Körösladányi MSK

Hasonló forgatókönyv, mint Okányban: a hajrában nyertünk Kardoson

A Békés Megyei Kupa 3. fordulójában Kardos-Örménykúton léptünk pályára, ahol ugyan előnybe kerültünk, de ellenfelünk egygólos hátrányból még felállt. Ezután igaz, hogy végig fölényben játszottunk, de az áttörés csak a mérkőzés hajrájában jött el, végül pedig magabiztos siker lett a vége.

 

Már a 10. percben megszerezhettük volna a vezetést Kardoson, azonban Burai passza után hiába lőtt gólt Papp Zs., játékosunk lesen tartózkodott. Kicsivel később a másik oldalon Tusjak jutott el a tizenhatosunkig, de két védőnk között nem tudott tüzelni, így helyzet sem lett hazai részről. A 13. minutumban aztán Papp Zsolt egy bedobást követően tudott kilépni a védők mellett és megszerezte csapatunknak a vezetést. (0-1) A gól után sem hagyott alább a lendület, előbb Laksteter fejese ment kapu fölé, majd Komódi szabadrúgása csattant az oldalsó lécen. A 23. percben gyorsan végzett el a csapat egy szabadrúgást, Laksteter lőni is tud, de a hazai hálóőr szépen védett.

Már beértünk a félidő hajrájába, amikor Laksteter adott Zsírosnak remek labdát, játékosunk lőni is tudott, de picivel célt tévesztett. A 34. minutumban Kovács cselezte magát a tizenhatoson belülre, futballistánk közel járt a gólhoz, de a gólvonalról kivágták a hazaiak a kapuba tartó lövést. Még ugyanebben a percben szögletet végeztünk el, ami után igazi tűzijáték alakult ki a hazai kapu előtt. Végül Zsíros ért el gólt, de les miatt ez is érvénytelen. A 40. percben először sikerült Tusjakot jól kiugratniuk a vendéglátóknak, ő keresztbe lőtte a labdát, ahol érkezett Majoros Attila és egálra hozta a meccset. (1-1)

A második félidő első öt percét négy lövéssel kezdtük, sajnos kaput egyik sem talált, majd Zsömbrögi tudott csúsztatni egy sarokrúgás után, de a labda a kapufáról kijött. A nyomás nem szűnt a hazai kapu előtt, sorra jöttek a lövések: a 60. percben Hajdu próbálkozását üggyel-bajjal védte a hálóőr. A 65. percben a Kardos-Örménykút is eljutott lövésig, Tusjak lehetőségét azonban Kajári védte. A 71. percben aztán Kristóf beadása következett, Burai ugyan fejelt, ám a kapus védett. Hasonlóan végződött Kovács próbálkozása is egy perccel később.

A 80. percben viszont megtört a jég, Paulik passzát Hajdu Zsolt vette át, majd tizenöt méterről okosan a hálóba helyezte a pöttyöst. (1-2) Négy perccel később Hajdu lövése jött ki a kapusról, Kéki szedte össze a lasztit és lekészítette Burai Dávidnak, aki növelte előnyünket. (1-3) A 85. percben Knyihár labdaszerzése után Kovács F. tört be a tizenhatoson belülre, centerezésére Kéki Csaba érkezett, aki nem is hibázott. (1-4) Az utolsó percekre maradt gólzáport Hajdu lövése és a hazai kapus bravúros védése zárta.

Ezzel a sikerrel együttesünk bejutott a legjobb nyolc csapat közé. A nyolcaddöntő eredményeit ide kattintva tekintheti meg.

Kardos-Örménykút KSC – Körösladányi MSK 1 – 4 (1 – 1)
Gólszerzők:
Majoros A. a 40. ill. Papp Zs. a 13., Hajdu Zs. a 80., Burai I. D. a 84. és Kéki Cs. a 85. percben.

Kardos-Örménykút KSC: Galát Á. – Vaskor Cs., Petrovics G., Majoros A., Tusjak G., Radics J., Rafaj B., Kékesi T. (Szebegyinszki R. a 63′), Laluska B. (Cziglédszki P. a 46′), Lolé A. (Farkas Cs. a 81′), Jurák Gy.

Vezetőedző: Galát Pál

Körösladányi MSK: Kajári A. – Viczián D., Farkasinszki L. (Zsömbörgi M. a 46′), Komódi B. (Hajdu Zs. a 46′), Papp Zs. (Kéki Cs. a 46′), Zelenyánszki L., Paulik Á., Zsíros P. (Kristóf G. a 66′), Laksteter J. (Knyihár D. a 46′), Kovács F., Burai I. D.

Vezetőedző: Fodor Sándor

A mérkőzés képgalériája elérhető ide kattintva.

Lehetséges ellenfeleink a következő fordulóban:

Megye I. – Méhkerék, Mezőhegyes, Vésztő
Megye II. – Mezőberény, Nagyszénás, OMTK-ULE
Megye III. – Gádoros

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + 12 =