Körösladányi MSK

Meggyőző sikert arattunk a szomszédvár Szeghalom ellen

Nem fért kétség ahhoz, hogy szombaton a körösladányi derbin melyik volt a jobb csapat. Már az első percekben vezetést szereztünk, a hármas sípszóig pedig meg sem álltunk hat gólig. Győzelmünk ilyen arányban is megérdemelt, a forduló után a harmadik helyre léptünk előre.

 

Lehető legjobban kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen már a harmadik percben előnybe kerültünk. Hajdu Zs. remekül tette Kéki Csaba elé a labdát, aki miután a tizenhatoson belülre ért, okosan a rövidbe lőtte a pöttyöst. (1-0) A következő találatra sem kellett túl sokat várnunk, a 14. minutumban Papp Zs. lövését védte a vendégek kapusa, a kipattanóra viszont Knyihár Dániel érkezett, és gólt ért el. (2-0) A félidő további részében Ruzsa próbálkozott még lövéssel, valamint Zsömbörginek is volt lehetősége egy kipattanó után, de egyikből sem lett gól, így a szünetre megnyugtató, kétgólos előnnyel mehettünk.

A második félidőben továbbra is védekeztek a szeghalmiak, egy-két letámadással próbálták csapatunk védelmét zavarba hozni, de ezek rendre eredménytelenek voltak. Az első vendég lehetőség Cserna nevéhez fűződött, egy szögletet követően lőtt kapu fölé. A mi részünkről Kéki próbálkozott beadással, Papp csak kicsivel maradt le a lehetőségről, majd Ruzsa szólója után Baranyi kapus védett bravúrral. A 71. percben aztán végérvényesen eldőlt a találkozó, Knyihár cselezett befelé szélről, majd az erőből belőtt labdája Burai I. Dávidról a kapuba került. (3-0) Nem sokkal később szép támadást vezettünk, Hajdura passzolták fel a labdát, aki a kígyótérről Knyihár Dániel elé pörgette azt, ő pedig ziccerben nem hibázott. (4-0)

Ekkor még a Szeghalom részéről egy veszélyesnek tűnő sarokrúgást feljegyezhettünk, de Nagy kapusunk résen volt, ellenben a másik oldalon a menteni igyekvő védő is kevés volt a 83. percben. Kéki húzta meg a bal szélt, beívelésére pedig Laksteter Jován teljesen üresen érkezett, és a hálóba bólintotta a lasztit, igaz a kapufa is segített támadónknak. (5-0) A hajrába érve még egy találatot elértünk, Hajdu volt ismételten az előkészítő, jobb oldalról cselezte magát középre, majd Takács Balázs elé tálalt, aki közelről eredményes volt. (6-0)

A mérkőzést csapatunk irányította, összességében pedig ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet arattunk, a mérkőzés egésze alatt a védekezésre koncentráló szeghalmiak ellen. Következő héten folytatás Békéscsabán, a Jamina ellen.

Körösladányi MSK – Szeghalmi FC 6 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Kéki Cs. a 3., Knyihár D. a 14., a 77., Burai I. D. a 71., Laksteter J. a 83. és Takács B. a 87. percben.
Sárga lap: Kristóf G. a 23. ill. Tóth G. a 28., Vincze Z. a 48. és Turcsek Sz. a 80. percben.
Jók: Kéki Cs., Hajdu Zs., Ruzsa Z., Burai I. D., Takács B. ill. Boruzs K., Tóth G., Cserna R.

400 néző

Körösladányi MSK: Nagy B. — Zsömbörgi M. (Juhász D. a 81’), Ruzsa Z., Knyihár D. (Szarka Z. a 81’), Kéki Cs., Takács B., Papp Zs. (Farkasinszki L. a 81’), Kristóf G. (Laksteter J. a 81’), Paulik Á., Burai I. D., Hajdu Zs.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Szeghalmi FC: Baranyi S. — Zsigovics G. (Kovács Z. a 13’), Vincze Z., Veres Zs. (Zsombok J. a 71’), Mező S., Juhász T., Boruzs K., Turcsek Sz., Cserna R., Abdul K. (Kántor L. a 62’), Tóth G.

Vezetőedző: Zsombok Attila

Fodor Sándor: A két klub közötti tradíció folytatása a mai napon jó és eredményes játékot hozott, amivel megörvendeztettük lelkes szurkolótáborunkat.

Zsombok Attila: Ma könnyű edzőpartnerei voltunk a motivált hazai csapatnak, dolgozunk tovább, nem adjuk fel.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + húsz =