Körösladányi MSK

Első tavaszi siker: fejesgólokkal nyertünk a Vésztő ellen

Csapatunk mérkőzésével rajtolt 13 órakor a Megye I. osztály 22. fordulója. Békéscsabán a Vésztő ellen léptünk pályára, ahol a gól nélküli első félidőt követően a fordulás után nagyon hamar gólt szereztünk, előnyünket pedig nem is engedtük ki a kezünkből.

 

Remek időben indult útjára a labda Békéscsabán, csapatunk lépett fel kezdeményezőbben, ennek eredménye pedig a 6. percben lett, amikor Kéki beadását a vésztői kapus szedte fel Papp Zs. elől, pedig nagy helyzet lehetett volna az akcióból. Ezután hosszasan mezőnyjáték folyt a pályán, jobbára mi birtokoltuk a pöttyöst, a Vésztő pedig jól védekezett. A 21. minutumban aztán Pappnak sikerült kiugrania, de Bányai az utolsó pillanatban szögletre mentett, majd kicsivel később Ruzsa távoli lövése kerülte el a „hazai” kaput.

Már a 33. percben jártunk, amikor Kristóf végzett el sarokrúgást, fejelni is tudtunk középen, de a kapu torkából mentettek a vésztőiek, majd még ebben a percben remek összjáték után Knyihár lőhetett jó helyről, de Bányai ebbe is beleért. A 35. percben Zelenyánszki ívelte középre a labdát, Hajdu Pappot játszotta meg fejjel, aki kicsivel ugyan, de kapu mellé emelt jó helyzetben. Két perccel később Zsíros lőtte erőből középre a labdát, de a kapus lábbal mentett az érkező Knyihár elől.

Vésztő - Körösladány 1-4
A második félidőre aztán megérett a gólunk, Zsíros Péter érkezett üresen egy beadásra, és a kapuba bólintotta a pöttyöst. (0-1) Ezután Kéki előtt is adódott lehetőség, de ezt Bányai blokkolta, majd Knyihár lövésénél a kapus védett. Az 57. percben viszont már a kapus sem segíthetett, mert Hajdu szabadrúgása után az öt perccel előtte csereként pályára lépő Laksteter Jován fejelte a kapuba a labdát. (0-2) A 62. percben viszont jött a válasz vésztői részről, Benyó Norbertet ugratták ki, aki ziccerben nem is hibázott. (1-2)

Nem sokkal később Tokaji beadását Kékinek kellett szögletre tisztáznia, ám ezután már nem volt benne a vésztői egyenlítés a meccsben. A 78. minutumban Hajdu ismét remekül tekerte középre a labdát szabadrúgásból, Kristóf Gergő pedig a hosszúba csúsztatta a lasztit. (1-3) A végeredmény azonban még nem ekkor állt be, hanem a 87. percben, amikor Kovács F. lövése egy védőről éppen Laksteter Jován elé került, aki két bekket kicselezve tekert a hálóba. (1-4)

Végig uraltuk a mérkőzést, azonban az első félidőben gólokban nem mutatkozott meg a mezőnyfölényünk. A második játékrészben már az őszi arcát mutatta a csapat, és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot, mellyel újra a harmadik helyen állunk. Jövő héten hazai pályán fogadjuk a Rákóczi Vasas csapatát.

Vésztői SE – Körösladányi MSK 1 – 4 (0 – 0)
Gólszerzők:
Benyó N. a 62. ill. Zsíros P. a 48., Laksteter J. az 57., a 87. és Kristóf G. a 78. percben.
Sárga lapok: Tokaji Zs. a 65., Bessenyei L. a 66., Gedó L. a 82. ill. Ruzsa L. a 40., Laksteter J. a 41. és Kristóf G. az 58. percben.
Jók: Farkas F., Bányai P., Tóth K., Benyó N. ill. Laksteter J., Zelenyánszki L., Ruzsa Z., Zsíros P.

Vésztői SE: Kapusi G. — Lázár T., Benyó N., Bessenyei L., Horváth D. (Zámbó A. a 66’), Rostás B. (Pap Zs. a 61’), Tokaji Zs., Tóth K., Bányai P., Gedó L. (Novák R. a 83’), Farkas F.

Vezetőedző: Zsíros György

Körösladányi MSK: Nagy B. — Ruzsa Z., Viczián D., Knyihár D. (Kovács F. az 55’), Kéki Cs. (Zsömbörgi M. a 83’), Papp Zs., Zelenyánszki L., Kristóf G. (Farkasinszki L. a 79’), Zsíros P., Burai I. D. (Laksteter J. az 52’), Hajdu Zs.

Vezetőedző: Fodor Sándor

Zsíros György: Az első félidő rendben volt, a második félidő elején pedig két figyelmetlenség miatt gólt kaptunk. Megérdemelt vendég győzelem.

Fodor Sándor: Nyertünk, ez az egy nagy pozitívuma volt a mérkőzésnek. A második félidőben már felvillantott régi fényéből csapatunk.

A mérkőzésről készült képgaléria megtekinthető ide kattintva!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 11 =