Körösladányi MSK

Három-null arányban nyertünk a Mezőtúr ellen

Lejátszotta csapatunk első felkészülési mérkőzését szerda délután. Ellenfelünk a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Mezőtúr csapata volt. A találkozót Körösladányban rendezték meg, együttesünk nyerni tudott.

 

Az első húsz percben kevés esemény történt a pályán, elsőnek Takács révén sikerült veszélyeztettünk, a játékos Burai beadása után fejelte a kapu irányába a labdát, ám ebből veszély nem lett. Pár perccel később Zelenyánszki ugratta ki Takácsot, aki kapu mellé tüzelt, ám a helyzet után már a védőinknek is akadt dolga, egy beadást követően kellett felszabadítaniuk. A 24. percben aztán megtört a jég, Zelenyánszki László tizennyolc méterről a kicsit kiálló kapus felett a kapuba emelte a labdát. (1-0) Ezután Nagy kapusunknak is akadt dolga, de magabiztosan védett, majd a 26. minutumban Kristóf bal oldali beadását ütötte ki a kapus, amit Juhász Dániel összeszedett és a kapuba lőtt. (2-0)

A félidőnek ekkor még nem volt vége, hiszen Knyihár remek labdája után Kéki lőtt 14 méterről, de csak kapu mellé. A 38. minutumban hasonló végkifejletet láthattak a nézők a másik oldalon is, a mezőtúri játékos távoli lövése nem talált kaput. Még ebben a percben Takács beadása vált veszélyessé a másik oldalon, miután a védő rosszul ért labdába, de a kapus bravúrral védett így is.

A második félidőben más összeállításban futott ki csapatunk a pályára, az első lehetőség pedig Laksteter előtt adódott, aki ugyan okosan tekerte kapura a lasztit a kígyótérről, de a hálóőr résen volt. Az 58. percben Zsíros, Papp Zs. és Laksteter játszott össze, végül Zsíros passzolta keresztbe a labdát, Kovács F. pedig nagy helyzetben a kapusba lőtte azt. Nem sokkal később Ruzsa beadása után Laksteter lőtt kapásból, de ez elakadt egy védőben, majd a másik oldalon Vicziánnak kellett a büntetőterületen belül szerelnie a vendégek támadóját.

A 73. percben láthattunk egy mezőtúri kontrát, de a vendég támadó nem talált kaput a lövésnél. Ezt követte egy vendég labdavesztés, ami után Laksteter Jován egy védőt és a kapust is kicselezve a kapuba helyezte a pöttyöst. (3-0) A hajrában Laksteternek még egyszer volt lehetősége, de kapu mellé tüzelt, majd Papp Zs. lövése is ígéretesnek tűnt, de a kapus felett és a kapu mellett is elment a labda.

Az első edzőmérkőzést tehát megnyerte csapatunk, szombaton folytatás a romániai Bors ellen.

Körösladányi MSK – Mezőtúri AFC 3 – 0 (2 – 0)
Gólszerzők:
Zelenyánszki L. a 24., Juhász D. a 26. és Laksteter J. a 75. percben.

Körösladány MSK:
1. félidő:
Nagy B. — Juhász D., Viczián D., Paulik Á., Kristóf G., Ruzsa Z., Zelenyánszki L., Kéki Cs., Burai I. D., Knyihár D., Takács B.
2. félidő: Kajári A. — Farkasinszki L., Zsömbörgi M., Viczián D., Zsíros P., Komódi B., Ruzsa Z., Kovács F., Papp Zs., Zelenyánszki L., Laksteter J.

Vezetőedző: Fodor S.

Mezőtúri AFC: Kántor B., Dóczi, Jónás B., Nagy P., Barna G., Bartovics I., Ifj. Farkas Z., Nagy F., Farkas Z., Erdősi, Kormos L.; beállt még: Patkós P., Kovács D., Kántor L.

Kép: Kovács-Goda József

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 − tizenöt =