Körösladányi MSK

A legnagyobb helyzetek is kimaradtak, gól nélküli döntetlen a Vésztő ellen

Meddő mezőnyfölényben futballozott csapatunk jó 75 percen keresztül, ezen időszakban a Vésztőnek kapura rúgása sem volt, mi pedig kihagytuk az összes helyzetünket. A hajrára nyílt lett a találkozó, a mindent eldöntő egy gólt bármelyik fél megszerezhette volna, végül azonban 0-0-s döntetlennel zárult a meccs.

 

A mérkőzés első bő huszonöt percét nagyon könnyen lehet elemezni, hiszen a felek jobbára a mezőnyben gyötörték egymást, a labda pedig csapatunknál volt többet. Akcióink rendre ígéretesen kezdődtek, de valahogy a kapura nem tudtunk veszélyesek lenni. Aztán a 27. percben Szarka jó 50 méteres keresztlabdáját Papp Zs. vette át szélen, Bessenyei mellett befele cselezett, majd oldalról a hosszút vette célba, de Vári A. szögletre tolta a pöttyöst. A szögletből aztán megint veszélyeztettünk, Komódi érkezett a hosszún, fejese kicsivel kerülte el a kaput. A 30. minutumban Kormány tudott a jobb szélen előnybe kerülni védőjével szemben, beadása jónak is tűnt, de az üresen érkező Bakos elől mentett a vendég védő. A pár perces helyzetdömpinget Papp Zs. lövése zárta, amiben ugyan kevés erő volt, de a tömörülésben nem sokat láthatott a labdából a kapus, ennek ellenére védeni tudott.

A fordulás után mindenki bízott a jobb helyzetkihasználásban, viszont csapatunk adós maradt a góllal. Az 52. percben Papp Zs. egy felívelés után mellel tette maga elé a lasztit, lövése azonban nem sikerült a legjobbra, majd Bakos passzából Komódi tüzelt a kígyótérről, de kapu fölé. Az 55. percben nem hitte el senki, hogy Papp Zs. remek lövését Vári a jobb alsóból is kiszedte, majd a szöglet utáni gyenge fejesnél is a helyén volt a kapus. Ekkor sejteni lehetett, hogy ez lesz az a mérkőzés, amit ha reggelig játszunk se rúgunk gólt.

Már a 62. percben jártunk, amikor Bakos oldalról érkező lapos beadásába mintha valaki beleért volna, ez azonban nem változtatott azon a tényen, hogy Vári kapus nyújtózkodott és védett. A mérkőzés hajrájára szétszakadt a pálya, ekkor már benne volt az is a pakliban, hogy netán a Vésztő egyszer eljön és megnyerik a meccset. A 79. percben éppen Csikós L. fejelte labdával fejbe Juhászt, ez volt a vendégek első ígéretes lehetősége, igaz a nem a legjobban használták ki. Az ebből megítélt szöglet után középen Zsilinszki M. tudott fejelni, Kasik bravúrosan védett, majd a kipattanónál védőink is bravúrral felszabadítottak. Pár perc múlva Kasiknak ismét védenie kellett, de ekkor már könnyebb dolga volt a távoli lövésnél. A 91. percben pedig Papp Zs. lehetősége zárta a félidőt, játékosunk védője mellett befele cselezett, de lövése gyengére sikerült, így a végére maradt az iksz.

Összegzés

Az első félidőben ugyan nem sikerült betalálnunk, de biztató volt, hogy mezőnyfölényben tudtunk focizni. A második félidőben is nagy fölényben voltunk, de ez sajnos nem érett góllá, sőt a végén még a Vésztő is betalálhatott volna. Az egy ponttal talán a vendégek lehetnek elégedettek, de a mai játékunk sajnos erre volt csak elég. Továbbra is a harmadik helyen állunk, viszont a szabadnapját letöltő Rákóczi Vasas már csak egy pontra van tőlünk. Egy hét múlva Tótkomlóson javíthatunk.

Körösladány MSK – Vésztői SE 0 – 0
Sárga lap:
Kormány L. a 64. ill. Csikós L. a 43. és Papp D. a 92. percben.

300 néző

Körösladány MSK: Kasik V. — Juhász D., Nagy S., Viczián D., Kukla Zs. — Kormány L. (Kántor M. a 67’), Szarka Z., Komódi B. (Molnár J. a 67’), Zsömbörgi M. (Szalazsán A. a 85’), Papp Zs. — Bakos J. (Farkasinszki L. a 67’)

Vésztői SE: Vári A. — Lázár A. (Papp D. a 46’), Lázár T., Szabó S., Bessenyei L., Horváth D. (Pap Zs. az 58’), Rostás B. (Pálinkás R. a 66’), Rábai R., Tóth K., Zsilinszki M., Csikós L.

Somogyi János — Az első félidőben legalább tíz gólszerzési lehetőségünk volt, amivel harmatgyenge támadójátékunkkal nem tudtunk élni. A második játékrész már sokkal kiegyenlítettebb volt, bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet.

Brlázs Gábor — Az első félidőben nem volt támadójátékunk, a másodikban kidolgoztuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel megnyerhettük volna a mérkőzést. Végig fegyelmezetten játszott a csapat, így az egy pontra mindenképp rászolgáltunk.

Statisztika:

kapura lövés: 8 ill. 2
kaput eltaláló lövés: 4 ill. 2
szabálytalanság: 16 ill. 21
szöglet: 13 ill. 7
les: 0 ill. 3
sárga lap: 1 ill. 2
piros lap: 0 ill. 0

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 18 =