Körösladányi MSK

Fodor Sándor: elégedett voltam a csapat munkájával, hozzáállásával

Új edzővel vágott neki a 2017/18-as szezonnak felnőtt csapatunk, és a kezdeti döcögős nyitány után remek eredményeket elérve a harmadik helyen fejeztük be az őszt. A tavaszi folytatásban az alapszakaszból már csak öt mérkőzés maradt. Fodor Sándor edzőnk összegezte az őszi idényt.

 

Csapatunk már az őszi záró vacsorán is túl van, december 8-án, pénteken a MEDOSZtoron zárta a klub a szezon első felét. Csapatunk tizenkét győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel a harmadik helyen végzett a 12 csapatos Megyei I. osztály küzdelmeiben. A megszerzett 38 pontunkkal hét egységre vagyunk a listavezető Méhkeréktől, míg ötre a második Békéscsabai Előre II-től, akikkel tavasszal kezdjük a bajnokságot.

Az őszt Fodor Sándor értékelte honlapunknak, egészen az érkezésétől kezdődően az utolsó bajnoki fordulóig.

– 2017 júliusában keresett meg a körösladányi vezetés. Felvázolták a lehetőségeket, majd személyesen is meggyőződhettem a remek infrastrukturális lehetőségekről. Megfogott a rend, a tisztaság a létesítményben, a higgadtság, a tárgyilagosság a vezetők részéről, és komoly szakmai kihívásnak tekintettem a feladatot. Éreztem a futball szeretetét a velem beszélőkkel, s majd rövid gondolkodás után, másfél év kihagyást követően örömmel vállaltam a felkérést – mondta a csapat vezetőedzője.

– Öthetes felkészülési programot terveztem – folytatta-, a hagyományos „Ladányi Napok” után kezdtük meg a munkát. A vezetők és a játékosok is partnerek voltak a heti öt edzés és egy edzőmérkőzés kivitelezésében. A játékosok különböző edzettségi állapotban érkeztek, ezért az első hétvégén elvégeztettem a Gacon tesztet. Felvázoltam elképzeléseimet, hogy hogyan képzelem a csapat játékát. Az idő rövid volt, egyszerre kellett az erőnlétre, a játékfelépítésére, a játékrendszerre, a játékosok posztjának megtalálására, a filozófiára és a csapategységre fókuszálni. Elégedett voltam a csapat hozzáállásával, az elvégzett munkával, melynek során hamar egymásra találtunk és igazi csapatot alkottunk. A játékosok vevők voltak az újra, pontosan, precízen hajtották végre az edzésprogramokat és szinte százszázalékos edzéslátogatottságot regisztrálhattam a szezon alatt. A mérkőzéseken maximálisan igyekeztek megvalósítani abból mindent, amit a hétközi foglalkozásokon gyakoroltunk. Közönségszórakoztató, labdabirtoklásra alapuló támadófocit sikerült megvalósítanunk, rövid idő alatt. Egységes volt a csapatszintű védekezésünk és látványos a védekezésből – támadásba, támadásból – védekezésbe átmenet. Persze volt, amivel nem voltam elégedett ősszel, a helyzetkihasználásunk lehetett volna még jobb! A szarvasi (három!) „zakó” nagyon nem tetszett, remélem a rájátszásból mi jövünk ki győztesen.

Körösladány - Kondoros 2-0

Mondhatnánk, hogy döcögősen indult számunkra a szezon, de ez teljesen nem fedné a valóságot. Az első hat fordulóban Szeghalmon és Szarvason értékes pontokat hagytunk ott, ez sajnos fájó része volt a bajnokságnak, de a Méhkerék elleni vereség és a kondorosi iksz akkor remek eredménynek számított. A szarvasi vereséget pedig tíz győztes meccs követte, ami azt jelenti, hogy mindenkit legyőztünk a Szarvason kívül.

– Az első hat fordulóban három rangadót játszottunk, ezeken nyolc pontot szereztünk, a gólarányunk pedig tíz-tíz volt. A labdabirtoklás egészen jól működött, a helyzetkihasználásunk gyenge volt és egyéni hibák is előtérbe kerültek. A felső labdaszerzések sem működtek mindig. Az edzésprogramban nagyobb hangsúlyt fektettünk a befejezések hatékonyságára, ami jó döntésnek bizonyult a következő sikeres széria előtt. Ekkor a következő tíz fordulóban minden mérkőzést megnyertünk, 26 gólt lőttünk és csupán 4-et kaptunk. Ekkor már kialakult a csapat szerkezete, közönségszórakoztató, gólokban gazdag mérkőzéseket játszottunk ez alatt a tíz találkozó alatt. Bíztam az elvégzett munkában, folyamatos volt a fejlődés és megtanultunk győzni. A vezetés és a közönség is végig türelmesek voltak velünk szemben, ez is hozzásegített bennünket a sikeres szériához. Természetesen nagyon örültem én is, hogy a csapattal kitűzött célt, teljesítettük – értékelte a csapat szereplését hétről-hétre Fodor Sándor.

Tizenhét mérkőzés után mindenkiben megragad néhány találkozó ilyen-olyan okból, szemszögből, amire szívesen emlékezik vissza. Így volt ez edzőnknél is, aki a hazai Kondoros elleni és a hazai Méhkerék elleni derbit emelte ki. Előbbi elmondása szerint „szakmailag nagyon magas szintű volt, szinte hibátlan”, míg utóbbin tíz emberrel is győzni akartunk és ez sikerült is. Persze ahogy az nálunk lenni szokott, a Sárréti rangadók is rendre előkelő helyen szerepelnek a naptárakban, így Fodor Sándor is megemlítette, hogy kifejezetten örül annak, hogy hazai környezetben a Szeghalmot pazar játékkal győztük le, és hat gólt szereztünk. Ezután már csak az lehet kérdés, hogy a pihenőt követően mi lehet a tavaszi folytatásban a cél, mit várhatnak szurkolóink?

Körösladány - Szeghalom 6-0

– Öt mérkőzés maradt az alapszakaszból, s rögtön egy rangadóval kezdjük a tavaszi szezont, a Békéscsabai Előre II. csapatához látogatunk. Célunk minél több pont begyűjtése, hogy jó pozícióból induljunk neki a rájátszásnak. Véleményem szerint az első hatban bárki legyőzheti a másikat, kiélezett, jó és minőségi mérkőzésekre van kilátás, amivel a szurkolókat is megörvendeztethetik a csapatok. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem mindazoknak, akik segítették a munkánkat és elősegítették, hogy klubunk tervszerűen, zökkenőmentesen, hatékonyan és eredményesen tudott működni! Köszönet a szurkolóknak, akik végig kitartottak a csapat mellett! Kellemes ünnepeket és Boldog új esztendőt kívánok!

Együttesünk a tavaszi szezonra már januárban megkezdi a felkészülést, egészen pontosan 2018. január 15-én tartja első edzését a klub. A felkészülési program érdemi része már elkészült, a pontos programmal hamarosan jelentkezünk.

Edzőnknek, játékosainknak, a vezetőknek és persze a szurkolóknak, mi is kellemes ünnepeket kívánunk!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 1 =