Körösladányi MSK

Alapszakasz: reális cél lehet a dobogó, nézzük mi vár ránk tavasszal

Az őszi idény után harmadik helyen értünk célba a bajnokságban, azonban a rájátszás megkezdése előtt egyelőre csak annyi biztos, hogy matematikailag is biztosan a felsőházba kerülünk. Olvasóink körében már korábban indítottunk egy szavazást az alapszakaszról, most ezt vesézzük ki.

 

A tavaszi idény elején öt mérkőzést játszik minden csapat, ezek pedig még az alapszakasz küzdelmeihez fognak tartozni. Itt dől el, hogy mely együttesek kerülnek az alsó- illetve felsőházba. Ez az őszi idény után nagyjából körvonalazódni látszik már, például csapatunk is biztosan a felsőházba fog kerülni a már megszerzett pontokkal. Az viszont még kérdés, hogy vajon dobogós helyen végzünk-e az odavisszavágók után. Nos, ezzel kapcsolatban még 2017-ben indítottunk szavazást, amire a többség úgy válaszolt, hogy reális esélyünk lesz elcsípni a dobogót.

Ez egyelőre úgy látszik, hogy megállja a helyét, ám a harmadik helyen nem sok az előnyünk. A dobogóra a Szarvas (-2 pont) és a Kondoros (-6 pont) is pályázik az alapszakasz végén.  Együttesünk és a két „kihívó” maradék öt mérkőzése közel azonos súllyal bír ránézésre, viszont a legnehezebb párharcok mégis a Szarvasra várnak.

Ön szerint az alapszakasz végén reális elvárás lehet, hogy odaérjünk a dobogóra?

  • igen (82%, 70 szavazat)
  • nem, de a felsőházba bent kell maradnunk (11%, 9 szavazat)
  • nem, végül az alsóházba kerülünk (7%, 6 szavazat)

Összes szavazat: 85

Loading ... Loading ...

Az öt tavaszi mérkőzés, ami az alapszakaszhoz tartozik, időrendben a következő lesz csapatunk számára: idegenben kezdünk a Békéscsabai Előre II-vel, majd érkezik hozzánk a Rákóczi Vasas, ami után Gyulára fogunk utazni. Az utolsó előtti meccsünket Dévaványával vívjuk meg hazai pályán, míg utolsóként a vésztői együttessel csapunk össze. Az öt csapat közül jelenleg kettő van a felsőházban, utóbbi három pedig az alsóban.

A dobogóra tehát nem lesz egyszerű odaérni, főleg úgy, hogy nehéz szezonkezdet vár ránk február végén. Ettől függetlenül a harmadik hely elérhető közelségben van a rájátszás előtt, az alapszakasz után pedig komoly párharcok árán eldől, hogy vajon a szezon végén is lesz-e esélyünk a dobogóra.

Csapatunk tavaszi mérkőzései (alapszakasz):

2018. február 24., 14:00 – Békéscsabai Előre II. – Körösladány
2018. március 3., 14:30 – Körösladány – Rákóczi Vasas
2018. március 11., 14:30 – Gyulai Termál – Körösladány
2018. március 17., 15:00 – Körösladány – Dévaványa
2018. március 24., 15:00 – Vésztő – Körösladány

A Szarvasi FC mérkőzései: Méhkerék (o), Mezőhegyes (i), Kondoros (o), Békéscsabai Előre II. (o), Rákóczi Vasas (i)
A Kondorosi TE mérkőzései: Mezőhegyes (i), Vésztő (o), Szarvas (i), Szeghalom (o), Békéscsabai Előre II. (i)

(o): otthoni mérkőzés
(i): idegenbeli mérkőzés

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × kettő =