Körösladányi MSK

Hátrányból fordítva nyertünk a Gyulai Termál ellen

Minimális különbséggel, de megérdemelt győzelmet arattunk a Gyulai Termál csapata ellen hazai környezetben. Az első félidő derekán még hátrányba kerültünk, a szünetre viszont egyenlítettünk, a második játékrészben pedig a magunk javára fordítottuk a meccset, amit meg is tartottunk a lefújásig.

 

Két gyulai lehetőséggel kezdődött a mérkőzés, szinte egyből egy oldalról leadott lövést kellett védenie Nagy kapusnak, majd alig öt perc játék után nagy lehetőség maradt ki vendég oldalon. Nagy B. egy kapura tartó labdát ütött ki az üresen érkező vendég támadó elé, aki viszont kapu fölé lőtte ezt a lehetőséget. Csapatunk részéről csak Burai próbálkozását lehet megemlíteni, az ő lehetősége viszont eredménytelen volt. A 26. percben aztán egy szabadrúgást íveltek be a gyulaiak a kapunk elé, Tövisháti Máté János pedig a kapunkba fejelte a labdát. (0-1) Ezután jöhetett volna az egyenlítés, ám Knyihár hiába ugratta ki szépen Pappot, ő közelről kapu fölé tüzelt. Egy szöglet utáni fejes is nagy kavart okozott a vendég védelemben, gólt azonban ekkor sem tudtunk szerezni a kontrákra építő Gyula ellen. A mérkőzés 45. percében aztán 17 méterre a kaputól szabadrúgást kaptunk, amit Hajdu Zsolt szépen a vendég kapuba tekert. (1-1)

A lélektanilag legjobbkor érkező egyenlítés után a második félidőt is remekül kezdtük, hiszen már az 56. minutumban megszereztük a vezetést. Papp Zs. ugratta ki Burai I. Dávidot, aki védőjével megküzdve a kapus mellett a hálóba gurította a pöttyöst. (2-1) Burainak volt még ezután is lehetősége, igaz gólt már nem szerzett, csakúgy, mint Laksteter sem, akinek szépen passzolták vissza a labdát lövésre, de a próbálkozása az oldalsó lécről kijött. A vendégeknek is volt némi sanszuk az egyenlítésre, egy sarokrúgás utáni fejesnél például Nagy kapusnak kellett résen lennie, de a második félidőben jobbára mezőnyjáték volt a pályán. A 86. percben ráadásul emberhátrányba is került a fürdővárosi együttes, Bozsó M. egy lefújt szabálytalanság után Ruzsát lökte meg, amiért kicsivel hamarabb mehetett az öltözőbe társainál.

Összességében megérdemelt győzelmet arattunk a több ismerős arcot felvonultató Gyula ellen, ezzel a sikerrel pedig egyelőre megelőztük a vasárnap pályára lépő Rákóczi Vasast.

Körösladányi MSK – Várfürdő-Gyulai TFC 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzők:
Hajdu Zs. a 45., Burai I. D. az 56. ill. Tövisháti M. a 26. percben.
Sárga lap: Paulik Á. a 29., Burai I. D. a 82., Knyihár D. a 89. ill. Nagy S. a 31., Czirok J. a 33., Fülöp T. a 39. és Bogár I. a 87. percben.
Kiállítva: Bozsó M. (Gyula) a 86. percben.
Jók: Paulik Á., Ruzsa Z., Burai I. D., Kéki Cs. ill. Démusz D., Czirok J., Kukla Zs., Bogár I.

200 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. — Ruzsa Z., Viczián D. (Juhász D. a 24’), Knyihár D., Takács B. (Kéki Cs. az 51’), Papp Zs. (Laksteter J. az 59’), Kristóf G., Paulik Á., Zsíros P., Burai I. D., Hajdu Zs.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Várfürdő-Gyulai TFC: Démusz D. — Bogár I., Czirok J., Nagy S., Kukla Zs., Bozsó M., Fülöp T., Repisky D. (Kormány L. a 68’), Jimoh D., Tövisháti M. (Bozó A. a 49’), Konyecsni Z. (Susánszki M. a 63’)

Vezetőedző: Démusz Zsolt

Fodor Sándor – Parázs mérkőzés volt, már az első félidőben eldönthettük volna a találkozót. Játékunk sokkal folyamatosabb lehetett volna, ha a vendégek sokszor durva harcmodora nem akadályozta volna ezt meg. Megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

Démusz Zsolt – Szomorú, hogy nem a két csapat játéktudása döntött a pályán.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =