, 15:00

Felemásan kezdte az idényt mindkét csapat, így nehéz eldönteni, hogy hétvégén melyik fél lesz az esélyesebb. A hazai pálya előnyét kihasználhatja a Csanádapáca, de a múlt heti teljesítménynél több kell, ha a Sarkadot is le akarják győzni. A vendégek idegenben fele annyi pontot szereztek a szezon során, mint otthon, ez számukra nem túl jó előjel, de akár javíthatják is ezt a statisztikát. Küzdelmes mérkőzésen, egy-két gól döntheti el a pontok sorsát.

Újkígyós – Atletico Békéscsaba   (ősszel: 4 – 1)
Jv.:
Fekete Zoltán
szombat, 15:00

Az őszihez hasonlóan most is jól kezdte a szezont az Újkígyós, legutóbb a bajnokesélyes Békésszentandrás otthonában szereztek egy pontot. Az Atletico két mérkőzésen 17 gólt kapott, és szombaton sem lesz egyszerű dolguk. A múlt heti pontszerzés után a kötelező győzelmet hazai pályán hoznia kellene az Újkígyósnak.

Lőkösháza – Bucsa   (ősszel: 1 – 1)
Jv.:
Kocsondi Bálint
vasárnap, 15:00

A Battonya elleni rangadó után csupán szerény győzelemmel jeleskedett a MÁV otthonában a Lőkösháza, míg a Bucsa négy ponttal nyitotta a tavaszt. Ősszel az már sikerült a mostani vendégeknek, amivel valószínűleg most is elégedettek lennének: egy pontot szereztek. A Lőkösháza viszont hazai pályán általában ütőképes szokott lenni, ami az ellenfelekre nézve nem túl hízelgő.

A forduló rangadója, melyekről ITT olvashat:

Doboz – Battonya
Jv.: Gyuga Zsolt
szombat, 15:00

Kép: oroscafe.hu

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 5 =